shutterstock_1691421202-810x500.jpg

Špičková ottawská nemocnica oznámila, že od pondelka sa vráti mandát na používanie masiek

39
Kultúra smrti

V nemocniciach v hlavnom meste Kanady’sa začne uplatňovať povinnosť nosiť masky, keďže mainstreamové médiá naďalej tvrdia, že na jeseň sa vráti COVID.   

Ottawská nemocnica 6. septembra oficiálne oznámila, že v pondelok 11. septembra sa vráti povinnosť nosiť masky vo všetkých klinických priestoroch a čakárňach vrátane lôžkových oddelení, izieb pacientov, ošetrovateľských staníc a ambulancií. 

“Keďže sa pripravujeme na sezónu respiračných vírusov a očakávame zvýšený prenos chrípky, COVID-19 a RSV, ottawská nemocnica bude aktualizovať niektoré opatrenia a podporné opatrenia, aby pomohla chrániť pacientov, personál a verejnosť,” v oznámení sa uvádza.  

Masky budú naďalej nepovinné, ale dôrazne odporúčané v neklinických priestoroch, ako sú administratívne priestory, zasadacie miestnosti a verejné miesta, napríklad kaviareň. 

“Tieto požiadavky budú platiť počas celej sezóny respiračných vírusov,” oznámila nemocnica. Za sezónu respiračných vírusov sa považuje obdobie od jesene do zimy.  

Nemocnica nevysvetlila, prečo sú masky potrebné, ak Kanaďania dostali očkovanie proti COVID, o ktorom sa tvrdí, že je “bezpečné a účinné.”  

Povinnosť používať masky prichádza po týždňoch, keď hlavné médiá uverejňovali články, v ktorých sa tvrdilo, že COVID sa vracia túto jeseň. V auguste vládou financovaná Kanadská vysielacia spolupráca (CBC) v priebehu dvoch dní uverejnila 18 článkov týkajúcich sa COVID.  

Mnohí Kanaďania reagovali a varovali, že mandát povedie k tomu, že na jeseň sa masky a výluky vrátia v plnej sile.  

Líder Ľudovej strany Kanady (PPC) Maxime Bernier, ktorý sa sám dostal do väzenia za boj proti mandátom COVID, nedávno varoval Kanaďanov, aby “sa nepodriadili” žiadnemu budúcemu diktátu, ak ho vládni predstavitelia opäť prijmú.   

Podobne aj právnik Daniel Ari Freiheit upozornil, “Svetové spoločenstvo musí pochopiť, čo to znamená, podľa pravidiel zvykového práva o použití sily pri neoprávnenom vniknutí: Ottawská nemocnica bude mať zákonné oprávnenie použiť toľko *fyzickej* sily, koľko je primerane potrebné na odstránenie každého, kto nemá masku.”  

“Nechajte to vstrebať,” dodal.  

Chris Sky,líder kanadského’s opozície voči diktátorským opatreniam COVID, vyjadril ľútosť nad týmto rozhodnutím, písal, “A len tak… sa mandáty na masky vrátili do Ottawy. 

Napokon aj CBC pripustila, že prinavrátenie masiek by bolo ťažké a pravdepodobne by sa proti nemu postavilo mnoho Kanaďanov, pričom “by došlo k vzbure”, ak by sa uzamykanie obnovilo.   

Povinnosť nosiť masky sa zavádza napriek presvedčivým dôkazom, že masky nie sú účinné pri prevencii šírenia COVID a môžu spôsobiť množstvo zdravotných problémov.  

Medzi tieto dôkazy patrí aj správa amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC’s) zo septembra 2020 prijatie tže sa nemožno spoliehať na to, že masky ochránia pred COVID, ak sa niekto zdržiava 15 minút alebo dlhšie v okruhu šiestich metrov, a z mája 2020 štúdia publikovaná odborným časopisom CDC Emerging Infectious Diseases že “nenašla dôkazy o tom, že masky na tvár chirurgického typu sú účinné pri znižovaní laboratórne potvrdeného prenosu chrípky, a to ani v prípade, že ich nosia infikované osoby (kontrola zdroja), ani osoby vo všeobecnej komunite na zníženie ich vnímavosti.”  

V máji 2021 ďalšia štúdia zistila, že hoci sa mandáty vo veľkej miere dodržiavali, toto používanie neprinieslo očakávaný prínos. “Mandáty a používanie masiek (neboli) spojené s nižším šírením SARS-CoV-2 medzi štátmi USA” od marca 2020 do marca 2021. V skutočnosti výskumníci zistili, že výsledky boli čisto negatívne, pričom masky zvyšovali “dehydratáciu … bolesti hlavy a potenie a znižovali kognitívnu presnosť,” a narúšali komunikáciu, ako aj zhoršovali sociálne učenie detí. 

Viac ako 170 štúdií zistilo že masky boli neúčinné pri zastavení COVID a naopak boli škodlivé, najmä pre deti.