Moderna-vaccine-1-810x500.jpeg

Zdravie v Kanade schválilo "upravenú" injekciu Moderna COVID pre osoby vo veku šesť mesiacov a staršie

23
Kultúra smrti

Kanada schválila “modifikovanú” očkovaciu látku COVID mRNA spoločnosti Moderna napriek tomu, že výskum ukázal, že u 1 z 35 príjemcov posilňovacej dávky došlo k poškodeniu myokardu.

Kanadské ministerstvo zdravotníctva 12. septembra schválilo aktualizovanú očkovaciu látku COVID-19 spoločnosti Moderna”pre všetkých Kanaďanov vo veku od šiestich mesiacov po niečo vyše dvoch mesiacoch výskumu nového zloženia.

“Viem, že si všetci želáme, aby COVID-19 už neexistoval, ale ľudia sa stále nakazia a očkovanie je naďalej jedným z najúčinnejších spôsobov ochrany pred vážnymi následkami,” povedala Dr. Supriya Sharma, hlavná lekárska poradkyňa spoločnosti Health Canada, počas technického brífingu.

Sharmová vyzvala Kanaďanov, aby vakcínu nevnímali ako posilňovaciu vakcínu, ale ako aktualizovanú vakcínu podobnú každoročnému očkovaniu.

“Ide o to, že sa dostaneme do stavu, keď to bude oveľa viac podobné očkovaniu proti chrípke, keď ľudia môžu mať pravidelný plán a dostávať aktualizovanú vakcínu,” povedala.

Health Canada tvrdí, že vakcíny sú “preukázateľne bezpečné, účinné a vysoko kvalitné.” Na webovej stránke sa pripúšťa, že medzi “zriedkavé” vedľajšie účinky patrí myokarditída, perikarditída a Bellova”obrna.

Toto tvrdenie sa však zdá byť neopodstatnené vzhľadom na marec 2023 recenzovanú štúdiu Európskej kardiologickej spoločnosti, ktorá odhalila, že 1 z 35 príjemcov vakcíny Moderna’COVID trpí poškodením myokardu.

“Predpokladali sme, že poškodenie myokardu súvisiace s vakcínou COVID-19 mRNA po posilňovacej vakcinácii môže byť oveľa častejšie, pretože príznaky môžu byť nešpecifické, mierne alebo dokonca žiadne, čo uniká pasívnemu sledovaniu,” uviedol výskum.

Schválenie prichádza aj napriek tomu, že čoraz viac Kanaďanov oficiálne požiadalo o finančnú kompenzáciu kvôli údajným nežiaducim účinkom po očkovaní.

Kanadský program pre odškodnenie po očkovaní (VISP) už vyplatil viac ako 6 miliónov dolárov osobám poškodeným injekciami COVID, pričom zostáva vybaviť približne 2 000 žiadostí.

Nedávno 41-ročný Ross Wightman z Britskej Kolumbie podal žalobu proti spoločnosti AstraZeneca, federálnej vláde Kanady, provinčnej vláde jeho provincie a lekárni, v ktorej mu bola injekcia podaná, po tom, čo dostal podľa jeho názoru neadekvátne odškodnenie od spoločnosti VISP.

Wightman dostal injekciu od spoločnosti AstraZeneca v apríli 2021 a krátko nato úplne ochrnul. Následne mu diagnostikovali Guillain-Barrovésyndróm.

Health Canada tvrdí, že revidované očkovania COVID prechádzajú “nezávislým procesom”, ktorý je podľa nej “založený na vedeckej prísnosti a lekárskych dôkazoch.” Mnohí Kanaďania však zostávajú voči zdravotníckym úradom skeptickí, najmä po nedávnych dôkazy vyšli najavo, ktoré naznačujú, že kanadská federálna vláda pod vedením premiéra Justina Trudeaua vedela, že očkovania COVID môžu spôsobiť vážne zranenia a namiesto varovania Kanaďanov sa rozhodla sformulovať “víťazné komunikačné stratégie” s cieľom presvedčiť verejnosť, aby sa očkovala.

Mandát na očkovanie proti COVID rozdelil kanadskú spoločnosť. Samotné mRNA očkovania schválené na používanie v Kanade boli spájané s množstvom negatívnych a často závažných vedľajších účinkov u detí.