Shutterstock_1708925509-810x500.jpg

Hliadka daňových poplatníkov kritizuje vládu Trudeaua za to, že dáva peniaze spoločnostiam vyrábajúcim jedlo z cvrčkov

27
Kultúra smrti

Jeden z najkonzervatívnejších kanadských ochrancov daňových poplatníkov odsúdil federálnu vládu za dotovanie spoločností, ktoré vyrábajú potraviny z cvrčkov určených na ľudskú spotrebu, a uviedol, že to znamená, že Kanaďania dostanú svoj “nechajte ich jesť cvrčky’ moment.”

Podľa nedávnej správy Kanadskej federácie daňových poplatníkov (CTF) kanadská federálna vláda pod vedením premiéra Justina Trudeaua od roku 2018 vynaložila viac ako 400 000 dolárov na podporu výrobcov potravín z cvrčkov.“

Federálny riaditeľ CTF Franco Terrazzano poznamenal, že poskytovanie peňazí spoločnostiam vyrábajúcim potraviny z chrobákov je fackou do tváre Kanaďanom, ktorí “zápasia s problémami, pretože inflácia zvyšuje účty za potraviny.”

“Ale dotovanie občerstvenia vyrobeného z chrobákov”neznie ako správne riešenie pre daňových poplatníkov,” povedal.

Terrazzano tiež poznamenal, že Trudeauova vláda ‘nechala jesť cvrčky’ moment.”

“Ak niekto dokáže predávať cvrčky ako potravinu, prajeme mu veľa šťastia, ale daňoví poplatníci by”za to nemali platiť,” dodal.

Cvrčky aj múčne červy v posledných rokoch propagujú svetové elity ako zdroj bielkovín, ktoré by podľa nich mohli nahradiť hovädzie alebo bravčové mäso a ktoré sa dajú použiť aj do rôznych potravín.

Vskutku,  veľký reset Klausa Schwaba a jeho Svetového ekonomického fóra (WEF) má ako súčasť svojho programu propagáciu konzumácie chrobákov, ktorí majú nahradiť hovädzie, bravčové a iné mäso, ktoré má podľa nich vysokú “uhlíkovú” stopu.

Trudeauova vláda zaviedla mnohé politiky, ktoré sú v súlade s takzvaným programom WEF’o klimatických zmenách”, vrátane trestnej dane z uhlíka a útokov na ropný a plynárenský priemysel.

Podľa záznamov bolo od roku 2018 vynaložených celkovo 420 023 USD na pomoc viacerým potravinárskym spoločnostiam, ktoré vyrábajú potraviny pre ľudské chrobáky.

Terrazzano poznamenal, že sa zdá, že ak si “premiér Justin Trudeau chce odhryznúť z chrumkavých cvrčkov, môže to urobiť bez toho, aby si odhryzol z peňaženiek daňových poplatníkov’.”

CTF zoznamuje všetky spoločnosti spracúvajúce cvrčky, ktoré dostávajú podnikovú podporu.

Medzi spoločnosti vyrábajúce cvrčky patrí napríklad NAAK Inc, podnik so sídlom v Montreale, ktorý za posledných päť rokov dostal od vlády neuveriteľných 171 695 dolárov.

Ďalšia spoločnosť, Casa Bonita Foods, plánuje vyrábať “občerstvenie s vysokým obsahom bielkovín z cvrčkovej múky.”

Propagácia konzumácie bielkovín z chrobákov má podporu kanadskej’federálnej vlády pod vedením Trudeaua.

Jeho vláda má prispela $8.USD na cvrčkovú farmu v Londýne v Ontáriu, ktorú prevádzkuje spoločnosť Aspire Food Group.

Farma dokáže vyrobiť 13 miliónov kilogramov cvrčkov pre “ľudskú spotrebu a spotrebu domácich zvierat.”

Trudeauova vláda zároveň začala útočiť na kanadských poľnohospodárov presadzovaním programu ktorý by ich prinútil znížiť množstvo hnojív na báze dusíka. To by mohlo mať veľký negatívny vplyv na pestovanie krmiva pre dobytok, ako aj potravín určených na ľudskú spotrebu.