shutterstock_1766974178-e1694709598821-810x500.jpg

Cieľom obmedzovania slobody prejavu je úplná kontrola populácie

59
Kultúra smrti

STORY AT-A-GLANCE

V článku z 28. marca 2023 s názvom “Príručka na pochopenie hoaxu storočia,” Jacob Siegel, vedúci redaktor popoludňajšieho spravodajského prehľadu časopisu Tablet’News and The Scroll, rozoberá vznik “dezinformačného priemyselného komplexu,” ktorý je témou jeho pripravovanej knihy.

Spojené štáty boli jedinečné svojou oddanosťou slobode prejavu, ale toto ústavné právo sa v mene národnej bezpečnosti a ochrany verejného zdravia rýchlo oslabuje.

Čítajte: Demokratický guvernér Nového Mexika vyhlásil ‘zdravotnú pohotovosť’, aby nariadil pozastavenie práva na držanie zbraní

Siegel sleduje začiatky informačnej vojny až po senátora Josepha McCarthyho, ktorý v roku 1950 tvrdil, že má dôkazy o komunistickej špionážnej skupine na americkom ministerstve zahraničných vecí. Spočiatku tvrdil, že má mená 205 komunistických špiónov. O deň neskôr ich upravil na 57. O túto nedôslednosť však nejde.

“Ide o silu obvinenia,” hovorí Siegel. “Viac ako polstoročie stál mccarthizmus ako určujúca kapitola svetonázoru amerických liberálov: varovanie pred nebezpečným pôvabom čiernych zoznamov, honov na čarodejnice a demagógov.”

Čierne listiny a hon na čarodejnice sa vracajú

V roku 2017 americkí liberáli na túto lekciu zrejme zabudli, keď mainstreamové médiá obvinili Donalda Trumpa, že je mandžuským kandidátom dosadeným Ruskom. Organizácia s názvom Hamilton 68 tvrdila, že má dôkazy, ktoré dokazujú, že stovky účtov na Twitteri napojených na Rusko zmanipulovali americké voľby, aby dostali Trumpa do Bieleho domu.

Ako sa ukázalo, žiadne z týchto obvinení nebolo pravdivé a Hamilton 68 sa ukázal ako “podvod na vysokej úrovni.” Väčšina účtov boli Američania zapojení do organických konverzácií, ktoré Hamilton 68 svojvoľne označila za “ruské intrigy.”Bezpečnostný dôstojník Twitteru”Yoel Roth dokonca priznal, že spoločnosť označila “reálnych ľudí” – opäť väčšinou Američanov – za “ruských poskokov bez dôkazov alebo odvolania.”

Kľúčový rozdiel medzi epizódami McCarthyho a Hamilton 68 bol v tom, že novinári, americké spravodajské služby a členovia Kongresu neprehltli”McCarthyho”obvinenia bez prežutia. Keď sa rozbehol hon na čarodejnice proti Trumpovi, každý, kto obvinenia spochybnil, bol napadnutý ako spolupáchateľ.

Médiá dokonca odmietli informovať o dôkazoch dokazujúcich, že Hamilton 68 bol úplný podvod. Úroveň nezáujmu o pravdu naznačovala, že americký liberalizmus “stratil vieru v prísľub slobody a prijal nový ideál,” píše Siegel.

Propaganda a cenzúra – dve strany tej istej mince

Propaganda je stará ako ľudstvo samo, ale jej modernú verziu možno vystopovať až do roku 1948, keď Úrad špeciálnych projektov CIA’spustil operáciu Mockingbird, tajnú infiltračnú kampaň CIA do médií, ktorá zahŕňala podplatenie stoviek novinárov, aby na žiadosť CIA’uverejňovali falošné články.

Odmietanie konšpiračných teórií a konšpirátorov ako psychicky labilných bláznov bolo jednou z taktík, ktoré CIA v tomto období vymyslela. Jej zámerom bolo (a stále je) marginalizovať a demoralizovať každého, kto spochybňuje vykonštruovaný príbeh.

Je celkom príznačné, že operácia Mockingbird bola spustená v tom istom roku, keď sa stal zákonom zákon o výmene informácií a vzdelávaní v USA (tzv. Smith-Mundtov zákon), ktorý zakazoval vláde USA tlačiť propagandu na USA. obyvateľstvo.

PREČÍTAJTE SI: Banky rušia predajcov mincí bez vysvetlenia, čím zdôrazňujú obavy z digitálneho dolára

Tento zákon proti propagande zrušil v roku 2013 vtedajší prezident Barrack Obama. Od júla 2013 tak majú vláda USA a CIA legálne povolenie propagandisticky pôsobiť na občanov USA. Okrem zjednodušenia globálnej koordinácie správ prostredníctvom spravodajských agentúr je to ďalší dôvod, prečo propaganda v posledných rokoch prekvitá a exponenciálne rastie.

Ale na to, aby bola propaganda skutočne úspešná, najmä z dlhodobého hľadiska, je potrebná aj cenzúra – koncepcia, ktorej sa v USA donedávna divoko bránili – a cenzúra, prinajmenšom v Amerike, si vyžaduje podkopávanie práv na slobodu prejavu.

Ako poznamenáva Siegel, snaha o podkopanie slobody slova sa skutočne rozbehla koncom roka 2016, keď Obama podpísal zákon o boji proti zahraničnej propagande a dezinformáciám, ktorý otvoril dvere “otvorenej, útočnej informačnej vojne” proti širokej verejnosti.

Zda sa, že zo dňa na deň začali “dezinformácie” a “dezinformácie” predstavovať naliehavú existenčnú hrozbu pre národnú bezpečnosť, slobodu, demokraciu a neskôr aj pre verejné zdravie. Teraz nám’hovoria, že musíme eliminovať dezinformácie, aby sme zachovali slobodu prejavu, čo je tak zvrátené, že žiaden ústavne gramotný človek tomu nedokáže porozumieť.

Urýchlenie eliminácie slobody prejavu

Zrušením Smith-Mundtovho zákona a podpísaním zákona o boji proti zahraničnej propagande a dezinformáciám Obama položil právny základ pre vládnu kontrolu prejavu v USA.Odvtedy vznikol rozsiahly dezinformačný priemyselný komplex, ktorý sa snaží kontrolovať internet a všetky informácie na ňom.

Ako opisuje Siegel, infraštruktúra národnej bezpečnosti USA sa teraz spojila s platformami sociálnych médií, na ktorých sa vedie informačná vojna. Národná mobilizácia proti dezinformáciám sa tiež rozšírila z celovládneho prístupu na celospoločenský prístup.

V dokumente z roku 2018 vyzýva Centrum pre globálnu angažovanosť (GEC) ministerstva zahraničných vecí’na “využitie odborných znalostí z celého vládneho, technologického a marketingového sektora, akademickej obce a mimovládnych organizácií’s.” “Takto sa vládou vytvorená ‘vojna proti dezinformáciám’ stala veľkou morálnou krížovou výpravou svojej doby,” píše Siegel.

Čítajte: Unhinged MSNBC commentator says Trump ‘must die in prison’ over January 6

Samozrejme, že médiá zohrali významnú úlohu aj v “celospoločenskej reakcii” na dezinformácie, ale sú “zďaleka najslabším hráčom v kontradezinformačnom komplexe,” konštatuje Seigel, adding:

Americká tlač, kedysi strážkyňa demokracie, bola vydlabaná do takej miery, že ju americké bezpečnostné agentúry a stranícki agenti mohli nosiť ako bábku na rukách.

Bolo by pekné nazvať to, čo sa odohralo, tragédiou, ale publikum sa má z tragédie niečo naučiť. Amerika ako národ sa nielenže nič nenaučila, ale bolo jej zámerne zabránené, aby sa čokoľvek naučila, pričom ju nútili naháňať sa za tieňmi.

Nie je to preto, že by Američania boli hlúpi; je to preto, že to, čo sa odohralo, nie je tragédia, ale niečo, čo má bližšie k zločinu. Dezinformácia je názov zločinu a zároveň prostriedok na jeho zakrytie; zbraň, ktorá slúži ako dvojnásobné maskovanie.

Zločinom je samotná informačná vojna, ktorá sa začala pod falošnou zámienkou a svojou povahou ničí základné hranice medzi verejným a súkromným a medzi zahraničným a domácim, od ktorých závisí mier a demokracia.

Spojením protištátnej politiky domácich populistov s vojnovými činmi zahraničných nepriateľov sa ospravedlnilo nasadenie vojnových zbraní proti americkým občanom. Z verejných arén, kde sa odohráva spoločenský a politický život, urobila sledovacie pasce a ciele masových psychologických operácií.

Zločinom je rutinné porušovanie práv Američanov’ nevolenými úradníkmi, ktorí tajne kontrolujú, čo si jednotlivci môžu myslieť a hovoriť. To, čoho sme teraz svedkami v rámci odhalení odhaľujúcich vnútorné fungovanie štátno-korporátneho cenzúrneho režimu, je len koniec začiatku.

Spojené štáty sa stále nachádzajú v prvých štádiách masovej mobilizácie, ktorej cieľom je spútanie každého sektora spoločnosti pod jedinú technokratickú vládu.

Mobilizácia, ktorá sa začala ako reakcia na údajne naliehavú hrozbu ruského [volebného] zasahovania, sa teraz vyvíja do režimu totálnej kontroly informácií, ktorý si prisvojil poslanie vykoreniť abstraktné nebezpečenstvá, ako sú omyl, nespravodlivosť a škoda – cieľ hodný len vodcov, ktorí sa považujú za neomylných, alebo komiksových superzloduchov.

Fáza 2 informačnej vojny: totálna kontrola

Pandémia COVID bola významnou súčasťou 1. fázy informačnej vojny, hoci vojna proti verejnému vnímaniu sa začala už roky predtým. Ako poznamenal Siegel, fáza COVID bola “poznačená výrazne ľudskými prejavmi nekompetentnosti a hrubého zastrašovania.” Fázu 2 bude nepochybne vykonávať umelá inteligencia, ktorá je teraz dôkladne vycvičená na identifikáciu najväčších spúšťačov strachu a paniky, a to na individuálnom aj spoločenskom základe.

Môžeme očakávať aj cenzúru pomocou algoritmu. Nebude to už hra na bič, pri ktorej ľudia označujú príspevky a žiadajú ich odstránenie. Namiesto toho sa správy obsahujúce určité slová jednoducho nikam’nedostanú a nebudú’videné. Vyslovené a napísané kľúčové slová bude umelá inteligencia automaticky označovať a odstraňovať alebo zakazovať zverejňovanie príspevkov.

Boty a “sock puppets” (falošné účty) založené na umelej inteligencii sa tiež môžu spustiť na všetkých platformách a algoritmicky zosilňovať, aby v reálnom čase menili vnímanie miliárd ľudí. Tento trend sme videli objavovať sa počas prvého kola COVID, kde viaceré účty zverejňovali rovnakú “pôvodnú” správu, doslovne, v rovnakom čase.

PREČÍTAJTE SI: Zamestnanec pornografického webu priznáva, že obchodníci so sexom, násilníci využívajú ‘medzery’ v overovaní totožnosti: správa

Ako poznamenal Siegel, konečným cieľom všetkých týchto informačných ťahaníc je kontrola. Nie čiastočná kontrola, ale úplná. Nad všetkým a všetkými. Aj preto sa nikdy nedočkáme toho, že by vládny orgán priznal, že sám šíri dezinformácie, hoci technicky vzaté, za posledné tri roky sa toho dopustil’viackrát.

Odmietli notebook Huntera Bidena ako ruskú dezinformáciu, hoci americké tajné služby mali dôkazy, že je skutočný, aj jeho obsah. Tvrdili, že teória o úniku z laboratória je rasistické sprisahanie, hoci v súkromí sa vedci zhodli na tom, že vírus pochádza z laboratória. Tvrdili nám, že očkovacie látky COVID zastavia prenos, hoci sa to nikdy netestovalo. Zoznam pokračuje.

“Dezinformácia, teraz a navždy, je to, čo sa povie,” Siegel píše. “To nie je znakom toho, že sa tento pojem zneužíva alebo kazí; je to presné fungovanie totalitného systému.”

Partneri zločinu

Siegel nie je’jediný, kto označuje informačnú vojnu za zločin. V ďalšom tabuľke článku s názvom “Partneri v zločine,”  právnik New Civil Liberties Alliance Jenin Younes skúma dôkazy z Súdny prípad v štáte Missouri proti Bidenovej administratíve, ktorý ukazuje, ako vláda a Big Tech vybudovali “celosystémovú cenzúrnu kampaň” v jasnom rozpore s prvým dodatkom.

Interné dokumenty Meta, ktoré získal v júli 2023 výberový podvýbor Snemovne reprezentantov pre súdnictvo’pre ozbrojovanie federálnej vlády, tiež dokreslili príbeh o tom, ako sa štátom podporovaná cenzúra stala oficiálnou politikou toľkých súkromných spoločností.

Dôkazy ukazujú, že Facebook a ďalšie spoločnosti pôsobiace v oblasti sociálnych médií sa neujali úlohy stať sa arbitrami pravdy. Skôr na ne agresívne tlačili predstavitelia Bidenovej administratívy a úradníci rôznych federálnych agentúr. Niekedy sa síce pokorne riadili danými pokynmi, ale aj v prípadoch, keď sa snažili presadiť, museli sa nakoniec podriadiť zo strachu pred odvetnými opatreniami vlády.

ČÍTAJTE: Mitt Romney oznamuje, že sa nebude’uchádzať o znovuzvolenie do Senátu USA v roku 2024

“Zatiaľ čo za posledné dva roky boli podané ďalšie žaloby týkajúce sa porušenia prvého dodatku na základe zapojenia vlády do cenzúry sociálnych médií, Missouri [v. Biden] sa ukázala ako jedinečne úspešná,  Younes píše.

Keď bola v máji 2022 podaná žaloba, hlavným dôkazom, ktorý mali žalobcovia z Missouri k dispozícii, boli verejné vyhlásenia vysokopostavených členov administratívy vrátane bývalej tlačovej tajomníčky Bieleho domu Jennifer Psakiovej, generálneho chirurga Viveka Murthyho a samotného prezidenta Bidena.

Sťažovatelia sa odvolávali na verejné vyhlásenia vládnych predstaviteľov, ktorí bez ostychu vyhlasovali, že označujú príspevky, ktoré majú spoločnosti sociálnych médií cenzurovať; otvorene kritizovali spoločnosti za nedostatočné odstraňovanie obsahu (najmä všetkého, čo spochybňovalo bezpečnosť a účinnosť vakcín COVID-19); obviňovali vedúcich pracovníkov technologických spoločností z ‘zabíjania ľudí’ za to, že nedostatočne cenzurujú tzv. dezinformácie; a vyhrážali sa im, že ak sa odmietnu podriadiť, budú ich brať na zodpovednosť.

Sudca Terrence Doughty nariadil zverejnenie informácií v počiatočnom štádiu súdneho sporu… Verejnosť sa po prvýkrát dozvedela o tajnej cenzúrnej operácii Bidenovej administratívy’ktorá sa začala iba tri dni po inaugurácii prezidenta Bidena’…

Do februára 2021 vtedajší riaditeľ digitálnych médií Bieleho domu Robert Flaherty zintenzívnil taktiku administratívy’… Začal šikanovať spoločnosti – používať expresívne výrazy, vznášať obvinenia a požiadavky – v snahe prinútiť ich odstrániť obsah, ktorý by podľa neho mohol spôsobiť, že ľudia odmietnu očkovanie…

Pri mnohých príležitostiach Brian Rice a ďalší zamestnanci spoločnosti Meta poslali Bielemu domu podrobné zoznamy dohodnutých zmien v politike po tom, čo sa prvé pokusy o upokojenie hnevu pána Flahertyho’ukázali ako neúspešné.

4. júla tohto roku sudca Doughty vyhovel žiadosti žalobcov’ o vydanie predbežného opatrenia v Missouri, pričom poznamenal, že ‘tento prípad pravdepodobne zahŕňa najmasívnejší útok proti slobode prejavu v histórii Spojených štátov’ a cenzúrny režim administratívy’ označil za niečo podobné ‘orwellovskému ministerstvu pravdy’

Kľúčové pre výsledok bolo zistenie súdu’, že Bidenova administratíva a rôzne federálne výkonné agentúry nútili, tlačili a podporovali spoločnosti sociálnych médií, aby potláčali prejav chránený prvým dodatkom, čím sa inak súkromné konanie zmenilo na konanie štátu.

Základná zásada, o ktorú ide a ktorá zakazuje vláde kooptovať súkromné odvetvie s cieľom obísť ústavné zákazy, je známa ako ‘doktrína štátnej činnosti.’ Bez nej by bola Listina práv bezcenná.

Polícia by si napríklad mohla najať súkromnú spoločnosť, ktorá by prehľadala váš dom napriek tomu, že nemá dostatočný dôvod, aby obišla štvrtý dodatok ’zákaz prehliadok a zaistení bez príkazu. Alebo by vláda mohla obísť záruky rovnosti ochrany v 14. dodatku tým, že by financovala rasovo segregované súkromné školy.

Sudca súhlasil so žalobcami v prípade Missouri v. Biden, že… keďže prvý dodatok zakazuje vláde obmedzovať slobodu prejavu, ústavu nemožno vykladať tak, aby umožňovala vláde komandovať súkromné spoločnosti na dosiahnutie jej názorových cieľov cenzúry.

Priame dôkazy o nátlaku

Pôvodné dôkazy síce naznačovali, že Bidenova administratíva bola hnacou silou cenzúry médií, ale stále boli nepriame. To sa zmenilo koncom júla 2023, keď interné dokumenty Meta získal podvýbor pre zbrojenie federálnej vlády.

Podľa Younesa, “Tieto dokumenty rozväzujú uzol: V jednom z e-mailov z júla 2021 sa napríklad Nick Clegg, vedúci globálnych záležitostí spoločnosti Meta, pýtal Briana Ricea, ktorý mal na starosti politiku obsahu Facebooku, prečo odstránili, a nie označili alebo degradovali tvrdenia, že SARS-CoV-2 bol spôsobený človekom.

Rice odpovedal: “Pretože sme boli pod tlakom administratívy [Bidena] a ďalších, aby sme urobili viac, a bolo to súčasťou balíka ‘viac’.” E-mail ukončil slovami: “Nemali sme to urobiť.”

“Rice nielenže výslovne uviedol, že nátlak Bieleho domu spôsobil, že Meta odstránila obsah podporujúci teóriu o úniku z laboratória o pôvode COVID’a vyjadril aj ľútosť nad týmto rozhodnutím,” napísal Younes. “Tieto nové dokumenty tiež dokazujú, že k odstráneniu ‘obsahu znevažujúceho vakcínu’ došlo kvôli tlaku vlády.”

Clegg napríklad povedal Andymu Slavittovi, bývalému hlavnému poradcovi Bieleho domu pre reakciu na COVID, že odstránenie humorných mémov znevažujúcich útok COVID – ako to požadoval Slavitt – “by predstavovalo významný zásah do tradičných hraníc slobody prejavu v USA.S.”Slavitt trval na svojom a odbil Cleggove’obavy ako nepodstatné a Clegg nakoniec súhlasil, aby sa vyhol prípadným odvetným opatreniam.

Quid pro quo

Younes pokračuje:

Nátlaková taktika Bieleho domu’mala želaný účinok. Clegg aj [prevádzková riaditeľka Meta Sheryl] Sandbergová vyzývali k súhlasu, aby sa predišlo nepriaznivým dôsledkom. Podľa slov Clegga’‘Sheryl má záujem, aby sme pokračovali v skúmaní niektorých krokov, ktoré môžeme urobiť, aby sme ukázali, že sa snažíme reagovať na WH.’

Vysvetlil, že ‘súčasný postup spoločnosti’je receptom na zdĺhavé a čoraz ostrejšie vzťahy s WH, keďže zavádzanie vakcín sa počas jesene a zimy naďalej zadrháva. Vzhľadom na väčšie ryby, ktoré máme naporúdzi vo vzťahu s administratívou, to nevyzerá ako dobré miesto pre nás.’

Takže ‘vzhľadom na to, čo je tu v stávke, by bolo dobré, keby sme sa preskupili a zhodnotili, kde sa nachádzame v našich vzťahoch s WH a tiež v našich interných metódach.’ ‘tok údajov’ odkazoval na spor, ktorý Meta v tom čase viedla s Európskou úniou ohľadom prenosu údajov používateľov’. V prípade, že by sa spor vyriešil v prospech EÚ, spoločnosti Meta by mohli hroziť značné pokuty.

Ako nedávno pri analýze tejto výmeny vysvetlil novinár Michael Shellenberger a jeho spoluautori súborov Twitter, ‘séria udalostí naznačuje quid pro quo. Facebook by sa podvolil požiadavkám Bieleho domu na cenzúru výmenou za pomoc Európskej únii.’

Prvý dodatok sa snaží zabrániť potláčaniu disentu

Ako poznamenal Younes, prezident Joe Biden prisľúbil, že masové očkovanie proti COVID bude ústredným bodom jeho programu. Problém bol v tom, že veľké množstvo Američanov sa necítilo’dobre, keď im bola aplikovaná experimentálna génová terapia, o ktorej neboli k dispozícii žiadne údaje o dlhodobej bezpečnosti.

Toto bola prekážka Bidenovho’politického programu a namiesto toho, aby Biely dom priznal, že kampaň masového očkovania bola zle prijatá, jednoducho namiesto toho obvinil sociálne médiá.

Čítajte: Musíme chrániť jeden druhého a pravdu pred globalistickou tyraniou

Bolo ich chybou, že si Američania’nevyhrnuli rukávy v dostatočnom počte. Interné e-maily Meta svedčia o tom, že zamestnanci mali pocit, že sú využívaní ako obetní baránkovia vždy, keď očkovacia kampaň’neprebiehala podľa predstáv.

“Vláda využívajúca svoju moc na potláčanie nesúhlasu je presne to, čomu sa snažil zabrániť prvý dodatok,” poznamenáva Younes.

‘Sloboda prejavu je hlavným pilierom slobodnej vlády: keď sa táto opora odoberie, ústava slobodnej spoločnosti sa rozpadá,’napísal Benjamin Franklin, jeden z otcov zakladateľov.

Prvý prezident Spojených štátov amerických George Washington raz povedal: ‘Ak sa má ľuďom zabrániť, aby vyjadrili svoje názory na vec, ktorá môže mať tie najvážnejšie a najznepokojujúcejšie dôsledky, aké môže ľudstvo zvážiť, rozum nám nie je na nič; sloboda slova nám môže byť odňatá a my môžeme byť nemí a mlčiaci vedení ako ovce na porážku.’

Dúfajme, že keď sa bude piaty obvodný odvolací súd a pravdepodobne aj Najvyšší súd v nasledujúcich mesiacoch zaoberať týmito prípadmi, budú interpretovať prvý dodatok tak, ako ho chápali tvorcovia ústavy’a. V opačnom prípade je budúcnosť slobody prejavu a slobody ako takej vo vážnom nebezpečenstve.

Na záver treba povedať, že Younes síce uznáva hroznú hrozbu, ktorú predstavuje štátom podporovaná cenzúra, ale nesleduje’drobky tak ďaleko ako Siegel. Zdá sa, že Younes sa domnieva, že sieť štátnej cenzúry vznikla na ochranu Bidenových’politických cieľov, ale je to’omnoho väčšie.

Čítajte: Missourská nemocnica prestáva podávať deťom transrodové hormóny po tom, ako vstúpi do platnosti nový zákon

Tak ako uvádza Siegel, konečným cieľom je globálna kontrola. Aby sa k nemu dostali, tí, ktorí sa o túto kontrolu usilujú, musia vytvoriť úplný škrtič všetkých informácií, pretože takto’najlepšie ovládnete populáciu.

A čo viac, tento škrtič je globálny. Nie je to americký fenomén, ktorý vznikol preto, lebo Biden chcel dostať úder do každej ruky. Cenzúra COVID sa deje v každej krajine a každá krajina musí preskúmať, akú úlohu, ak vôbec nejakú, zohrali jej vlády pri potláčaní pravdy.

Preložené so súhlasom Mercola.