Bishop_Joseph_Strickland_Nov._13__2018-810x500.jpg

Biskup Strickland hovorí, že neodstúpi, ale podriadi sa, ak ho pápež František odvolá

103
Kultúra smrti

Biskup Joseph Strickland z Tyleru v Texase vyhlásil, že neodstúpi, ale podriadi sa, ak ho pápež František odvolá z jeho diecézy.

Katolícky apologét a rozhlasový moderátor Joe McClane dnes prezradil, že od biskupa Stricklanda dostal e-mail, v ktorom sa píše, že “neodíde len tak” zo svojej diecézy, ale že “ak ho pápež odvolá, bude poslušný.”LifeSiteNews videl kópiu e-mailu, ktorý Strickland poslal McClaneovi.

Stricklandove’komentáre prišli po tom, čo The Pillar informoval v pondelok, že pápež František sa cez víkend stretol s predstaviteľmi Vatikánu, aby prediskutovali žiadosť Stricklanda o odstúpenie.

RELEVANTNÉ: Pápež František sa údajne chystá požiadať biskupa Stricklanda o rezignáciu

Potenciálny Františkov krok je namierený proti jednému z najpriamejších a najhlasnejších biskupov v Spojených štátoch, ktorý si získal značnú podporu vo svojej diecéze aj mimo nej za presadzovanie tradičného katolíckeho&nbspučenia.

Strickland a jeho diecéza boli predmetom veľkého záujmu katolíckych médií odvtedy, čo vyšlo najavo, že bol podrobený apoštolskej vizitácii v júni 2023.

Včera sa biskup Strickland podelil s LifeSiteNews o list, ktorý mu poslal biskup Athanasius Schneider a v ktorom ho povzbudzuje a ďakuje mu za jeho svedectvo katolíckej viery. Biskup Schneider hovorí, že práve pre túto vieru teraz biskupovi Stricklandovi hrozí odvolanie z jeho diecézy v Tyleri v Texase, ale trvá na tom, že budúci pápeži mu poďakujú za jeho vernosť.

V Schneiderovom’liste biskupovi Stricklandovi sa uvádza:

Drahý biskup Strickland, na rozdiel od svätého Bazila, ktorý oslovil pápeža Damasa, vy, žiaľ, nemáte’reálnu možnosť osloviť pápeža Františka, aby vám pomohol horlivo zachovávať sväté tradície minulosti. Naopak, Svätá stolica vás teraz podrobila kontrole a hrozí vám zastrašovaním a zbavením biskupskej starostlivosti o vaše stádo v Tyleri v podstate len z jediného dôvodu, že vy, podobne ako svätý Bazil, svätý Atanáz a mnohí ďalší biskupi-spovedníci v dejinách, zachovávate tradície Otcov; len preto, že nezamlčujete pravdu, len preto, že sa nesprávate ako nemálo biskupov našich dní, ktorí – používajúc slová sv. Gregora z Nazianzu – ‘slúžia časom a požiadavkám más, nechávajú svoju loďku napospas vetru, ktorý práve fúka, a ako chameleóni vedia dať svojmu slovu mnoho farieb” (De vita sua (Carmina) 2, 11).’

Šesťdesiatštyriročný biskup Strickland je medzi čitateľmi LifeSite známy svojou jednoznačnou obhajobou katolíckeho učenia, učenia, ktoré je často zahalené do zmätku pápežskými vyhláseniami alebo posolstvami.

Strickland’s verejnejšími postojmi k morálnym a doktrinálnym otázkam patrí urging Francis to denying Holy Communion to former U.S. Speaker of House of House Nancy Pelosi because her support of legal abortion, obvinil pápeža z “programu podkopávania depozitu viery,” a odsudzuje prominentné pro-LGBT “rúhanie” otca Jamesa Martina, SJ.

POPIS: Biskup Schneider: Stricklanda za jeho vernosť katolíckej viere

Prisľúbte svoje modlitby za biskupa Stricklanda ZDE