jpmorgan-chase-810x500.jpg

Spoločnosť JP Morgan Chase spracovala transakcie za viac ako 1 miliardu dolárov od Jeffreyho Epsteina, tvrdí právnik

20
Kultúra smrti

Prominentná nadnárodná banka JP Morgan Chase údajne v priebehu 16 rokov uskutočnila transakcie v celkovej hodnote viac ako 1 miliardy dolárov od odsúdeného pedofila Jeffreyho Epsteina, tvrdí právnička amerických Panenských ostrovov.

Na nedávnom pojednávaní právnička Mimi Liu tvrdila, že finančné transakcie JP Morgan Chase s Epsteinom boli od začiatku spojené s obchodovaním s ľuďmi. 

“Epstein’celý obchod s JPMorgan a JPMorgan’celý obchod s Jeffreym Epsteinom bol obchodovaním s ľuďmi,” povedala. “JPMorgan bola bankou poskytujúcou kompletné služby pre Jeffreyho Epsteina’obchodovanie so sexom.”

Podľa NBC Liu navyše poukázala na “9 miliónov dolárov v prevodoch dievčatám a ženám, mnohým s východoeurópskymi menami, a podozrivé výbery hotovosti z Epsteinových účtov,” ktoré podľa nej súviseli s viac ako “20 000 nezákonnými sexuálnymi úkonmi, ktoré umožnila spoločnosť JPMorgan.”

Liu uviedla, že JP Morgan Chase označila transakcie od Epsteina s americkým ministerstvom financií ako “podozrivé” po finančníkovej”smrti v roku 2019, uviedla agentúra Reuters reported. Epsteina našli mŕtveho na následky zjavnej samovraždy v auguste 2019 v jeho cele v newyorskom’Metropolitnom nápravnom centre (MCC), kde bol zadržiavaný na základe obvinení z obchodovania s neplnoletými dievčatami, ktoré mal znásilniť on sám a jeho bohatí spoločníci.

“Jediný dôvod, prečo JPMorgan konečne po 16 rokoch nahlásila miliardu dolárov v podozrivých transakciách pre Jeffreyho Epsteina, je ten, že ho zatkli a potom bol mŕtvy,” tvrdil Liu. 

Právna zástupkyňa JP Morgan Chase Felicia Ellsworthová však počas pojednávania odmietla obvinenia voči banke a uviedla, že podozrivé finančné aktivity nahlásila vláde celkovo šesťkrát, a to už od roku 2002, ale vláda nereagovala.

NBC uviedla, že oslovila JPMorgan Chase a ministerstvo financií so žiadosťou o komentár, ale ani jedna z nich okamžite neodpovedala.

SÚVISIACE: Komplicantku Jeffreyho Epsteina Ghislaine Maxwellovú odsúdili na 20 rokov väzenia

Odvolania právnikov prichádzajú po tom, ako Americké Panenské ostrovy podali minulý rok žalobu na JP Morgan Chase za jej účasť na Epsteinovej spolupráci.

Americké Panenské ostrovy podali žalobu na JP Morgan Chase za jej účasť na Epsteinovej spolupráci. teritórium, kde Epstein neslávne vlastnil dva súkromné ostrovy, tvrdilo, že banka “ignorovala červené vlajky, že Epstein prevádzkuje obchod so sexom, pretože bol lukratívnym klientom,” uviedla agentúra Reuters. 

Dievčenské ostrovy požadujú v súvislosti s tým odškodné vo výške najmenej 190 miliónov dolárov.

JPMorgan Chase zo svojej strany označila svoje spojenie s Epsteinom za “omyl” a odmietla zodpovednosť a zároveň argumentuje, že Panenské ostrovy’ najvyšší predstavitelia mali “quid pro quo vzťah s” Epsteinom celé desaťročia, čo územie podľa NBC poprelo.

Prípad proti banke by sa mal dostať na súd budúci mesiac.

Medzičasom sa kroky Spojených štátov. Panenských ostrovov žiadať od JP Morgan Chase finančné odškodnenie prichádzajú po tom, ako sa banka predtým v júni vyrovnala s Epsteinovými’obeťami o 290 miliónov dolárov “za to, že ignorovala jeho sexuálne delikty a pokračovala v obchodovaní s [ním] až do roku 2013, päť rokov po tom, ako sa zosnulý [pedofil] priznal k obvineniam z detskej prostitúcie,” The Independent informoval.