hb-810x500.jpg

Kalifornské mesto sa snaží obmedziť masku COVID a povinnosť pichať injekcie, pretože panika okolo vírusu sa stupňuje

22
Neutral

Mestská rada mesta na juhu Kalifornie v utorok tesne odhlasovala snahu o zákaz COVID a masiek na celom území mesta, keďže sa zvyšujú obavy z možných obnovených kontrol COVID. 

Huntington Beach, stredne veľké mesto juhovýchodne od Los Angeles v historicky konzervatívnom okrese Orange, schválilo uznesenie v stredu v skorých ranných hodinách po dlhom rokovaní v pomere 4:3, informovala televízia KTLA.

“Jednotlivci, či už na mestskom úrade alebo v súkromnom sektore, by mali mať právo rozhodnúť sa, či budú nosiť masku, alebo sa dajú zaočkovať či posilniť,” znie návrh podľa Fox News.

Yahoo Finance informoval, že návrh “žiada manažéra mesta, aby sa na najbližšom riadnom zasadnutí vrátil do rady s uznesením, v ktorom vyhlási, že mesto je ‘mestom bez masiek a bez mandátu na očkovanie’ ako odpoveď na Covid alebo akékoľvek varianty.”

PODĽA: Tyranské mandáty COVID-u sa obrátili proti nám. Ľudia sa’dvakrát na ten istý trik nechytia

Tesné schválenie návrhu sa údajne stretlo s podporou aj odporom účastníkov. Jeden z odporcov bol vyvedený zo zasadnutia po tom, čo kričal na starostu Graceyho Van Der Marka, ktorý návrh predložil.

Podľa KTLA by napriek návrhu na zákaz museli ľudia, ktorí boli pozitívne testovaní na koronavírus, v určitých situáciách nosiť masku. Okrem tohopodľa Foxu by súkromné podniky stále mohli na základe zákazu nútiť k dodržiavaniu opatrení COVID, hoci mestskí úradníci by mali zakázané vydávať zhora nadol stanovené príkazy. 

Rozhodnutie Huntington Beach’usilovať sa o zákaz budúcich kontrol COVID zhora prichádza v čase, keď médiá a vládne osobnosti začali testovať vody pre obnovený záchvat mandátov, vyzývajúc na maskovanie a prijímanie vakcín, aby čelili novému variantu COVID s označením BA.2.86. 

Koncom minulého mesiaca americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) uvádzalo, že osoby, ktoré boli v minulosti infikované COVID alebo ktoré dostali aktuálne očkovanie, sa môžu s väčšou pravdepodobnosťou nakaziť novým kmeňom.

Konzervatívci sa začali čoraz viac obávať možnosti zopakovania roku 2020 po tom, čo Georgia’Morris Brown College znovu zaviedla COVID-19 masky, sociálne dištancovanie a izolačné mandáty, čo vyvolalo určité déjàvu tým, že opatrenia majú platiť len 14 dní. 

Tieto obavy sa ešte zvýšili, keď sa objavili správy, že Rutgersova univerzita tiež hrozila vylúčiť študentov z vyučovania, ak sa odmietnu nechať očkovať injekciami COVID-19. Hollywoodske štúdio Lionsgate údajne tiež zaviedlo pre zamestnancov povinnosť nosiť masku. 

Práve tento týždeň základná škola v Marylande oznámila, že sa plánuje vrátiť k nútenému maskovaniu niektorých detí v mene prevencie COVID-19, a to napriek rozšíreným dôkazom, že masky nezastavujú šírenie vírusu’a že deťom hrozí len malé alebo žiadne riziko.

ČÍTAJTE: Školský obvod v Marylande nariadil niektorým žiakom základných škôl nosiť masky počas 10 dní

Fox News informoval, že rodičom na základnej škole Rosemary Hills bol nedávno zaslaný list s oznámením, že “3 alebo viac osôb bolo pozitívne testovaných na COVID-19 v” jednej konkrétnej triede “za posledných 10 dní. Podnikáme nasledujúce kroky, aby sme udržali prostredie našej školy čo najbezpečnejšie pre osobné vyučovanie a učenie.”