tmp_17d7e415-7f5f-4c24-b20e-23e18bcf7c8c-810x500.jpeg

Ako ochrániť svoju rodinu pred šialenstvom z prebudenia: praktická príručka

115
Kultúra smrti

Čo presne znamená byť “woke”? Priznávame, že nech je to akokoľvek, “woke” ideológia alebo “wokery” je všade: v našich školách, na našich pracoviskách, v našej politike, dokonca aj v našich rodinách. 

Dnes sa ku mne v tejto epizóde The John-Henry Westen Show pripojí Teresa Mull, autorka knihy Woke-Proof Your Life, aby so mnou diskutovala o svojej knihe o wokery a riešení tohto problému:

Mullová najprv začína definovaním toho, čo znamená byť “woke”, pričom uvádza, že “woke” je “sociálno-politická ideológia, ktorá’sa vyznačuje manipuláciou ušľachtilých cieľov na zničenie a ovládnutie spoločnosti radikálnymi ľavicovými fanatikmi.”Taktiež mi povedala, že wokery zámerne používajú mätúci jazyk, pretože “tak’nepriateľ vidí ľahší spôsob, ako zaujať ľudí” a prinútiť ich podporiť ciele woke.

K napísaniu knihy ju motivoval práve fakt všadeprítomnosti woke’a. “Jednoducho som mala pocit, že svet, v ktorom som vyrastala, bol pokojnejší, mierumilovnejší, že ľudia mali tendenciu pozerať sa na seba s väčšou láskavosťou,” hovorí. “Chcela som diagnostikovať, v čom je problém, ako sme sa k tomu dostali a čo s tým môžeme urobiť.”

Popisujúc zákernú metódu wokery’vysvetľuje, že núti “ľudí veriť, že to, čo robia, je cnostné, hoci v skutočnosti od nich nič nevyžaduje.”Keďže wokery sú absenciou Boha, čo vedie k pretrvávajúcemu pocitu bezcieľnosti, tvrdí, potom wokery môžu ponúkať falošný prísľub zmyslu, zatiaľ čo jediné, čo robia, je, že sa niekto sám sebe venuje. Výsledkom je, že wokoví ľudia si myslia, že im ich susedia niečo dlhujú, cítia sa urazení, žiadajú odškodnenie atď.

“Človek“hľadí k niekomu inému, aby ho zaopatril, pretože je“mu túto vec dlžný,” tvrdí Mull a hovorí mi, že vláda je tá vec, ktorá prichádza a dáva almužnu. Akonáhle sa človek stane viac závislým na vláde a uverí klamstvám, ktoré vypúšťa, začne nad ním vykonávať kontrolu, pretože almužny dokázali zničiť akúkoľvek sebestačnosť a nezávislosť, ktorú človek predtým mal.

Mull ponúka trojdielne riešenie wokery v našej kultúre. Najprv odporúča vieru v Boha, pričom spája vzostup wokery s úpadkom náboženstva vo verejnom živote, potom vzdelávanie seba a svojho okolia o nebezpečenstvách wokery a nakoniec opatrnosť pri používaní technológií.

V priebehu našej diskusie sme sa dotkli aj možnosti bojkotovať niektoré korporácie, pričom Mullová upozornila, že v knihe uvádza zdroje, ako sa dá správne bojkotovať, ako aj to, ako sa dá nájsť alternatíva k wokery korporativizmu, ktorý bujnie v našej spoločnosti.

“Našťastie, stále existuje veľa spoločností, ktoré nie sú woke alebo sú neutrálne, a vidíme, že ich pribúda a dávajú nám ako tradične zmýšľajúcim kresťanom, ktorí už nechcú’financovať túto hroznú woke kultúru, možnosť voľby,” hovorí mi. 

Na konci rozhovoru diskutujeme o tom, čo robiť, ak rodič zistí, že jeho dieťa má woke zmýšľanie. Mull zdôrazňuje, že prístup musí byť naplnený láskou a vytrvať v modlitbe za nich.

“Chcela by som povzbudiť ľudí, aby sa jednoducho nevzdávali tých, ktorých milujú a na ktorých im záleží, ale aby ich jemne…, ako len môžu, viedli späť k pravde a jednoducho… poukazovali na prípady bez toho, aby boli super kázniví,” hovorí.

“Aj keď vás niekto nepočúva alebo sa nezdá, že vás počúva, možno vás počúva srdcom,” hovorí o modlitbe. “Niektorí ľudia sú tvrdohlavejší ako iní. Trvá to trochu dlhšie, ale treba… sa o to stále modliť a… stále im podávať bomby pravdy jemným, láskavým spôsobom a ísť príkladom.”

Show Johna-Henryho Westena je dostupná vo forme videozáznamu na’s YouTube kanál a vpravo tu na mojom blogu LifeSite.

K dispozícii je aj v audio formáte na platformách, ako sú SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme’pre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť na zverejnenie novej epizódy. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].