MicrosoftTeams-image-33-810x500.png

Ako tento nadaný katolícky laik prináša evanjelium do domácností po celom svete

51
Kultúra života

(LifeSiteNews) - Katolíci, ktorí hľadajú spôsob, ako sa podeliť o evanjelium, budú mať na jeseň tohto roku príležitosť dozvedieť sa informácie z prvej ruky od rozhlasového evanjelistu Terryho Barbera na Rímskom fóre života. 

Terry Barber, zakladateľ Saint Joseph Communications, Catholic Resource Center a Lighthouse Catholic Media, organizácií, ktoré sa venujú šíreniu evanjelia, bude jedným z členov panelu na Rímskom fóre života 2023. 

“Spomínate si na tie cédečká vzadu v kostoloch, ktoré boli úžasné a propagovali vieru od Scotta Hahna alebo od najvernejších biskupov?" ”opýtal sa šéfredaktor LifeSite’John-Henry Westen. 

“Človek, ktorý je za to zodpovedný, je veľký evanjelizátor Terry Barber, ktorý neúnavne propaguje vieru už desaťročia. Je tiež moderátorom Bishop Strickland Show na LifeSiteNews a Virgin Most Powerful Radio,” dodal. 

Pred svojou kariérou rozhlasového moderátora Barber používal audionahrávky a evanjelizačné CD, aby sa dotkol nespočetných sŕdc. Distribuoval viac ako 25 miliónov katolíckych inšpiratívnych audio CD a DVD. 

V 80. rokoch 20. storočia začal Barber šíriť Kristovo slovo v rozhlase, keď bolo v celej krajine iba 5 katolíckych staníc. Odvtedy priniesol evanjelium do tisícov domácností prostredníctvom 180 katolíckych rozhlasových staníc po celých Spojených štátoch prostredníctvom Virgin Most Powerful Radio. 

Barber neskôr založil Saint Joseph Communications, najväčšiu medzinárodnú katolícku spoločnosť na reprodukciu a distribúciu audio a video nahrávok v Spojených štátoch. Má distribútorov aj v Kanade, Anglicku, Austrálii a na Filipínach. 

Čitatelia, ktorí počuli Dr. Scotta Hahna, Jesseho Romera, Steva Wooda, Stevena Raya, Tima Staplesa alebo Dr. Michaela Barbera, tak boli nepriamo ovplyvnení Barberovou’prácou pri zdieľaní Dobrej zvesti.  

Barber tiež založil Lighthouse Catholic Media. ktorej cieľom je pomôcť katolíkom pochopiť a žiť jedinú pravú vieru prostredníctvom študijných programov a kníh založených na videu pre všetky vekové kategórie a životné etapy.  

Ako Boh použil laika na záchranu svojej cirkvi 

V roku 2023 Barber objavil v relácii John-Henry Westen Show aby prezradil, ako koncom 90. rokov 20. storočia zachránil katolícky kostol pred predajom a potenciálnou demoláciou.  

Kaplnka Najsvätejšieho Srdca Ježišovho, kostol v losangeleskej diecéze, bola postavená za 16 500 dolárov v roku 1911 a v súčasnosti sa v nej konajú omše pre anglikánsky ordinariát, maronitských katolíkov, melchitských katolíkov, ako aj tradičná latinská omša (TLM). V kaplnke sa ročne koná viac ako 200 pohrebov, ako aj konferencie a rekolekcie. Všetky tieto aktivity pomáhajú zabezpečiť príjem na údržbu Rádia Najsvätejšej Panny Márie. 

Kaplnka Barber’bola jediným katolíckym kostolom v južnej Kalifornii, ktorý počas výluk COVID nezatvoril svoje dvere; niektorí ľudia cestovali až 400 míľ, aby sa tam dostali na sviatostnú spoveď. Barber vyhlásil, že napriek právnym problémom nechá kostol opäť otvorený. 

Barber je príkladom katolíckeho laika, ktorý ponúkol to, čo má, pre dobro Cirkvi.  

“…Toto môže urobiť aj človek ako ja,” povedal Barber o kúpe kostola, aby ho zachoval pre katolícke bohoslužby.  

“V podstate je potrebný niekto, kto povie: ‘Pozrite, chcem zachovať vieru. A práve teraz je v Cirkvi krízový režim.’” 

Čítajte: Ako Terry Barber z rádia Virgin Most Powerful zachránil tento katolícky kostol 

Barber je moderátorom Bishop Strickland Show na LifeSiteNews každý týždeň diskutuje o aktuálnych udalostiach, politike a katolíckej doktríne.  

Každý týždeň sa tiež pripája k Jessemu Romerovi v Terry & Jesse Show, aby diskutovali o tom, ako Písmo vrhá svetlo, ktoré pomáha katolíkom verne reagovať na súčasné krízy, vrátane pandémie COVID, pápeža Františka’ “zvedavej doktríny,” a prebudenej ideológie.  

Účastníci Rímskeho fóra života budú mať možnosť konzultovať s Barberom a vypočuť si, ako priniesol Kristovo slovo do domovov nespočetných katolíkov a neveriacich po celom svete. Jeho cieľom je spolupráca, Rímske fórum života 2023 bude povzbudzovať k aktívnej účasti všetkých prítomných na strategických stretnutiach s hosťujúcimi rečníkmi. Budú medzi nimi kardinál Muller, biskup Strickland, aktivista za slobodu Reggie Littlejohn a vlastný LifeSite’John-Henry Westen. 

Konferencia sa bude konať v štvorhviezdičkovom hoteli A.Roma LifeStyle, ktorý sa nachádza južne od Janiculum, jedného zo siedmich slávnych rímskych pahorkov, päť minút jazdy autom od nádhernej vily Doria Pamphili a jej záhrad.    

Vstupeniek je obmedzené na 200 kusov, preto si nezabudnite zabezpečiť svoje už dnes. Aktuálne informácie o tohtoročnom Rímskom životnom fóre nájdete RomeLifeForum.com.