scott-atlas-810x500.jpg

Dr. Scott Adams kritizuje "fiasko" COVID, odsudzuje opätovné presadzovanie masiek a uzamykania

41
Kultúra smrti

Bývalý poradca Bieleho domu pre COVID Dr. Scott Atlas v minulotýždňovom rozhovore označil fiasko v oblasti verejného zdravia za posledné tri roky a zjavný návrat hystérie okolo COVID-19.

Atlas, odborník na zdravotnú politiku na Stanfordovej univerzite’v Hooverovom inštitúte a bývalý poradca Bieleho domu v pracovnej skupine pre koronavírusy počas Trumpovej administratívy, v stredu pre The Epoch Times’ Joshuu Philippa povedal, že reakcia na koronavírusy bola “najväčším fiaskom v oblasti verejného zdravia v modernej histórii a’pokračuje.” 

V reakcii na správy o nových povinnostiach v oblasti masiek a obnovenej naliehavosti v súvislosti s variantmi koronavírusov Atlas uviedol, že tento humbuk je “šokujúci, ale nemyslím si, že by sme už mali byť šokovaní tým, čo’sa deje, pretože to’vidíme už tri roky.”

Povedal, že vznik nových variantov sa dá očakávať a že mutácie zanechajú nové varianty menej a menej smrteľné ako ich pôvodné kmene.

“Neexistuje žiadna významná, skutočná, nebezpečná pandémia, ktorá by prebiehala,”povedal. “To”je jednoducho nepravdivé.”

Atlas dôrazne vysvetlil, že masky proti koronavírusom, ktoré sa často propagujú a dokonca sú nariadené s cieľom údajne zastaviť alebo spomaliť šírenie vírusu “nefungujú, bodka. Je to dokázané.

“O tom nemôže diskutovať nikto, kto sa zaujíma o vedecké dôkazy a údaje,” povedal. “Tvrdiť, že masky fungujú, je ako tvrdiť, že Zem je plochá.”

Atlas uviedol, že výskumy siahajúce až do mája 2020 neustále konštatujú, že “neexistujú žiadne dôkazy o tom, že masky znižujú infekciu, jej šírenie alebo chránia nositeľa,” a že často skloňované “masky N-95 sa v tomto ohľade nelíšia od chirurgických masiek.”

Povedal jednoznačne, že “uzávery ne”fungujú” a sú “mimoriadne škodlivé,” a že masky sú podobne neúčinné a potenciálne škodlivé.

“Aj bez škodlivosti jednoducho ne’fungujú,” vysvetlil.

Odpovedá: "V súčasnosti je to tak: Trumpov’poradca COVID: Architekti uzávierky ‘by mali niesť zodpovednosť’

Bývalý člen pracovnej skupiny Bieleho domu pre koronavírus tiež vyjadril obavy, že Američania nefungujú na základe objektívnej reality a odsúdil “posadnutosť testovaním vírusu, ktorý je endemický.” 

“Potrebujeme ľudí, ktorí sú etickí a majú odvahu vystúpiť a hovoriť nahlas, pretože ľudia pri moci sú buď nekompetentní, alebo’klamú,” povedal Atlas.

Odpovedajúc na kritiku bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa’na zvládnutie pandémie COVID-19 v jej prvých dňoch v roku 2020, Atlas uviedol, že postup zvládnutia pandémie “sa nenaučil” za posledné tri roky, ale bol “známy” už približne “15 rokov pred touto pandémiou,” vrátane toho, že uzávery sú škodlivé a neúčinné.

“Počas roku 2020 krajina akosi stratila racionálne vedenie a údaje boli popierané,” povedal. Hoci podľa jeho slov je ťažké špekulovať o dôvodoch, prečo sa veci “zvrtli, ” naznačil, že reakcia COVID mohla byť na začiatku “politická, ” a že kľúčovú úlohu mohol zohrať aj Národný inštitút zdravia (NIH)’využívanie dolárov daňových poplatníkov na podporu výskumu koronavírusov v Číne.

RELEVANTNÉ: Guvernér Južnej Karolíny odsudzuje ‘hlúpe’ mandáty COVID, sľubuje, že nezatvorí školy

Takisto tvrdil, že občania si musia sami preosiať dostupné informácie a urobiť dobre odôvodnené rozhodnutia.

“Potrebujeme, aby dostatok ľudí rozumelo a myslelo samostatne,” povedal. “Kritické myslenie je tu potrebné na individuálnej báze.”

Povedal, že viac etikov, učiteľov, rodičov a ďalších ľudí by malo vystúpiť proti povinnému maskovaniu a experimentálnym vpichom.

“Keď sa ozvete, keď robíte to, čo je’správne, posilňujete’ostatných ľudí,” povedal a argumentoval tým, že “niektoré z najodpornejších vecí v histórii sa stali preto, lebo ľudia [zostali] ticho a súhlasili s tým, a ľudia zomierali.”

“Nemôžete sedieť a nič nerobiť a očakávať, že to za vás urobí niekto iný,” povedal Atlas.