shutterstock_1505906906-810x500.jpg

Najvyšší súd štátu Wisconsin rozhodne, či katolícka služba spĺňa podmienky náboženskej príslušnosti podľa štátneho práva

61
Kultúra života

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Na budúci týždeň je naplánované pojednávanie pred Najvyšším súdom štátu Wisconsin v boji proti tvrdeniu štátnych byrokratov, že katolícka služba slúžiaca potrebám chudobných, starších a zdravotne postihnutých nie je súčasťou jej vieroučného poslania.

Tento štátny úrad tvrdí, že činnosť úradu katolíckej charity nie je náboženská, nie je súčasťou cirkevného&nbspverenia.

Becket vysvetlil, že to znamená, “že Catholic Charities Bureau nemohol opustiť štátny’program odškodnenia v nezamestnanosti a pripojiť sa k účinnejšiemu programu nezamestnanosti Wisconsinskej katolíckej cirkvi”

Becket vysvetlil, “že väčšina katolíckych diecéz má oddelenie sociálnej služby, ktoré slúži ľuďom v núdzi. Úrad katolíckej charity vykonáva túto dôležitú prácu pre diecézu Superior vo Wisconsine tým, že pomáha zdravotne postihnutým, starším ľuďom a tým, ktorí žijú v chudobe – bez ohľadu na ich vierovyznanie. Táto povinnosť slúžiť všetkým, ktorí to potrebujú, vychádza priamo z učenia Katolíckej cirkvi a napomáha náboženskému poslaniu Cirkvi’vykonávaním telesných skutkov milosrdenstva.”