shutterstock_1285139257-810x500.jpg

Súdny proces DC FACE Act odhalil náklady na neskoré interrupcie v neslávne známom washingtonskom zariadení

25
Kultúra smrti

Sestra z kliniky Washington-Surgi, ktorá vykonáva takmer výlučne interrupcie v neskorom štádiu tehotenstva, tento týždeň na federálnom súde odhalila, že interrupcie v druhom a treťom trimestri na klinike stoja 275 dolárov. 

Túto hodnotu za život dieťaťa blízko narodenia stanovuje potratár Cesare Santangelo, ktorého Live Action zachytila na videu, ako vysvetľuje, že pri neskorých potratoch prestriháva pupočnú šnúru ešte pred vyvolaním pôrodu, čím spôsobí, že dieťa v maternici vlastnej matky’hladuje, aby sa neskôr narodilo mŕtve. 

Ten istý potratár neváhal ubezpečiť tehotnú tajnú novinárku z Live Action, že ak by dieťa po narodení ešte žilo, nechal by ho vystavené smrti - čo je priame porušenie federálneho zákona Born Alive Act - ktorý vyžaduje život zachraňujúcu lekársku starostlivosť pre dieťa, ktoré prežije pokus o potrat a narodí sa živé. 

ČÍTAJTE: Prokurátori vyradili neslávne známe video s neskorým potratom z dôkazového materiálu v súdnom procese o zákone o potrate v DC 

Podľa zákona o ochrane živonarodených detí “Každé dieťa narodené v Spojených štátoch vrátane dieťaťa, ktoré prežilo neúspešný pokus o potrat, má zaručené všetky práva a právnu ochranu občianstva a nárok na život zachraňujúcu lekársku starostlivosť.” 

Práve pri sledovaní videa, na ktorom Santangelo opisuje neskoré potraty, sa Lauren Handyová a ďalší zástancovia života stali motiváciou zúčastniť sa 22. októbra 2020 záchrannej akcie na klinike Washington-Surgi a vystaviť sa nebezpečenstvu’aby ochránili nenarodené deti, ktoré mali byť v ten deň privezené na kliniku, aby boli brutálne zavraždené. 

Tá istá zdravotná sestra z kliniky Washington-Surgi, ktorá vypovedala pod pseudonymom Sarah Comptonová, tiež potvrdila, že sa nevedú žiadne elektronické záznamy o ženách, ktoré prichádzajú na interrupciu, ktorú neustále označovala pod eufemizmom “ukončovacie služby.” Keď sa jej pýtali na tieto “služby ukončenia tehotenstva, ” Comptonová sa vyhla priznaniu, že to zahŕňa zabitie a smrť dieťaťa v maternici, a namiesto toho povedala: “Odstránime tehotenstvo.”  

Compton dokonca tvrdil, že “plod nič necíti,” v rozpore s vedeckými dôkazmi, že deti v maternici staršie ako päť mesiacov skutočne môžu pociťovať bolesť pri vyhladovaní alebo pri zmrzačení a rozštvrtení po častiachako sa to podľa fotografických dôkazov stalo vo washingtonskej pôrodnici piatich neskoro potratených detí, ktorých telá našiel obžalovaný Handy 25. marca 2022. 

ČÍTAŤ: ‘Je to’len väzenie’: Pro-lifers, ktorým hrozí väzenie za pokus o záchranu detí, vyjadrujú vieru, pevnosť odhodlania  

Druhý súdny proces v D.C. FACE Act prebieha zväčša v rovnakej línii a s rovnakou zostavou svedkov ako prvý, pričom verdikt by mohol padnúť koncom tohto alebo začiatkom budúceho týždňa. 

Pro-life aktivisti čelia obvineniam z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE) a zo spáchania sprisahania proti právam na blocking access do Washington Surgi-Clinic v centre Washingtonu, D.C., v rámci “tradičnej záchrannej akcie” v októbri 2020. Pro-life “záchranné akcie” zahŕňajú fyzické zásahy aktivistov, ktorí sa snažia zabrániť ženám v podstúpení interrupcie.  

Nový súdny proces prichádza po tom, čo päť ďalších protipotratových aktivistov – Lauren Handy, 29; John Hinshaw, 67; William Goodman, 52; Heather Idoni, 61; a Herb (Rosemary) Geraghty, 25 – už predtým koncom minulého mesiaca stáli pred súdom za účasť na tej istej záchrannej akcii. 

Ako LifeSiteNews už informoval, 29. augusta porota vo Washingtone, D.C. uznal piatich pro-life aktivistov za vinných zo sprisahania proti právam a porušenia zákona FACE Act, ktorý zakazuje “násilné, vyhrážajúce, poškodzujúce a obštrukčné správanie zamerané na poškodenie, zastrašovanie alebo zasahovanie do práva vyhľadávať, získať alebo poskytovať služby reprodukčného zdravia.”  

Všetkých päť bolo okamžite uväznení po vynesení rozsudku, pretože ich konanie s cieľom fyzicky zablokovať potratové zariadenie bolo považované za “zločin násilia.”Spoločnosť Thomasa Mora sa pokúsila v mene Lauren Handyovej odvolať proti rozhodnutiu. Po vynesení rozsudku by aktivistom mohlo hroziť viac ako desať rokov väzenia. 

V súčasnosti stoja záchranári Joan Bellová, Jean Marshallová a Jonathan Darnel pred súdom za tú istú záchrannú akciu z októbra 2020 a rovnako im môže hroziť viac ako desať rokov za mrežami. Ďalší záchranár Jay Smith, 32-ročný, už prijal dohodu o priznaní viny. Piaty obžalovaný, Paulette Harlow, 73-ročný, bol uznaný za nespôsobilého na súdne konanie. 

PODĽA 

Osúdení pro-life záchranári vydávajú vyhlásenia z väznice, zatiaľ čo ich podporovatelia sa zhromažďujú vonku 

Veteránka Monica Millerová, pro-life aktivistka, odpovedá na niekoľko častých námietok voči záchrancom  

Väzenský záchranca Will Goodman: Pro-life musia hľadať inšpiráciu v americkom hnutí za občianske práva 

Pro-life lídri odsudzujú FACE Act: ‘Hanba pre náš súdny systém’  

EXKLUZÍVNE: Joan Andrews Bellová hovorí, že sa bude zastupovať sama počas druhého súdneho procesu v rámci FACE Act v DC