hb-1-810x500.jpg

Hunter Biden obvinený z federálnych obvinení zo zbraní po krachu obchodu so sladkosťami

37
Kultúra smrti

Federálna prokuratúra vo štvrtok obvinila syna amerického prezidenta Joea Bidena Huntera v troch bodoch obžaloby v súvislosti s jeho údajne nezákonným nákupom strelnej zbrane. Neboli oznámené žiadne obvinenia týkajúce sa údajného zapojenia Huntera Bidena’do zahraničných schém obchodovania s vplyvom a korupcie.

Prokurátor USA David Weiss, ktorý bol minulý mesiac vymenovaný za osobitného poradcu v tomto prípade, vzniesol obvinenia voči prezidentovmu’škandálmi opradenému synovi v USA.S. District Court for the District of Delaware 14. septembra.

Štyristránková obžaloba obviňuje Huntera Bidena z dvoch bodov obžaloby, a to z “nepravdivých a fiktívnych” vyhlásení, keď uviedol, že nie je závislý od zakázanej kontrolovanej látky pri kúpe revolvera Colt Cobra 38SPL v roku 2018. Je tiež obvinený z nezákonného držania strelnej zbrane v čase, keď “bol nezákonným užívateľom a závislým od” “stimulantu” alebo “omamnej látky.”

Mladší Biden napísal v 2021 autobiografickej knihe, že v čase, keď si kúpil strelnú zbraň, bol závislý od cracku, poznamenal The Daily Wire.

V prípade usvedčenia môže Hunterovi Bidenovi hroziť až 10 rokov väzenia.

Štvrtkové obvinenie prichádza po tom, ako Trumpom menovaná okresná sudkyňa Maryellen Noreika odmietla v júli podpísať predchádzajúcu dohodu o priznaní viny, ktorú by umožnila Hunterovi priznať sa k obvineniam z daňového priestupku a vstúpiť do programu “odklonu”, aby sa vyhol trestnému stíhaniu za trestný čin držania zbrane.

PODROBNOSTI: Hunter Biden sa priznal ‘nevinný’ ku všetkým obvineniam po tom, čo sudca odmietol podpísať ‘sladkú’ dohodu o priznaní viny

Sudca Noreika mal požiadal o dodatočné informácie o rozsahu právnej imunity, ktorá by bola prezidentovmu’synovi na základe dohody poskytnutá, a opýtal sa prokurátorov, či by táto dohoda zmarila budúce obvinenia voči Hunterovi za údajné neregistrovanie sa ako zahraničný agent.

Prokurátori nakoniec zrušili dohodu, o ktorej republikáni tvrdili, že je to “sladká dohoda”, ktorá ukazuje, že Bidenova administratíva’ministerstvo spravodlivosti chráni Bidenovu rodinu uprostred dôkazov, že Joe a Hunter boli zapojení do mnohomiliónových zahraničných schém obchodovania s vplyvom a korupcie.

Dôkazy získané z opusteného notebooku Huntera Bidena’poskytujú stopu, ktorá naznačuje, že rodina Bidenovcov získala milióny dolárov vďaka tomu, že Hunter’sprostredkoval stretnutia svojho otca s obchodnými záujmami po celom svete v čase, keď bol Joe Biden viceprezidentom Spojených štátov za vlády Baracka Obamu.

V období bezprostredne pred prezidentskými voľbami v roku 2020 staršie médiá a bývalí predstavitelia amerických spravodajských služieb argumentovali, že autentický notebook bol v skutočnosti ruskou dezinformáciou. Medzitým bolo zdieľanie príbehu na sociálnych sieťach vážne priškrtené, čo je kombinácia faktorov, ktoré mohli nakloniť voľby v prospech Joea Bidena.

Prezident Biden zo svojej strany vehementne odmietol obvinenia z účasti na obchodných transakciách svojho syna’napriek tomu, že dôkazy naznačujú, že rozprával so svojím synom v súvislosti s jeho angažovanosťou v čínskej ropnej spoločnosti CEFC minimálne v jednom prípade, že bol veľa krát prepnutý na hlasitý odposluch počas zahraničných stretnutí Huntera Bidena’s obchodnými partnermi a že sám Hunter navrhol v textovej správe svojej dcére, aby dala otcovi polovicu svojho platu.

PODĽA: Bývalý spolupracovník Huntera Bidena Devon Archer tvrdí, že Joe vedel o korupčných obchodných transakciách svojho syna’

Nie je jasné, či v budúcnosti dôjde k obvineniam v súvislosti s obchodnými transakciami Huntera Bidena’v zahraničí. 

V stredu republikánsky predseda Snemovne reprezentantov Kevin McCarthyoznámil začatie formálneho vyšetrovania impeachmentu voči Joeovi Bidenovi v súvislosti s jeho údajnou účasťou na týchto schémach.