SC_McMaster-scaled-1-810x500.jpg

Guvernér Južnej Karolíny kritizuje "hlúpe" mandáty COVID, sľubuje, že nezavrie školy

85
Kultúra života

Republikánsky guvernér Henry McMaster tento týždeň oznámil, že Južná Karolína tento rok nezavedie povinné opatrenia COVID-19 ani nezatvorí školy, pričom sa odvoláva na nedostatok “zdravého rozumu”, ktorý motivoval “hlúpe” pandemické obmedzenia v celej krajine. 

Pred obavami, že sa na jeseň vrátia celoštátne mandáty a niektoré školy a okresy si ich osvoja samostatne, guvernér vydal verejné vyhlásenie, v ktorom potvrdil a “ubezpečil” obyvateľov svojho štátu, že Južná Karolína nebude nasledovať jeho príklad. 

“Lockdowns boli chybou,” povedal McMaster vo videu z brífingu zverejnenom na X. “Mnohé informácie, ktoré boli prezentované, a názory, ktoré boli prezentované z oficiálnych zdrojov, boli chybné a spôsobili škody. A môžem ubezpečiť obyvateľov Južnej Karolíny, že nebudeme mať mandáty ani vyžadovať masky.” 

“Nebudeme’zatvárať školy. Nebudeme’robiť množstvo hlúpostí, ktoré sa robili v iných štátoch a ktoré sme tu v Južnej Karolíne do značnej miery obmedzili.” 

McMaster ďalej povedal, že pandémia naučila verejnosť, “aký dôležitý je zdravý rozum,” pričom poukázal na to, že v mnohých častiach krajiny sa od neho “upustilo, ale nie tu.” 

“Urobili sme správne veci, ale nebudeme mať maskovacie mandáty,” uzavrel McMaster. “Nebudeme’zatvárať školy. Musíme’urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme sa postarali o to, že naši mladí ľudia dostanú to najlepšie dostupné vzdelanie.” 

McMasterovo’vyhlásenie prichádza po tom, čo viaceré školy rôznych stupňov vzdelávania dočasne obnovili niektoré alebo všetky povinnosti týkajúce sa COVID s odvolaním sa na pozitívne prípady vírusu. 

V prvých týždňoch školského roka 2023-2024 školské obvody v Texase a Kentucky zrušili niekoľko dní vyučovania z dôvodu pozitívnych prípadov COVID medzi študentmi a zamestnancami. Zatiaľ čo mnohé vysokoškolské inštitúcie zmiernili požiadavku absolvovať experimentálne vakcíny alebo povolili výnimky, Rutgers University hrozila, že vylúči študentov, ktorí odmietnu injekcie. 

Morris Brown College, súkromná škola slobodných umení v Atlante v štáte Georgia, zrušilaplné povinnosti COVID — vrátane maskovania, sociálneho odstupu a každodenných kontrol symptómov — najmenej na prvé dva týždne výučby, pričom sa odvoláva na bližšie nešpecifikovaný počet infekcií. 

Podobne, po tom, čo sa “3 alebo viac osôb” nakazilo vírusom, základná škola v Marylande prikázala žiakom a zamestnancom v postihnutých triedach a na aktivitách nosiť masky N95 “počas nasledujúcich 10 dní, s výnimkou jedla alebo pitia,” podľa listu riaditeľa. Po uplynutí 10-dňového obdobia bude maskovanie “opäť nepovinné.” 

Sporadické zatváranie a obmedzenia nastali v súvislosti s špekuláciami, že federálna vláda opätovne zavedie mandáty vydané počas pandémie. Bidenova administratíva tiež tlačí Američanov, aby sa podrobili aktualizovanej posilňovacej injekcii, ktorá má byť schválil Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) a bude k dispozícii do 13. septembra. 

Tak ako McMaster, aj republikánsky guvernér Greg Abbott sa vyhlásil, že nikdy neobnoví mandát na masky v Texase v poslednej zo svojich iniciatív, aby zabránil návratu mandátu COVID do štátu. 

RELEVANTNÉ 

Nová štúdia zistila, že dlhšie používanie ‘best’ masiek COVID môže spôsobiť rakovinu, poškodenie pečene 

Megyn Kelly hovorí, že ľutuje očkovanie COVID po tom, čo sa u nej vyvinul ‘autoimunitný problém’