theresa_tam_canada-810x500.jpg

Kanadská agentúra pre verejné zdravie nariadila zamestnancom, aby neoznamovali všetky "nežiaduce udalosti" po injekcii COVID

36
Kultúra smrti

Zápisnica z kanadskej agentúry pre verejné zdravie (PHAC) ukazuje, že úradníci zanedbali hlásenie všetkých nežiaducich účinkov vakcín COVID a dokonca zašli tak ďaleko, že povedali zamestnancom, aby neoznamovali všetky udalosti. 

Podľa federálnej správy, ktorú získal Blacklock’s Reporter, PHAC nezdokumentovala všetky nežiaduce účinky vakcín COVID, keďže podľa nich vakcíny zvyčajne prechádzajú “prísnym testovaním bezpečnosti.” 

“Mali by sa hlásiť všetky nežiaduce udalosti po očkovaní? Nie,”uviedla používateľská príručka na vyplnenie a predloženie správ o nežiaducich udalostiach po očkovaní. “Počas vývoja vakcíny prechádzajú prísnym testovaním bezpečnosti, kvality a účinnosti.” 

“Počas týchto ‘predlicenčných skúšok’ sa vynakladá úsilie na zachytenie každej jednej nežiaducej udalosti, ktorá nasleduje po očkovaní,” uviedla správa. “V čase, keď je vakcína povolená na uvedenie na trh, je bezpečnostný profil bežných nežiaducich udalostí, ako sú reakcie v mieste očkovania alebo mierna horúčka, dobre známy.” 

Podľa PHAC 55 145 Kanaďanov utrpelo “nežiaducu udalosť” po podaní vakcíny COVID, vrátane závratov, nevoľnosti, vracania, bolesti kĺbov alebo ťažkostí s dýchaním.  

10 906 prípadov bolo považovaných za závažné, vrátane 88 potratov, 116 prípadov poškodenia obličiek, 198 prípadov ochrnutia tváre, 283 infarktov, 289 mozgových príhod a 1 167 prípadov zápalu srdca. 

K 26. máju 2023 navyše PHAC napočítal 442 úmrtí, ktoré “nastali po očkovaní vakcínou Covid-19”.  

Kanadský program pre prípady poškodenia očkovacou látkou obdržal 1 859 žiadostí o odškodnenie v prípadoch vážneho poškodenia alebo úmrtia v dôsledku očkovacej látky COVID. Doteraz však bolo vyplatených len 103 žiadostí v celkovej výške 6,7 milióna dolárov.  

Príručka pre používateľa poučuje lekárov, zdravotné sestry a lekárnikov, aby pri hlásení nežiaducich účinkov vakcíny postupovali diskrétne.  

“Mimoriadne zaujímavé sú tie nežiaduce udalosti po očkovaní, ktoré spĺňajú jedno alebo viac kritérií závažnosti: Nežiaduca udalosť, ktorá ohrozuje život alebo má za následok smrť, vyžaduje si hospitalizáciu alebo predĺženie existujúcej hospitalizácie, má za následok reziduálnu invaliditu alebo spôsobuje vrodenú malformáciu,” uvádza sa v správe. 

PhAC’bagatelizácia poškodení spôsobených očkovaním nie je pre Kanaďanov veľkým prekvapením, keďže len začiatkom tohto roka sa v kanadskej televízii tajné memorandum odhalilo, že federálna vláda zámerne zatajovala nepriaznivý účinok, aby Kanaďanov neznepokojila.  

Tajné memorandum z úradu Tajnej rady premiéra Justina Trudeaua uviedlo, že zranenia a dokonca úmrtia spôsobené COVID jab “majú potenciál otriasť dôverou verejnosti.” 

“Nežiaduce účinky po očkovaní, správy a reakcia vlády’na ne majú potenciál otriasť dôverou verejnosti v zavedenie očkovania COVID-19,” uvádza sa v časti memoranda s názvom Testovanie behaviorálne informovaných správ v reakcii na závažné nežiaduce udalosti po očkovaní. 

Na miesto varovania verejnosti sa v tajnom memorande navrhovalo vypracovať “víťazné komunikačné stratégie”, aby verejnosť nestratila dôveru v experimentálne injekcie.

Priek známym vedľajším účinkom očkovania, v utorok tohto týždňa Health Canada schválila “modifikovanú” injekciu Moderna mRNA COVID, ktorá sa bude Kanaďanom distribuovať na jeseň tohto roka.