shutterstock_2014509452-810x500.jpg

Kanadský generálny guvernér zdvojnásobil svoj názor na rezidenčné školy a obvinil médiá z popierania

81
Kultúra smrti

Generálna guvernérka Kanady Mary Simonová, ktorá je zástupkyňou kráľa, obvinila z tzv. rezidenčných škôl “popierania” nemenované kanadské médiá namiesto toho, aby upozornila na nedostatok dôkazov, ktoré by podporovali hlavný mediálny príbeh. 

Podľa Blacklock’s Reporter Simonová minulý piatok počas konferencie “National Gathering on Unmarked Burials” povedala, že niektoré médiá sa snažia “kontrolovať príbeh pôvodných obyvateľov” poukazovaním na nedostatok dôkazov o tom, že takéto “neoznačené” hroby vôbec existujú.

“Sú takí, ktorí popierajú príbehy o rezidenčných školách, o zneužívaní, zanedbávaní a rasizme,” pokračovala. 

Podľa vyjadrení Simonovej”takzvaný “denializmus” má podobu “útokov” na internete a prostredníctvom “médií a znesväcovania pohrebísk.” 

Simon povedal, že hoci “popieranie rezidenčných škôl je v menšine”, je “napriek tomu prítomné”, ale tvrdí, že ulaimtely “Kanaďania už nemôžu povedať ‘nevedel som””, keď ide o národnú”históriu.

“Teraz uznávame všetky aspekty našej histórie, dobré aj zlé,” dodala.

Vzdor Simonovým’vyhláseniam zostáva pravdou, že napriek mainstreamovým médiám’zápalisté a pochybné tvrdenia počnúc rokom 2021, že stovky detí pochovali a ignorovali katolícki kňazi a mníšky, ktorí viedli niektoré vládou nariadené rezidenčné školy, tieto tvrdenia boli výsledkom narušenia pôdy, ktoré sa našli v pôde na bývalých miestach, a žiadne ľudské pozostatky sa v skutočnosti neobjavili. 

Práve nedávno bola zverejnená správa potvrdzujúca, že pri výkopových prácach vykonaných v domorodej rezidenčnej škole Pine Creek, ktorá sa nachádza v Pine Creek v štáte Manitoba, sa neobjavili žiadne ľudské pozostatky. 

Bez uvedenia dôkazov Simon napriek tomu pokračoval v presadzovaní tohto tvrdenia a povedal: “Roky zostávali straty, strach a prosby matiek, otcov, bratov, sestier, starých rodičov, strýkov, tiet a komunít nepovšimnuté. Deti zmizli v rezidenčných školách a iných inštitúciách, pochované v neoznačených hroboch,”

Od začiatku sporu v roku 2021 bolo v celej Kanade vypálených alebo zdemolovaných viac ako 100 kostolov, väčšinou katolíckych, pravdepodobne kvôli tvrdeniam o “masových hroboch”.  

Vlani napriek nedostatku fyzických dôkazov kanadská Dolná snemovňa pod vedením liberálneho premiéra Justina Trudeaua kontroverziu formalizovala a vyhlásila program rezidenčných škôl za historický akt “genocídy.”  

Známi Kanaďania označili tvrdenia o ‘masových hroboch’ za ‘podvod’  

Kým vláda a médiá pokračujú v presadzovaní tézy o “masových hroboch”, mnohí významní Kanaďania sa začali vyjadrovať proti zavádzajúcej povahe týchto tvrdení. 

Conrad Black, zakladateľ kedysi pravicovo orientovaných kanadských novín the National Post, nedávno označilkontroverziu o “celých”domorodých rezidenčných školách“masových hroboch” za “podvod.” 

“Celý tento spor je nehoráznosť, blamáž a podvod. Falošné obvinenia z genocídy nepodporujú ‘zmierenie.’Justin Trudeau’vystupuje hanebne; zneuctil Kanadu,” napísal Black v názorovom článku z 26. augusta uverejnenom v denníku National Post.   

Starší biskup z Calgary Frederick Henry, tiež napriek tomu, čo nazval nehoráznou “lžou” že tisíce nezvestných domorodých detí, ktoré navštevovali rezidenčné školy vedené katolíckou cirkvou, boli nejakým spôsobom “tajne” zavraždené “katolíckymi kňazmi a mníškami” a uložené do neoznačených hrobov.   

Henry vyzval, aby sa o tomto probléme dozvedeli pravdu, a zároveň položil otázku, prečo sa Kanadská konferencia katolíckych biskupov (CCCB) rozhodla ísť “cestou mlčania” v tejto otázke namiesto toho, aby sa postavila proti tomuto príbehu.    

“Prečo Katolícka cirkev nepožiada federálnu vládu o dôkaz, že čo i len jedno dieťa z internátov je skutočne nezvestné?”pýtal sa Henry.  

Kanadský systém rezidenčných škôl bola štruktúra internátnych škôl financovaných kanadskou vládou, ktorá fungovala od konca 19. storočia až do zatvorenia poslednej školy v roku 1996.   

Niektoré školy prevádzkovali katolícke rehoľné rády, ktoré sa usadili v Kanade. Hoci sa niektorí katolíci skutočne dopúšťali vážneho zneužívania domorodých detí, minulé krivdy viedli k intenzívnym protikatolíckym náladám, ktoré explodovali v lete 2021 po objavení tzv.com/news/discovery-of-child-graves-in-canadian-residential-school-demands-further-questions-as-many-hastily-attack-the-church/">“neoznačených” hrobov v Kamloops v Britskej Kolumbii.