mccarthy-810x500.jpg

Kevin McCarthy oznámil formálne vyšetrovanie Bidenovho obvinenia s odvolaním sa na "kultúru korupcie

10
Kultúra smrti

Republikáni v Snemovni reprezentantov pokračujú vo vyšetrovaní impeachmentu prezidenta Joea Bidena, oznámil dnes predseda parlamentu Kevin McCarthy.

Vyhlásenie McCarthyho’prichádza po tom, čo republikánsky kongresman Matt Gaetz pohrozil, že podá návrh na odvolanie McCarthyho z funkcie predsedu parlamentu.

Vyšetrovanie by republikánom umožnilo “získať materiály pre stranícke’vyšetrovanie možnej korupcie prezidenta a jeho syna,” Washington Examiner dnes informoval.

“Je’načase,” reagoval na X (predtým Twitter) John Daniel Davidson, starší redaktor v The Federalist.

“Sledovali sme’len to, kam nás informácie zaviedli,” povedal McCarthy v júli Seanovi Hannitymu v relácii Fox News. Povedal, že údajná korupcia “stúpa na úroveň vyšetrovania impeachmentu, čo poskytuje Kongresu najsilnejšiu právomoc získať zvyšok potrebných poznatkov a informácií.”

“Pretože tento prezident použil aj niečo, čo sme nevideli od čias Richarda Nixona: McCarthy povedal:

“Verím, že to budeme sledovať až do konca a že to vyústi do vyšetrovania impeachmentu tak, ako nám to prikazuje ústava,”dodal.

Prezident opakovane poprel účasť na obchodných transakciách syna Huntera’ktoré zahŕňali konzultačný poplatok 8 300 USD mesačne s ukrajinskou plynárenskou spoločnosťou Burisma, a to napriek tomu, že Hunter neovláda ukrajinčinu a nemá žiadne osobitné odborné znalosti v oblasti energetiky.

Iowský senátor Chuck Grassley tiež zverejnil odtajnený dokument FBI, z ktorého sa zdá, že prezident a jeho syn boli zapojení do mnohomiliónovej úplatkárskej schémy zahŕňajúcej spoločnosť Burisma.

Bývalý obchodný partner prezidentovho syna, Devon Archer, uviedol, že Hunter “vytáčal svojho otca, vtedajšieho viceprezidenta Joea Bidena, cez hlasitý odposluch na stretnutia so svojimi zahraničnými obchodnými partnermi,” podľa New York Post.