New-York-Times-810x500.jpg

Dr. Pierre Kory: Je to "dezinformácia".

78
Neutral

The New York Times 1. septembra uverejnil “sprievodcu jesenným očkovaním,”, v ktorom odporučil, aby sa široká verejnosť dala zaočkovať proti COVID-19, chrípke a RSV (respiračnému syncyciálnemu vírusu) a aby dojčatá vo veku 6 mesiacov a staršie dostali na jeseň očkovanie proti COVID-19 .

Príručka, ktorú napísal vedúci autor denníka Times&nbspDavid Leonhardt, varuje pred rastúcim počtom prípadov COVID-19 a blížiacou sa chrípkovou sezónou, predtým však ponúka: “Dobrou správou je, že existujú vakcíny a liečebné postupy, ktoré znižujú riziko všetkých hlavných vírusov, ktoré budú pravdepodobne v tejto sezóne cirkulovať.”

Podľa Times, “Tento rok by sme mali zaujať širší prístup,” namiesto “posadnutosti COVID.”

Peter Hotez, M.D., Ph.D., dekan Národnej školy tropickej medicíny na Baylor College of Medicine — ktorého denník Times označil za “odborníka na vakcíny” —, zopakoval tento apel. “Nie je to’len COVID, na ktorý musíte myslieť,” povedal.

Hotez, Nirav Shah, M.D., J.D., hlavný zástupca riaditeľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), a ďalší predstavitelia verejného zdravotníctva a odborníci, ktorých citoval denník Times, odporučili Američanom, aby sa pripravili na nadchádzajúcu jeseň a zimu tým, že sa nechajú zaočkovať trojicou vakcín proti COVID-19, chrípke a RSV.

Nikto z týchto odborníkov sa však nezaoberal žiadnym z potenciálnych bezpečnostných rizík, ktoré tieto vakcíny predstavujú.

Medici a odborníci na verejné zdravie, ktorí hovorili s The Defender zaujali iný názor a spochybnili príručku Times’, pričom uviedli obavy o bezpečnosť a účinnosť vakcín proti respiračným ochoreniam.

“Vakcíny proti respiračným ochoreniam žalostne zlyhali,” uviedol kardiológ Peter McCullough M.D., MPH. “Amerika je v tejto chvíli voči vakcínam opatrná, chce pokračovať v živote bez hrozivých vakcín a je ochotná vyhľadať včasnú liečbu, ktorá je vždy najlepším spôsobom, ako zvládnuť infekcie, či už očkované alebo nie.”

Pediater dr. Liz Mumperová, prezidentka a výkonná riaditeľka Rimlandského centra pre integratívnu medicínu, pre denník The Defender uviedla: “Neexistujú žiadne štúdie, ktoré by skúmali účinky súčasného podania vakcíny proti RSV, chrípke a COVID.”

“Ak sa budete riadiť radami v článku The New York Times,” Mumper povedal, “buďte si vedomí, že vaše dieťa bude súčasťou postmarketingového experimentu.”

RFK Jr./Hooker NEW book:  Objednajte teraz!

Times stále presadzujú propagandu o vakcínach

Podľa Times, “Najlepšia obrana proti COVID sa”nezmenila: vakcíny a poinfekčná liečba,” ktoré sú “obzvlášť dôležité pre zraniteľné osoby, ako sú starší ľudia a osoby so zníženou imunitou.Federálna vláda je na najlepšej ceste, aby v polovici septembra schválila aktualizované očkovacie látky proti COVID-19, ktoré sú určené na boj proti najnovším variantom, uviedol denník Times. Keď budú k dispozícii, “všetci dospelí by mali zvážiť, či si dajú urobiť posilňovaciu injekciu.”

“COVID môže byť stále nepríjemný, aj keď vás”nedostane do nemocnice,” uvádza Times. “Posilňovacia injekcia zníži jeho účinnosť.”

Hotez vzkriesil tvrdenie, ktoré bolo často počuť počas rokov 2021 a 2022, pričom pre Times povedal: “V drvivej väčšine sú tí, ktorí sú hospitalizovaní, neočkovaní alebo nedostatočne očkovaní.”

Experti, ktorí hovorili s The Defender, s tým nesúhlasili.

Harvey Risch, M.D., Ph.D., emeritný profesor a vedúci vedecký pracovník v oblasti epidemiológie (chronické ochorenia) na Yale School of Public Health, citujúc údaje z britského verejného zdravotníctva, povedal: “Úmrtia zo všetkých príčin vo veku nad 18 rokov sú medzi očkovanými ľuďmi, či už jednou, dvoma alebo tromi dávkami, disproporčné v porovnaní s neočkovanými ľuďmi.”

“Štatistika, ktorú uvádza Dr. Hotez, je nepravdivá,” povedal Risch.

Brian Hooker, PhD., hlavný riaditeľ pre vedu a výskum v organizácii Children’s Health Defense (CHD), povedal: “Nový posilňovač jednoducho nebol’testovaný, aby potvrdil akékoľvek tvrdenie o ochrane. Pôvodné skúšky na deťoch boli smiešne, pretože sa zameriavali na titre protilátok, a nie na skutočnú prevenciu ochorení.”

McCullough pre The Defender povedal: “Vakcíny COVID-19 boli bezpečnostným debaklom s rekordnými prípadmi myokarditídakrvné zrazeninymŕtvica, a úmrtnosť zo všetkých príčin.”

Vzdor správam o úrazoch a úmrtnosti a napriek tomu, že Times’ priznáva, že riziko COVID-19 pre malé deti je “veľmi nízke,” Shah napriek tomu odporúča, aby sa deti vo veku 6 mesiacov nechali túto jeseň zaočkovať proti COVID-19.

“Chcete vidieť svojho dedka … [a] babičku?"” opýtal sa Shah v Timesoch. “Ste si naozaj istí, že im’nedáte COVID?"”

Experti, ktorí hovorili s The Defender, Shahove’rady vyvrátili.

Dr. Pierre Kory, prezident a hlavný lekár Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC), povedal “Neexistuje žiadne lekárske opodstatnenie pre to, aby zdravé 6-mesačné alebo staršie dieťa bolo očkované proti COVID-19,” a dodal:

“O vakcíne COVID-19 jednoducho nevieme dosť na to, aby sme mohli vydávať takéto všeobecné odporúčania. Navyše, COVID-19 je u detí veľmi dobre liečiteľný a pre zdravé dieťa predstavuje len veľmi malé riziko.”

Mumper pre The Defender povedal: “Každý úradník, ktorý obhajuje, aby deti brali vakcínu na ochranu starých rodičov, nečítal pozorne lekársku literatúru.”Povedala: “Po tom, čo som sa hlboko ponorila do rizík a prínosov vakcín COVID u detí, zostávam naďalej neoblomne proti ich používaniu u zdravých detí,” a dodala:

“Akákoľvek imunita po očkovaní COVID je krátkodobá a nasleduje po období imunitnej supresie. V lekárskej literatúre sú dobre popísané veľmi znepokojujúce nežiaduce účinky, ako je zápal srdca, vyvolanie autoimunity, narušenie autonómnych funkcií a reprodukčná toxicita.”

Nie všetky krajiny nasledujú tento príklad

Niektoré krajiny začali minulý rok obmedzovať očkovanie detí vakcínou COVID-19. V apríli 2022, Dánsko ukončilo všeobecné odporúčanie očkovania proti COVID-19, a to aj pre deti.

Dánsko teraz odporúča “posilňujúce očkovanie” len pre osoby “vo veku 50 rokov a viac a vybrané cieľové skupiny.”

Začiatkom roka 2022 orgány verejného zdravotníctva v Švédsku a Nórsko rozhodli neodporúčať očkovanie proti COVID-19 deťom vo veku od 5 do 11 rokov.

Švédsko teraz odporúča očkovanie proti COVID-19 len pre osoby vo veku 50 a viac rokov (18 a viac rokov pre vysoko rizikové skupiny), zatiaľ čo Nórsko stále odporúča očkovanie proti COVID-19 len pre osoby od 65 rokov (a od 5 rokov pre vysoko rizikové skupiny).

V marci tohto roku Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uviedla, že zdravé deti a dospievajúci vo veku od 6 mesiacov do 17 rokov majú “nízku záťaž ochoreniami”, a preto majú nízku prioritu očkovania.

V júni, austrálski predstavitelia verejného zdravotníctva uviedli, že vakcína Moderna’COVID-19 už nie je “dostupná” pre deti do 12 rokov, a v januári, Úrady verejného zdravotníctva Veľkej Británie ukončili program posilňovania vakcíny pre osoby mladšie ako 50 rokov.

Odporúčania týkajúce sa vakcíny COVID ‘nie sú vedou, nie sú medicínou, ani verejným zdravím’

Dr. Meryl Nass, internistka a členka vedeckého poradného výboru CHD’povedala pre The Defender, že hoci orgány verejného zdravotníctva a médiá naďalej odporúčajú vakcíny COVID-19, žiadna z nich nebola v USA plne licencovaná, keďže všetky takéto vakcíny sú dostupné len na základe povolenia na mimoriadne použitie (Emergency Use Authorization - EUA).

V máji 2022 Úrad pre kontrolu potravín a liečiv USA (FDA) uviedol, že vakcíny COVID-19 pre deti do 6 rokov nebudú musieť spĺňať požiadavky agentúry 50% hranicu účinnosti požadovanú na získanie EUA.

Údaje CDC zverejnené v septembri 2022 ukázali, že viac ako 55 % detí vo veku od 6 mesiacov do 2 rokov malo “systémovú reakciu” po prvej dávke vakcín Pfizer-BioNTech alebo Moderna COVID-19.

“CDC, trestuhodne, tvrdí, že (povolené) vakcíny sú ‘bezpečné a účinné,’” Nass a dodal:

“To je umelecký termín, ktorý sa smie používať len pre licencované vakcíny a lieky. V USA nie je k dispozícii žiadna licencovaná vakcína COVID-19. Verejné zdravie má vyvažovať prínos a riziko.

“Toto nie je veda. Nie je to medicína. Nie verejné zdravie.”

Objednajte si teraz ‘The Wuhan Cover-up’ od RFK Jr.!

Vakcíny proti chrípke preukázali ‘klesajúcu účinnosť’

Podľa denníka Times, “Najbližší krok, ktorý stojí za zváženie, zahŕňa R.S.V.”5. septembra CDC vydalo zdravotné odporúčanie varujúce pred zvyšujúcim sa počtom prípadov RSV v niektorých častiach USA,

Minulý mesiac CDC podpísalo vôbec prvú monoklonálnu protilátkovú vakcínu Beyfortus na prevenciu RSV pre deti do 8 mesiacov.

Takisto minulý mesiac FDA schválila Vakcínu proti RSV pre tehotné ženy, napriek obavám, ktoré vyjadrili niektorí lekárski odborníci v súvislosti s predčasnými pôrodmi zistenými počas klinických skúšok. V máji FDA schválil lieky Pfizer’s Abrysvo a GlaxoSmithKline’s Arexvy vakcíny proti RSV pre osoby staršie ako 60 rokov.

The Times citoval Ashisha Jha, M.D., MPH, bývalého poradcu Bieleho domu pre COVID-19 a v súčasnosti dekana Fakulty verejného zdravotníctva Brownovej univerzity, ktorý povedal: “Ak máte 60 a viac rokov, nechcite sa dostať do novembra bez toho, aby ste mali vakcínu proti RSV.”

A hoci neexistuje vakcína proti RSV schválená na podávanie deťom, Times uviedol, že “rodičia sa môžu opýtať svojho pediatra” na liečbu monoklonálnymi protilátkami pre deti mladšie ako 8 mesiacov.

Podľa Hookera, “vakcína proti RSV podaná tehotným ženám nedokázala dosiahnuť ani 20 % hranicu ochrany (ako určil FDA) proti infekcii RSV dolných dýchacích ciest.”

Na podporu presadzovania očkovania proti chrípke denník Times a odborníci ako Jha uviedli: “Chrípka oficiálne za bežný rok zabije približne 35 000 Američanov, ” ale “počet obetí chrípky’by bol nižší, keby sa viac ľudí nechalo zaočkovať, ” pričom poznamenali, že “v posledných rokoch tak urobila menej ako polovica Američanov.”

Jha dodal: “Podceňujeme vplyv, ktorý majú respiračné vírusy na našu populáciu. Chrípka dokáže vyradiť ľudí na celé týždne, dokonca aj mladších ľudí.”Jha poukázal na to, že chrípka môže spôsobiť aj častejšie srdcové infarkty a mŕtvice.

Kory však pre The Defender povedal, že vakcíny COVID-19 spôsobili, že ľudia sú náchylnejší na iné respiračné ochorenia, ako je chrípka a RSV:

“V mojej praxi ošetrujeme mnoho pacientov, ktorí boli očkovaní a ktorí sú teraz náchylnejší na chrípku, RSV a mnohé iné vírusy. Vakcíny COVID spôsobujú, že mnohí z nich sa prejavujú akoby mali autoimunitné ochorenie a teraz reagujú závažnejšími príznakmi na bežné vírusy, ako je chrípka.”

Risch medzitým povedal: “Tradičné vakcíny proti chrípke sa považujú za bezpečné pre väčšinu ľudí” a môžu byť pre nich “rozumnou” možnosťou, ale “treba to prediskutovať s“poskytovateľom zdravotnej starostlivosti.”

“Zdá sa, že prínos vakcín proti chrípke za posledných 10 až 15 rokov klesal, až do takej miery, že v súčasnosti môžu priniesť len 30 % prínosu,” dodal Risch.

A podľa Hookera “očkovanie proti chrípke je tiež notoricky známe ako zlá ochrana proti chrípke a existuje veľmi málo údajov týkajúcich sa účinnosti očkovania proti chrípke v tejto sezóne’”

Vaša podpora pomáha financovať túto prácu a s ňou súvisiacu propagáciu, vzdelávanie a vedecký výskum CHD’. 

DONATE NOW 

‘Smiešne’ správy v oblasti verejného zdravotníctva

Shah’odporúčanie, aby deti už od 6 mesiacov dostali na jeseň injekciu COVID-19, nadväzuje na dlhý rad pochybných rád a tvrdení, ktoré šírili predstavitelia verejného zdravotníctva a z ktorých niektoré boli neskôr popreté.

V máji 2021 rozhovore pre televíziu MSNBC Dr. Anthony Fauci, vtedajší šéf Národného inštitútu pre alergie a infekčné choroby (NIAID), povedal:

“Hoci človek nemá rád prelomové výsledky, faktom je, že toto je jeden z povzbudivých aspektov účinnosti vakcíny. Chráni vás úplne pred infekciou. Ak sa nakazíte, je pravdepodobné, že’budete bez príznakov, a je veľmi pravdepodobné, že’nebudete schopní preniesť ju na iných ľudí.”

Fauciho’vyjadrenia však nezohľadnili mnohé príklady prelomových infekciís vážnymi príznakmi a hospitalizáciou.

Po rokoch oficiálnych “bezpečných a účinných” tvrdení sa v YouTube’s nová “medicínska dezinformačná” politika zavedená 15. augusta, “tvrdenia, že akákoľvek vakcína je zaručenou metódou prevencie COVID-19” sú zakázané. Fauciho’videá z roku 2021 sú najmä na YouTube stále dostupné.

V apríli 2020 Fauci uviedol, že remdesivir sa stane “štandardom starostlivosti” na liečbu COVID-19. V posledných mesiacoch sa však ozvali početné obete COVID-19 nemocničných protokolov predpísaných CDC, ktoré tvrdia, že remdesivir bol podávaný bez súhlasu pacientov alebo ich rodín a prispel k ďalším zraneniam alebo smrti.

Podobne sa vyjadrila aj bývalá riaditeľka CDC Rochelle Walenskyová v marci 2021 “Naše dnešné údaje z CDC naznačujú …, že očkovaní ľudia neprenášajú vírus, neochorejú … nemôžu ho’preniesť na iných.” Zdvojnásobila tieto vyhlásenia počas zasadnutia snemovne Výberový podvýbor pre koronavírusovú pandémiu vypočutia v júni, pričom tvrdila, že jej vyhlásenie “bolo vo všeobecnosti presné.”

Hookerová uviedla, že tieto vyhlásenia boli “zjavne zjavne nepravdivé, keďže vakcíny distribuované v USA v tom čase [v roku 2021] boli nebola testovaná na prenos a aj v klinických skúškach boli dôkazy o ‘prelomových’ infekciách.”

“To vylučuje akúkoľvek ochranu ‘babičiek a dedkov’ prostredníctvom očkovania detí proti COVID-19,” dodal Hooker.

V roku 2021 Walensky tiež odporučil obliekanie pančúch cez masku aby sa zabezpečilo tesné priľnutie.

Nass označil takéto posolstvo v oblasti verejného zdravia za “smiešne” a poznamenal, že Walenského’odporúčanie týkajúce sa pančúch “rýchlo zmizlo”, pretože “malo konotácie, ktorými sa CDC nechcela zaoberať.”

Kory kritizoval jesennú príručku o očkovaní v Times’ a charakterizoval ju ako príklad “dezinformácie.”

“New York Times prináša dezinformácie, ktoré naďalej prichádzajú z CDC a iných vládnych zdravotníckych agentúr,” povedal. “Toto je jeden z dôvodov, prečo verejnosť naďalej stráca dôveru v médiá a našu vládu.”

V dôsledku toho predstavitelia verejného zdravotníctva “vytvárajú výsmech tomu, ako sa lekárske a vedecké dôkazy používajú na rozhodovanie o starostlivosti o pacientov a na politiku verejného zdravia,” povedal Kory.

Ďalší odborníci, ktorí sa rozprávali s denníkom The Defender, navrhli, aby sa namiesto série očkovaní užívali vitamíny na posilnenie imunitného systému.

“Aby sa imunitný systém dokázal brániť proti respiračným vírusom, všetci ľudia by mali denne užívať vitamín D, aby sa dosiahla hladina 50 alebo viac v krvi,”povedal Risch. “Pre 150-kilogramovú osobu je to zvyčajne 5 000 jednotiek denne, ale podľa telesnej hmotnosti sa môže upraviť nahor alebo nadol.”

“Závažné infekcie RSV sa vo všeobecnosti vyskytujú len u najmladších mladých a najstarších starých ľudí. Ľudia v týchto kategóriách by sa o tom mali poradiť so svojimi lekármi,” dodal.

Tento článok bol pôvodne publikovaný The Defender — Children’s Health Defense’s News & Views Website pod licenciou Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Prosím, zvážte prihlásenie sa k odberu časopisu The Defender alebo darcovstvo pre Children’s Health Defense.