School-board-810x500.png

Školská rada v Miami zamietla návrh na "mesiac histórie LGBTQ+" po "horúcom" pripomienkovom konaní

35
Kultúra smrti

Školská rada okresu Miami-Dade zamietla návrh, aby bol október v školách vyhlásený za mesiac histórie LGBTQ+.

Podľa jedného z účastníkov, ktorý je známy portálu LifeSiteNews, sa vo štvrtok školská rada okresu Miami-Dade vyjadrila v pomere 5:3 proti tomuto návrhu. Odporcovia z radov argumentovali, že opatrenie by porušilo floridský zákon o rodičovských právach vo vzdelávaní, ktorý zakazuje vyučovanie o “sexuálnej orientácii alebo rodovej identite v triedach K-3.”

“Ako ústavní činitelia musíme dodržiavať štátny zákon a je“veľmi jasné, čo je to zákon,” povedala členka rady Monica Colucci počas zasadnutia školského výboru, podľa WPLG Local 10.

Rodič z Miami-Dade Madelyn Ocasio pre LifeSiteNews uviedol, že počas zasadnutia, na ktorom sa podávali pripomienky, niektorí protestujúci poznamenali, že nejasná a otvorená povaha návrhu znamená, že október sa stane “otvorenou sezónou” pre zástancov LGBTQ v školách Miami-Dade, čo znamená, že v tomto období sa môže povedať alebo urobiť prakticky čokoľvek týkajúce sa “LGBTQ” záležitostí bez vedomia rodičov alebo dohľadu.

Podľa Ocasia mnohí miestni rečníci návrh ostro odsúdili ako “sexualizáciu” detí a ako “zneužívanie detí.

“Podám žalobu na každého, kto bude mojim deťom hovoriť o sexualite,” vyhlásila jedna z matiek, ako vidieť na záberoch poskytol Local 10.

“Vystavujú deti sexu, keď by sme mali chrániť nevinnosť detí. Pretože tie’v základnom veku nemajú povedomie o sexe. Prečo chcete dieťa vystaviť niečomu, čo si’ani neuvedomuje, a vystaviť jeho myseľ všetkému tomuto zlu?"” povedal Ocasio pre LifeSiteNews.

Upozornila, že bombardovanie detí pro-LGBTQ posolstvami v období ich formovania môže ľahko zmiasť vnímavých žiakov.

“Mätiete deti, ktoré už teraz bojujú so svojou identitou,” povedala Ocasio. “Dieťa v tomto veku nemá ešte vyvinutú myseľ, aby vedelo, čo je správne a čo nie [v oblasti sexuality].”

Povedala, že jeden otec, ktorý bol “úplne” proti návrhu, sa počas stretnutia podelil o to, že ako dospievajúci bol v podstate “naučený” na homosexuálny životný štýl, ale bol vďačný, že neskôr dokázal od tohto správania odísť a oženiť sa a mať deti. Podelil sa so svojimi obavami, že dnešné deti sú podobne vedené k homosexualite prostredníctvom školských osláv “životného štýlu LGBTQ”.

Oponenti opatrenia tiež tvrdili, že akákoľvek sexuálna výchova by mala byť ponechaná na rodičov.

Ocasio poznamenal, že “mnoho starších žien” sa vyslovilo za celoškolský “mesiac LGBTQ”, zatiaľ čo “veľa otcov a starých otcov” sa vyslovilo proti.

“Povedali, že bránia svoje deti a vnúčatá pred indoktrináciou LGBTQ komunity, ktorá sa udomácňuje na školách,” súvisí s Ocasiom.

Členka školskej rady Lucia Baez-Gellerová, ktorá iniciatívu predstavila, s touto terminológiou nesúhlasila a tvrdila, že “neindoktrinuje našich žiakov k žiadnemu životnému štýlu.”

Ona vysvetlila pre Local 10, že sa snažila zabezpečiť, aby opatrenie malo “právnu ochranu,” vrátane podmienky, že “počas spomienkového podujatia LGBTQ sa nebudú používať žiadne učebné materiály”.

Podľa Ocasia miestni komentátori, ktorí návrh podporili, často argumentovali tým, že je dôležitý, pretože pomáha budovať podporu “LGBTQ” študentom, ktorí sú podľa nich šikanovaní kvôli svojej sexuálnej preferencii, a preto im podľa Ocasia hrozí väčšie riziko samovrážd.

Jeden zo zástancov opatrenia povedal, že považuje “množstvo náboženskej doktríny” “zaznelo” počas pripomienkového konania “za znepokojujúce.” 

Oponenti návrhu, ako napríklad aktivista America Needs Fatima Sergio de Paz, sa nehanbili proti tomuto opatreniu postaviť, pretože je v rozpore s ich kresťanskou vierou.

“Viva Christo Rey!” Pax vyhlásilpočas stretnutia, držiac v ruke ruženec.

Právnik školskej rady poznamenal, že na rozdiel od okresu Miami-Dade podobné celoškolské oslavy LGBTQ prešli v okresoch Broward a Orange, a to napriek zákonu o rodičovských právach vo vzdelávaní.

Štyria z členov rady, ktorí hlasovali proti návrhu mesiaca LGBTQ, boli vymenovaní floridským guvernérom Ronom DeSantisom, uviedla WPLG. Predsedníčka rady Mari Tere Rojasová tiež hlasovala proti.

Je to už druhý rok po sebe, čo školská rada Miami-Dade hlasovala proti pripomínaniu si “Mesiaca histórie LGBTQ+” v školách.