Screenshot-2023-09-11-11.35.45-810x500.png

Generálny riaditeľ Ligy proti hanobeniu tvrdí, že "bieli nadradenci" sú tí, ktorí kritizujú cenzúru na internete

14
Neutral

Ak ste unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, predplaťte si Reclaim The Net.

V tohtotýždňovom rozhovore v relácii “Squawk Box”televízie CNBC Jonathan Greenblatt, generálny riaditeľ Ligy proti hanobeniu (ADL), nasmeroval rozhovor k tvrdeniu, že za kritikou snahy ADL’o cenzúru sociálnych médií stoja “nadradené biele frakcie”.

AdL sa nedávno stretla s generálnou riaditeľkou spoločnosti Twitter Lindou Yaccarino. Tá zrejme zapálila rozbušku rýchlo sa šíriacej hashtagovej kampane: “zakažte ADL” Podľa Greenblatta vinníkom tohto virálneho trendu neboli tí, ktorí boli unavení zo snahy ADL cenzurovať online prejavy, ale nebol ním nikto iný ako “belošskí supremacisti” prenikajúci naprieč online platformou.

Čítajte: Elon Musk hovorí, že možno zažaluje krajne ľavicovú Anti-Defamation League za hanobenie X: ‘Oh the irony!’

V centre pozornosti tohto segmentu sa ocitla aj údajná deflácia príjmov z reklamy na Muskovej’platforme X. Musk naznačil, že je to spôsobené tým, že ADL tlačí na inzerentov, aby prehodnotili svoje umiestňovanie reklamy. Greenblatt tvrdil: “my tam verejne ani súkromne nehovoríme s inzerentmi, oni sa rozhodnú tak, ako chcú.”

Greenblatt tiež povedal, že vyzve Muska, “aby našiel jediného inzerenta, na ktorého by sme vyvíjali nejaký tlak, pretože to jednoducho’nerobíme.”

AdL však vyzvala na pozastavenie výdavkov na reklamu v spoločnosti X po jej novembrovej akvizícii.

“V novembri po akvizícii sme vyzvali na pozastavenie. A odvtedy, od tohto pôvodného vyhlásenia, robíme to, že sa angažujeme vo vedení spoločnosti a snažíme sa im pomôcť, aby sa to zlepšilo,” povedal Greenblatt o spoločnosti X.

“Chápem, že majú veľký obchodný problém. Teda, Elon tweetoval niečo, čo som’nevedel, že príjmy z reklamy poklesli o 60 percent. Ale pozrite sa, značky sú veľkí chlapci a dievčatá, urobia vlastné rozhodnutia.”

Greenblatt predstavil aj svoj postoj k rozdeľujúcej otázke cenzúry sociálnych médií. Jeho nedôvera voči kultúre zrušenia bola jasná, uprednostnil termín “kultúra rady.” Podľa jeho slov: “Takže niekto urobí chybu, vy mu ju pomôžete napraviť. Takže to, čo sme sa’snažili urobiť v priebehu rokov s Twitterom, s YouTube, s Facebookom a všetkými týmito platformami, s Redditom, s Discordom, môžem pokračovať ďalej a ďalej, je spolupracovať s nimi, aby sa tieto platformy zlepšili.”

Prevzaté so súhlasom z Reclaim The Net.