girl-mask-810x500.jpg

Štvrtá ontarijská nemocnica oznámila návrat mandátu na používanie masky COVID

82
Kultúra smrti

Ďalšia ontarijská nemocnica oznámila, že vracia mandát na používanie masiek na pozadí varovaní hlavných médií, že na jeseň by sa mohli vrátiť výluky. 

Dňa 7. septembra Kingston Health Sciences Centre oznámila, že obnovuje mandát na používanie masiek, čím sa stala štvrtou ontarijskou nemocnicou, ktorá v posledných týždňoch sprísnila predpisy COVID.  

“Väčšina nemocničného personálu je frustrovaná z toho, že sa mandáty vracajú po agresívnych nariadeniach z minulých rokov,” uviedla jedna z ontarijských zdravotných sestier známa portálu LifeSiteNews, ktorá hovorila pod podmienkou anonymity.  

“Súčasná politika je taká, že ak sa personál cíti zle, nasadí si masku a urobí si rýchly test COVID,” vysvetlila zdravotná sestra. “S týmito zavedenými zásadami má personál pocit, že je”zbytočné presadzovať všeobecné maskovanie.” 

Podľa Kingston Health Sciences Centre, “masky sú teraz povinné na oddelení pohotovosti, v centre urgentnej starostlivosti a v detskej’ambulancii a dôrazne sa odporúčajú na ostatných oddeleniach, ktoré vedú pacientov s vysokým rizikom.” 

Od personálu nemocnice sa očakáva, že bude nosiť masku, keď sa stará o pacientov, ktorí sú maskovaní, pričom masky sú povinné pre všetkých pacientov s respiračnými symptómami. 

Kingston&nbsprozhodnutie prišlo len týždeň predtým, ako ottawská nemocnica oznámila, že od pondelka 11. septembra vynucujemasky.  

“Keďže sa pripravujeme na sezónu respiračných vírusov a očakávame zvýšený prenos chrípky, COVID-19 a RSV, Ottawská nemocnica bude aktualizovať niektoré svoje opatrenia a podporné opatrenia, aby pomohla chrániť pacientov, personál a členov verejnosti,” uvádza sa v oznámení.   

Podobne koncom augusta ottawská nemocnica Queensway Carleton Hospital zprísnila politiku používania masiek a nariadila ich používanie vo všetkých klinických a čakacích priestoroch nemocnice. 

“Nie je všeobecný dôvod na znepokojenie, ale maskovanie sme opätovne zaviedli ako preventívne opatrenie, kým vyhodnotíme meniace sa ukazovatele,” tvrdila vtedy hovorkyňa nemocnice Natasha Curleyová.  

Okresná nemocnica Perth and Smiths Falls navyše okrem “sociálneho dištancu“zavádza povinné maskovanie v oboch svojich areáloch.”

Povinnosť maskovania prichádza po týždňoch, keď mainstreamové médiá uverejňovali články, v ktorých tvrdili, že COVID sa na jeseň vráti. V auguste vládou financovaná Kanadská vysielacia spolupráca (CBC) uverejnila 18 príbehov súvisiacich s COVID len za dva dni.   

Mnohí Kanaďania reagovali a varovali, že mandát povedie k tomu, že masky a uzávery sa na jeseň vrátia v plnej sile.   

Líder Ľudovej&nbspstrany Kanady (PPC) Maxime Bernier, ktorý sa sám dostal do väzenia za boj proti mandátom COVID, nedávno varoval Kanaďanov, aby “sa nepodriadili” žiadnemu budúcemu diktátu, ak ho vládni predstavitelia opäť prijmú.     

CBC nedávno priznala že prinavrátenie masiek by bolo ťažké a pravdepodobne by sa proti nemu postavilo mnoho Kanaďanov, pričom naznačila, že “v prípade obnovenia uzamykania by došlo k vzbure”.  

Povinnosť používať masky sa zavádza napriek presvedčivým dôkazom, že masky nie sú účinné pri prevencii šírenia COVID a môžu spôsobiť množstvo zdravotných problémov, ako LifeSiteNews reported. 

Medzi týmito dôkazmi je aj U.S. Centers for Disease Control & Prevention’(CDC) zo septembra 2020 priznanie že sa nemožno spoliehať na to, že masky ochránia pred COVID, ak sa niekto zdržiava 15 minút alebo dlhšie v okruhu 6 stôp, a z mája 2020 štúdia uverejnená v odbornom časopise CDC Emerging Infectious Diseases že “nenašla dôkazy o tom, že masky na tvár chirurgického typu sú účinné pri znižovaní laboratórne potvrdeného prenosu chrípky, či už pri nosení infikovanými osobami (kontrola zdroja), alebo osobami vo všeobecnej komunite na zníženie ich vnímavosti.”   

V máji 2021, ďalšia štúdia zistila, že hoci sa mandáty vo veľkej miere dodržiavali, používanie neprinieslo očakávaný prínos. “Mandáty a používanie masiek (neboli) spojené s nižším šírením SARS-CoV-2 medzi štátmi USA” od marca 2020 do marca 2021. V skutočnosti výskumníci zistili, že výsledky boli čisto negatívne, pričom masky zvyšovali “dehydratáciu … bolesti hlavy a potenie a znižovali kognitívnu presnosť,” a narúšali komunikáciu, ako aj zhoršovali sociálne učenie detí.  

Viac ako 170 štúdií zistilo že masky sú neúčinné pri zastavení COVID a naopak škodia, najmä deťom.