Milei-810x500.png

Tucker Carlson označuje argentínsku hyperinfláciu a divoké míňanie za varovný príbeh pre celý svet

42
Kultúra smrti

Vedúci spravodajskej relácie Fox News Tucker Carlson navštívil Argentínu, vlasť pápeža Františka, aby odhalil politickú korupciu, ktorá krajinu ženie do záhuby.

V dvojdielnom programe “Tucker on X” tento týždeň Carlson tvrdí, že nekontrolované výdavky a nečestná manipulácia s menou vedú k hyperinflácii. Západné vlády z toho podľa neho profitujú.

“V priebehu priemerného mesiaca stratí argentínske peso 10 % svojej hodnoty. Inými slovami, každý mesiac v roku je každý o 10 % chudobnejší,” poznamenal Carlson. “Takmer polovica obyvateľov tu žije pod hranicou chudoby.”

Carlson robil rozhovor s hlavným kandidátom na prezidenta krajiny, 52-ročným libertariánskym ekonómom Javierom Mileiom, ktorý sa dostal pod paľbu kritiky zo strany USA. médií, ako je napríklad The Washington Post.

Carlson sa domnieva, že neoliberálni oligarchovia majú na Mileiho zálusk, pretože chce zvrátiť argentínsku’ľavicovú politiku, ktorá pomáha Západu, ale škodí vlastným ľuďom.

Súčasná argentínska vláda a “západné médiá a mimovládne organizácie, ktoré ju podporujú … [sú] spokojné so skorumpovaným status quo. Dobre sa im darí,”povedal. “Preto útočia na každého, kto spochybňuje súčasný spôsob fungovania vecí.”

 

Milei vystupuje excentricky so svojím rozstrapateným účesom na mop a bombastickým štýlom reči. Zároveň upozorňuje na nepopierateľné fakty.

V klipoch, ktoré sa stali virálnymi na sociálnych sieťach, je vidieť Mileiho, ako útočí na komunistov za to, že stavajú škaredé budovy, nadáva na “sociopatických” prebudených politikov a obviňuje ľavičiarov, že sú “parazitmi” na argentínskej”ekonomike. Carlsonovi povedal, že je za život.

Počas svojej návštevy Carlson cestoval do takzvanej “cueva” alebo “jaskyne,” kde si občania môžu tajne vymeniť americké doláre za pesos. Po odovzdaní 100-dolárovej bankovky zamestnancovi dostane Carlson hrsť prakticky bezcennej hotovosti.

“Jaskyne sú jediným miestom v krajine, ktoré poskytuje skutočný výmenný kurz,” vysvetlil. “Vláda klame o tom, akú hodnotu má jej mena, a výmenou za doláre dáva ľuďom približne polovicu jej hodnoty … samozrejme, vláda sa snaží [cueva’s] zatvoriť.”

Carlson svojim divákom pripomína, že inflácia a nekontrolovateľné výdavky sa’neobmedzujú len na Latinskú Ameriku. Je to’problém aj pre Spojené štáty.

“Takto americká vláda práve zaplatila za šeky COVID a vojnu na Ukrajine a prakticky za všetko, čo Washington urobil za posledných niekoľko desaťročí. Len chrliť ďalšie doláre,” povedal.

Argentína je “ako vyzerá kolabujúca spoločnosť,” zlovestne varoval Carlson. Amerika by si to mala všimnúť, naznačil správne.