Screen-Shot-2023-08-18-at-19.04.55-e1692381946511-810x500.png

Pro-life aktivista, ktorý sa stal vládnym informátorom, nazýva záchranné hnutie "kultom" v druhom súdnom procese v DC FACE Act

0
Kultúra smrti

Caroline Davisová v rámci dohody s federálnou vládou opäť vypovedala na federálnom súde proti svojim kolegom z pro-life aktivistov a celé hnutie za záchranu života, v ktorom sa kedysi angažovala, označila za sektu.” 

Davisová v dohode o priznaní viny, ktorú získala výmenou za zníženie obvinení a trestu v prípade ďalších dvoch obvinení z porušenia zákona FACE v Michigane, sa tiež zaväzuje, že bude v budúcnosti neobmedzene k dispozícii federálnej vláde. 

S očividnou horlivosťou pro-life záchrankyňa, ktorá sa stala svedkyňou obžaloby, ponúkla súdu každý detail, na ktorý si spomenula v súvislosti s  tradičnou záchranou 22. októbra 2020 na klinike Washington-Surgi, na ktorej sa zúčastnila bez toho, aby bola obvinená z&nbspporušenia zákona FACE. Priznávajúc, že “už neverí v záchranu” a s jasným výsmechom za svoj predchádzajúci “chybný” spôsob myslenia, Davisová charakterizovala celé hnutie za záchranu života ako “sektu.” 

Vzťahujúc sa na blokovanie vchodov do potratového zariadenia, ktoré malo zabrániť ženám zabiť svoje nenarodené deti, Davisová povedala: “Nakoniec som’rada, že som sa na tom nezúčastnila, pretože teraz viem, že je to’zlé.” 

Na otázku obhajoby Davis potvrdil, že nikto zo zástancov života na klinike v ten deň nepoužil fyzickú silu alebo násilie – čo je pre porotu dôležitý bod, keďže vo verdikte prvého súdneho procesu to bolo osobitné zistenie “použitia sily”, ktoré umožnilo kvalifikovať konanie obžalovaných” ako “zločin násilia”, čo malo za následok okamžité uväznenie. 

Davisová tiež priznala, že musí vypovedať “kedykoľvek ma vláda vyzve.”  

“Nakoniec nemám čo skrývať.  Na všetko som odpovedala pravdivo. Ak poviem pravdu, skvelé, dodržujem zákon, ako sa patrí. A ak’nepoviem pravdu, potom mi vytiahnu koberec spod hlavy,&#rdquo;povedala s odkazom na podmienky jej dohody s vládou a možnosť čeliť obvineniam, ak sa usúdi, že ich nedodržala. 

Podľa dohody o spolupráci – ktorú Davisová podpísala okrem “priznania viny”, ktoré ponúkla východnému okresnému súdu v Michigane – môže federálna vláda Davisovú kedykoľvek v neurčitej budúcnosti predvolať a požadovať od nej plnú spoluprácu v súvislosti s informáciami, ktoré by vláda mohla chcieť získať o tejto záchrannej akcii alebo podobných aktivitách za život. Ak vláda nebude spokojná s jej spoluprácou, alebo ak usúdi, že niečo z toho bolo nepravdivé alebo neúplné, alebo ak sa bude mať za to, že svojím konaním narušila dohodu s vládou, Biden’DOJ môže obnoviť obvinenia z trestného činu podľa zákona FACE, z ktorého bola obvinená v Michigane, a môže vzniesť obvinenia s plným trestom maximálneho času odňatia slobody určeného za porušenie zákona FACE. 

PODROBNOSTI: Bývalá záchranárka sa vyhla väzeniu tým, že súhlasila s tým, že bude na neurčito poskytovať Bidenovej administratíve informácie o pro-liferoch  

Dohoda tak umožňuje vláde vzkriesiť obvinenia z trestných činov podľa zákona FACE s dlhoročným väzením, ak usúdi, že dohoda nebola dodržaná. Neobsahuje žiadne časové obmedzenie a znamená, že Davisová je teraz zaviazaná vláde USA, ak by chcela, aby v budúcnosti pomáhala pri stíhaní ďalších zástancov života. Pokiaľ neodvolá svoju dohodu o priznaní viny alebo pokiaľ nebude zákon FACE zrušený, Davisová sa zaviazala informovať vládu o aktivitách za život, kedykoľvek budú chcieť využiť informácie, ktoré môže mať. 

Agent FBI Michael Biscardi tento týždeň prezradil, že viedol rozhovor s Caroline Davisovou – nejakým spôsobom presvedčil túto 24-ročnú právničku, aby sa z horlivej pro-liferky, ktorá dva roky takmer denne radila ženám proti potratom, zrazu stala hlavnou svedkyňou v dvoch súdnych procesoch, ktoré pravdepodobne dostanú jej bývalých kolegov za mreže na viac ako desať rokov.  

SÚVISIACE: ‘Zamerané na vládu’: Po Davisovej’výpovedi v prvom súdnom procese výkonná riaditeľka organizácie Progressive Anti-Abortion Uprising (PAAU) Caroline Taylor Smithová povedala Jimovi Haleovi z LifeSite’že podľa nej bola Davisovej’výpoveď “veľmi šokujúca.” Líderka PAAU povedala, že sa domnieva, že vláda “sa špeciálne zamerala” na Davisovú kvôli jej potenciálnej ovplyvniteľnosti. Podľa Smithovej Davisová vo svojej výpovedi priznala, že je “ľahko manipulovateľná.” 

“Myslím si, že vláda”chcela povedať, že bola zmanipulovaná, aby zachraňovala,” povedala Smithová. “Ale myslím si, že to hovorilo aj o tom, že možno bola zmanipulovaná, aby svedčila proti nám.” 

PODROBNOSTI: Šok: Pro-lifer sa stal vládnym svedkom proti bývalým kolegom záchranárom  

Pro-life aktivisti Joan Andrews Bellová, Jean Marshallová a Jonathan Darnelčelia obvineniam z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE) a spáchania sprisahania proti právam na blocking access do Washington Surgi-Clinic v centre Washingtonu, v rámci “tradičnej záchrannej akcie” v októbri 2020. Pro-life “záchranné akcie” zahŕňajú fyzické zásahy aktivistov, ktorí sa snažia zabrániť ženám podstúpiť interrupciu; v 80. a 90. rokoch 20. storočia boli veľmi účinné pri zatváraní potratových kliník.  

Obžalovaným hrozí viac ako desať rokov za mrežami. Spolupracovník záchranárov Jay Smith, 32 rokov, už prijal dohodu o priznaní viny. Piaty obžalovaný, Paulette Harlow, 73-ročný, bol uznaný za nespôsobilého predstúpiť pred súd. 

Druhý súdny proces prichádza po piatich ďalších aktivistoch proti potratom – Lauren Handy, 29; John Hinshaw, 67; William Goodman, 52; Heather Idoni, 61; a Herb (Rosemary) Geraghty, 25– už predtým koncom minulého mesiaca stáli pred súdom za účasť na rovnakej záchrannej akcii. Všetkých piatich porota, ktorá bola silne pro-potratová, uznala vinnými a okamžite ich uväznila za to, čo bolo považované za “zločin násilia.” Spoločnosť Thomasa Mora má pokúsila o odvolanie proti rozhodnutiu v mene Lauren Handyovej. 

Záverečné argumenty a prípadný verdikt druhého súdneho procesu sa očakávajú do konca tohto týždňa. 

RELEVANTNÉ: 

Záchrancovia života okamžite uväznení po verdikte poroty’o vine v procese DC FACE Act  

Väznený záchranca Will Goodman:  

Lídri za ochranu života odsudzujú FACE Act: ‘Hanba nášmu súdnemu systému’  

EXKLUZÍVNE: Joan Andrews Bellová hovorí, že sa bude zastupovať sama počas druhého súdneho procesu v rámci DC FACE Act  

Horká irónia zaobchádzania s DC pro-life záchranármi ako s domácimi teroristami  

Pro-life záchranca odpúšťa bývalému kolegovi, ktorý sa stal vládnym’svedkom v DC FACE Act procese