Richard-Tice-scaled-e1694107518495-810x500.jpg

Interné e-maily odhalili, že spojenec Nigela Faragea bol deblokovaný aj za svoje politické názory

35
Kultúra smrti

Britský politik a zástanca brexitu bol kvôli svojim politickým názorom vyradený z evidencie, ako vyplýva z e-mailov, ktoré boli odhalené prostredníctvom žiadosti o prístup k predmetu záujmu. 

Deník The Sun uvádza, že Richard Tice požiadal v apríli 2022 o podnikateľský úver vo finančnom gigante Swiss Re a bol odmietnutý, pretože bol považovaný za  reputačné riziko.” 

Tice bol jedným z lídrov hnutia za brexit spolu s Nigelom Farageom, ktorý bol tiež deblokovaný a teraz stojí na čele strany Reform UK, predtým známej ako strana Brexit. 

Swiss Re bola nútená zverejniť interné dokumenty o Ticeovi po tom, ako podal žiadosť o prístup k subjektom (Subject Access Request - SAR). Podľa britského ’všeobecného nariadenia o ochrane údajov má každý občan právo získať všetky osobné informácie, ktoré o ňom organizácia má, a to podaním žiadosti SAR.  

Líder Reform UK obvinil Swiss Re, že mu odmietla poskytnúť služby kvôli jeho politickým názorom, a argumentoval, že tento trend vážne poškodzuje britskú ekonomiku. 

“Toto je jeden z dôvodov, prečo sa snažíme rásť ako ekonomika – pretože ľudí a podniky zaťažuje všetka táto byrokracia, a to všetko kvôli wokeness,” povedal Tice pre The Sun. 

“Kvôli woknom som považovaný za riziko pre dobrú povesť,” pokračoval. 

“Som človek, ktorý zarobil peniaze, priniesol investície, vytvoril pracovné miesta a postavil v tejto krajine veľa domov. Ak takto zmýšľajú o ľuďoch, ktorí sú úspešnými podnikateľmi, potom nám všetkým Boh pomáhaj.” 

“Je to šialené,” uzavrel Tice. 

Čítajte: Debanking Nigela Faragea:  

Líder strany Reform UK predtým obvinil Metro Bank, že mu zrušila účet kvôli tejto politickej príslušnosti, píše Daily Mail reports. 

Britský minister financií Andrew Griffith kritizoval Tice’s debankingom. Pre The Sun povedal: “Opakovane sme dali jasne najavo, že nikto by nemal mať prístup k bankovníctvu kvôli svojim politickým názorom.” 

“Bez ohľadu na to, či inštitúcia súhlasí alebo nesúhlasí s názormi pána Gricea. Ticeho alebo jeho strany, ako niekto, kto je zapojený do demokratického procesu a vyjadruje zákonné názory, to nemohlo’spôsobiť žiadne reputačné riziko.” 

Skandál s de-bankou: Tice je blízkym priateľom a spojencom bývalého lídra brexitu Nigela Faragea, ktorého spoločnosť Coutts v júni 2023 debankardovala 

Tice. Aj Farage mohol prostredníctvom SAR potvrdiť, že jeho účty boli zrušené kvôli jeho politickým názorom. 

Zverejnenie interných dokumentov o Farageovi spôsobilo významný politický škandál, ktorý viedol k odstúpeniu generálnych riaditeľov spoločnosti Coutts aj jej materskej spoločnosti NatWest. Šampión brexitu opakovane varoval, že “bezhotovostná spoločnosť” by priniesla tyraniuna západný svet a mohla by nastoliť sociálny kreditný systém v čínskom štýle. 

Farage odvtedy začal iniciatívu na boj proti trendu debankingu, v rámci ktorej tisíce občanov prišli o svoje bankové účty kvôli svojim politickým názorom. 

PREHĽAD: Nigel Farage ohlásil iniciatívu na boj proti debankingu po tom, čo dokumenty ukázali, že bol zbavený účtu z politických dôvodov 

Farage a Tice nie sú jedinými vysokopostavenými osobnosťami, ktoré boli v poslednom čase debankingované, a tento fenomén sa rozhodne neobmedzuje len na Spojené kráľovstvo.  

V júli 2023 vyšlo najavo, že dr. Joseph Mercola, svetoznámy lekár a otvorený kritik tyranie COVID, bol tiež terčom debankingu. 

Banka JPMorgan Chase zrušilaúčty spoločnosti Mercola’s, jej zamestnancov a dokonca aj niektorých ich rodinných príslušníkov. 

Chase zrušila bankové účty generálneho riaditeľa spoločnosti Mercola Market’Stevena Rye a jeho manželky. Ryeovi bolo navyše povedané, že jeho deti si v budúcnosti nebudú môcť otvoriť účty v Chase.