bill_gates_hands_getty-810x500.jpg

Bill Gates podporuje snahu Svetovej banky o digitálnu globálnu kontrolu: expert na kryptomeny

25
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) - Britský komentátor kryptomien Guy Turner toto leto varoval, že na Západ prichádza globálny menový systém prepojený s identitou - zväčša v utajení. 

V dvojici videí odvysielaných v júli a auguste Turner - spoluzakladateľ dubajskej kryptomenovej spoločnosti Coin Bureau - načrtol, ako málo medializovaný krok podporovaný Billom Gatesom pripravuje cestu ku globalizovanej digitálnej mene prepojenej s digitálnou identitou v čínskom štýle. 

Turner vo svojej analýze vplyvu nových digitálnych platobných systémov hovorí: “Nebudete nič vlastniť a budete šťastní, pretože všetko, čo vlastníte, bude v sieti kontrolovanej centrálnou bankou, kde vám vláda môže kedykoľvek vypnúť vlastníctvo.” 

“Prináša vám ho, ako často, Bill Gates.” 

Ak bola nová digitálna mena americkej Federálnej rezervnej banky s názvom FedCoin uvedená na trh (a okamžite hacknutá), Turner vo svojej prvej analýze odhalil, že sa pripravuje program Svetovej banky podporovaný Nadáciou Billa a Melindy Gatesovcov.   

 Jeho cieľom je zrušenie platieb v hotovosti aj platobnými kartami v rámci projektu známeho pod názvom FASTT.  

FASTT – čo znamená “Bezfrikčné, dostupné, bezpečné a včasné transakcie” riadi Skupina Svetovej banky’pre rozvoj platobných systémov (PDSG), ktorej vlastné webová stránka opisuje jeden zo svojich hlavných cieľov ako “globálne zvolávanie” okolo “tvorby, uchovávania a šírenia poznatkov o globálnych platobných systémoch.”  

Turner upozorňuje, že tento systém FASTT, ktorý sa zavádza takmer bez vedomia verejnosti, je základom centralizovanej globálnej digitálnej meny – ktorá je sama o sebe odrazovým mostíkom k digitálnej identifikácii a systému sociálneho kreditu s celosvetovým dosahom. 

Spoluzakladateľ Coin Bureau veselo priznáva, že jeho druhá prezentácia – o digitálnej globalistickej budúcnosti – znie ako paranoidná konšpiračná teória.  

“Digitálne ID pre všetko? Inteligentné mestá, ktoré sledujú váš pohyb? Digitálne meny centrálnej banky pre všetky transakcie? Obmedzenia na hotovosť? Zdieľanie informácií o vašich sociálnych sieťach na vytvorenie bankového účtu?" ”rečnícky sa spýtal. 

“Všetko to znie ako konšpiračná teória, poviete si.” 

“No, taká’je dnes realita v Nigérii a zajtra to bude realita aj vo vašej krajine.”  

Turner hovorí, že hoci sú takéto plány v pokročilom štádiu, “prvým krokom k tomu, aby sme niečo urobili” na ich zastavenie, je “byť informovaný.” 

Obe jeho videá sa opierajú o verejne dostupné informácie, z ktorých sa podľa neho dá vyvodiť “logický záver”.  

“Konečným cieľom je kontrola ovplyvniť, ako žijeme, ovplyvniť, ako míňame a kde míňame,”  hovorí.

Takže, kto hrá túto hru a čo sa s tým dá robiť?" 

Čítajte: Ex-prezident spoločnosti Pfizer predpokladá, že digitálne meny centrálnych bánk budú povinné do desiatich rokov

Globalistické ciele 

Turner tvrdí, že súkromné a verejné medzinárodné orgány ako WEF a OSN spolupracujú na podpore tohto digitálneho systému finančnej kontroly, ktorý môže ľahko spolupracovať s digitálnym občianskym preukazom a vytvoriť trvalý a automatizovaný štátny dohľad. 

Odvoláva sa na skutočnosť, že Svetová banka, ktorej platobný systémsystém FASTT sponzoruje Gates Foundation, existuje na poskytovanie rozvojových pôžičiek. Usiluje sa o zrušenie hotovosti a platobných kariet a o koordináciu globálnej digitálnej meny a identity. Tie budú pravdepodobne zastrešené “woke” ideológiou. 

Ve svojom videu z 19. júla Turner uvádza: “Svetová banka pripája podmienky k svojim pôžičkám”. Tieto podmienky sú viazané na ciele udržateľného rozvoja Organizácie Spojených národov  a sú súčasťou ich Agendy 2030. Tieto ciele, ktoré sú v mnohom totožné s hodnotením ESG presadzovaným Svetovým ekonomickým fórom, spájajú sankcie s využívaním fosílnych palív a odmeňujú podporu LGBTQ a podobných “iniciatív zameraných na rozmanitosť”.  

Tieto opatrenia, tvrdí Turner, môžu “uväzniť rozvojové krajiny v chudobe” tým, že penalizujú využívanie lacnej a dostupnej energie.  

BlackRock priznáva vo svojom výhľade na rok 2023 , že agresívne uplatňovanie týchto politík ukončilo obdobie prosperity na Západe známe ako Veľká umiernenosť.  

Národné centrum pre výskum verejnej politiky USA’s Scott Shepard povedal BlackRock’v správe ukázal, ako tieto bodovacie systémy inšpirované OSN a WEF vrátili “Západu novú éru ekonomickej sklerózy”, ktorá nahradila jeho inštitucionálnu kompetentnosť nestabilitou v dôsledku povyšovania ľudí na základe “diskriminácie založenej na rovnosti,” nie talentu.  

Digitálna kontrola 

Turner ukazuje, ako globálny finančný systém už teraz spája svoju sociálnu a environmentálnu agendu s prístupom k – alebo obmedzením –peňažnej zásoby. 

Je to zjavná šablóna pre budúce správanie v rámci systému, kde sú všetky peniaze pod kontrolou digitalizovaného globálneho systému. 

Ukazuje, ako sa zavádzajú nové finančné produkty spôsobom, ktorý necháva verejnosť zle informovanú o tom, čo sa deje s jej finančnou a osobnou slobodou. 

Prvý krok je platobný systém, ktorého cieľom je koordinovať cezhraničné digitálne bankovníctvo. Ide o FASTT.  

Druhým je zavedenie CBDC – digitálnych mien centrálnych bánk. Tieto meny sú digitálne ako Bitcoin, ale na rozdiel od Bitcoinu sú pod úplnou kontrolou vládnej centrálnej banky. 

Nahrada hotovostných a kartových transakcií digitálnou menou je nevyhnutným prechodom, ktorý umožní globálny systém digitálnych dokladov totožnosti. Turner však zároveň varuje, že zatiaľ čo vlády tlačia na CBDC, platobný projekt FASTT prinesie identický výsledok. 

“Kombináciou rôznych platobných operácií – ako sú rýchle platby, QR kódy, by sa mohli dosiahnuť mnohé z rovnakých cieľov (ako CBDC),” hovorí a ukazuje, že FASTT a jeho nahradenie hotovosti a kariet QR kódmi je len ďalším prostriedkom k dosiahnutiu globálne kontrolovaného systému digitálnej meny. 

Bitcoin – prostriedok úniku 

Turner obhajoval Bitcoin ako prostriedok zabezpečenia svojich peňazí a slobody pred vznikajúcim systémom globálnej kontroly digitálnych mien a identít. 

Kým propaguje Bitcoin ako “poistku” proti systému, ktorý podľa neho už vzniká, zároveň tvrdí, že pochopenie verejnosti je kľúčom k zabráneniu rozšírenia globalizovaných systémov digitálnych mien spojených s identitou a “sociálnym kreditom” 

O prepojení medzi novými bankovými platobnými systémami, digitálnymi menami centrálnych bánk a cieľmi OSN a Svetového ekonomického fóra hovoril už predtým. Ako Turner povedalKitco News v októbri 2022, “Veľký reset je do veľkej miery o tom, ako sa môže “zakoreniť kapitalizmus zainteresovaných strán” a veľa z toho je o kontrole a dohľade….”  

Zmieňuje sa o tom, že decentralizované kryptomeny ako Bitcoin sú vnímané ako hrozba pre plánované globálne digitálne meny, ktorých ciele sú v rozpore so slobodou jeho anonymného a otvoreného systému. 

Zprávy majú objavili tvrdenia, že kryptomeny mimo vládnej kontroly by mohli “spôsobiť zlyhanie Veľkého resetu”. 

Turner v rozhovore pre Kitco pokračoval varovaním:  

“Tu prichádzajú na rad CBDC. Myšlienka možnosti vidieť, čo ľudia míňajú, kedy’míňajú, na čo’to míňajú, a dokonca na tieto veci zaviesť limity, je jednou z najdesivejších častí.” 

Prečo je to také desivé?  

No, podľa Turnera by globalizovaná digitálna mena a identifikačný systém mohli byť prepojené s vaším správaním online aj offline. 

“Povedzme, že prekročíte svoj ročný uhlíkový limit…Potom nemôžete robiť toto, nemôžete robiť tamto. Ale môžete to robiť, ak si jednoducho kúpite viac uhlíkových kreditov. Ide o to, ako vyťažiť peniaze z bežných ľudí.” 

Okrem “vyťahovania peňazí,” takýto systém umožňuje aj “systém sociálnych kreditov” v čínskom štýle, kde môže ktokoľvek zistiť, že jeho osobné slobody, nehovoriac o prístupe k jeho peniazom, sú obmedzené kvôli jeho aktivite na sociálnych sieťach alebo preto, že sa angažoval s ľuďmi, ktorých štát považuje za “nežiaducich”. 

Čítajte: Zlyhanie populárneho platobného systému odhaľuje zraniteľnosť bezhotovostnej spoločnosti

Čínsky sociálny kredit 

Podľa spoločnosti NHI Global Partners, globálnej personálnej firmy, sú podmienky čínskeho systému sociálneho kreditu “…zámerne široké a nejasné … umožňujúce maximálnu flexibilitu politiky” 

NHI uvádza, že systém sociálneho kreditu je založený na podpore “dôvery,” čo zahŕňa informácie o právnom, finančnom a sociálnom správaní.Jednotlivci a spoločnosti sú podľa toho hodnotení. Systém zahŕňa rôzne čierne listiny a sankcie, pričom “tresty a odmeny” prideľuje automatizovaná sieť, ktorá sa neustále zdokonaľuje.  

Ako hovorí NHI, “konečným ‘konečným stavom’ systému je jednotný záznam pre ľudí, podniky a vládu, ktorý možno monitorovať v reálnom čase.” 

Guy Turner spolu s mnohými ďalšími ľuďmi a skupinami, ako je napríklad ekonomická libertariánska Mises Institute, tvrdí, že architektúra tohto systému úplnej kontroly sa na Západe pripravuje už teraz.  

Vzdor dobre financovanému tlaku na tento globalistický projekt Turner zostáva presvedčený, že dobre informovaná verejnosť bude konať, aby zabránila realizácii tejto dystopie. 

“Všetko, čo musíme urobiť, je udržať tempo a vyhráme preteky” 

Gyea Turnera môžete sledovať na Twitteri/X zde a udržiavať s ním tempo na YouTube.