teacher-810x500.jpg

Sudca rozhodol v prospech 10 newyorských pedagógov prepustených za odmietnutie COVID injekcie a nariadil ich opätovné prijatie do zamestnania s náhradou mzdy

37
Neutral

Skupina pedagógov v New Yorku, ktorí boli prepustení za to, že odmietli podstúpiť experimentálne očkovanie COVID-19, dostane späť svoje pracovné miesta spolu s náhradou mzdy, rozhodol v stredu sudca. Rozhodnutie sa bude týkať len skupiny desiatich žalobcov, ale mohlo by vytvoriť dôležitý precedens pre budúce súdne spory.

V 22-stranovom stanovisku, ktoré v stredu vydal sudca Najvyššieho súdu štátu New York Ralph J. Porzio rozhodol, že rozhodnutie o “súhrnnom” zamietnutí žiadostí o náboženské ubytovanie bolo “svojvoľné, rozmarné a nerozumné,” uviedla televízia Fox News.

Porzio predtým rozhodol v prospech 16 zamestnancov hygienického oddelenia, ktorí tvrdili, že mandát mesta”na používanie džbánov je protiústavný.

V rozhodnutí pre prípad DiCapua v. City of New York, Porzio rozhodol, že neexistoval “žiadny racionálny základ” na odôvodnenie “zdanlivo všeobecného odmietnutia akejkoľvek náboženskej výnimky pre všetkých učiteľov v triedach” alebo zákazu “neočkovaných učiteľov v triedach medzi prijatou populáciou prevažne neočkovaných študentov.”

“Rozhodnutie paušálne odmietnuť triednych učiteľov spomedzi panelových navrhovateľov na základe neprimeraných ťažkostí bez akéhokoľvek ďalšieho dôkazu individuálnej analýzy je preto svojvoľné, rozmarné a nerozumné. Každý triedny učiteľ spomedzi panelových navrhovateľov má preto nárok na náboženskú výnimku z povinnosti očkovania,” napísal.

Podľa Foxa sa prípad sústredil okolo 10 “riaditeľov škôl, učiteľov a ďalších pedagógov.” Žalobcovia – ktorí boli medzi tisíckami mestských zamestnancov vrátane učiteľov, policajtov, hasičov a sanitárov, ktorým bolo nariadené dostať novú injekciu alebo prísť o prácu – podali žalobu proti mestu, keď bola ich žiadosť o náboženskú výnimku z tohto pravidla zamietnutá. 

RELEVANTNÉ: New York City prepustilo ďalších 850 učiteľov pre odmietnutie COVID injekcie

Vďaka stredajšiemu rozhodnutiu musia mať pedagógovia možnosť získať späť svoje pozície spolu s náhradou “platov, výhod, dôchodkov a odpracovaných rokov,” The Daily Wire reported.

Odškodnenie sa však bude týkať len 10 žalobcov, ktorí podali žalobu.

The Daily Wire poznamenal, že sudca zamietol žiadosť žalobcov’ zmeniť ich žalobu na hromadnú žalobu. Podľa organizácie Children’s Health Defense Porzio rozhodol, že “parametre, ktoré navrhovatelia predložili na vymedzenie skupiny, boli príliš široké.” 

“Hoci celkové stanovisko navrhovateľov’ je, že celomestská komisia neposkytla úľavu prevažnej väčšine pôvodných žiadateľov o DOE, a konkrétne, že títo navrhovatelia sa domáhali tohto preskúmania, záznam predložený tomuto súdu nie je dostatočný na to, aby bolo možné urobiť akékoľvek rozhodnutie, pokiaľ ide o tieto tvrdenia,” napísal sudca.

Šiestim žalobcom, ktorí nedokončili administratívny proces alebo ktorým boli schválené výnimky z mandátu, bola tiež zamietnutá pomoc.

Sujata Gibsonová, hlavná právna zástupkyňa žalobcov, uviedla, že rozsudok bol “prelomovým momentom” a “precedentným víťazstvom,” aj keď to nebolo”všetko, čo sme chceli,” uviedla Fox.

“Rozhodnutie súdu“nielenže poskytuje úľavu týmto desiatim učiteľom, ale vytvára aj dôležitý precedens pre všetkých ostatných učiteľov, ktorým bolo odmietnuté náboženské ubytovanie,” povedal Gibson.

“Rozhodnutie súdu’v prípade skupinovej certifikácie stále ponecháva otvorené dvere pre budúcu úľavu pre tisíce učiteľov, ktorých sa negatívne dotkla požiadavka očkovania,” povedala a dodala, že jej tím plánuje “podať návrh na prehodnotenie na užšom základe.” 

Fox News informovala, že sa obrátila na newyorské ministerstvo školstva a kanceláriu starostu Erica Adamsa’, ale bezprostredne nedostala odpoveď.