Carlo-Maria-Vigano_3-810x500.jpg

Arcibiskup Viganò vyzýva biskupa Stricklanda, aby vykonával svoj biskupský úrad "až do hrdinstva

157
Neutral

Arcibiskup Carlo Maria Viganò vo štvrtok na sociálnych sieťach povzbudil biskupa Josepha Stricklanda z Tyleru v Texase, aby pokračoval vo svojej “hrdinskej” službe napriek správam, že ho pápež František čoskoro požiada, aby odstúpil zo svojej funkcie.

“Pred jedenástimi rokmi, práve v tento deň Povýšenia svätého Kríža, som mal tú česť informovať biskupa Stricklanda - keďže som bol vtedy apoštolským nunciom v Spojených štátoch -, že ho Benedikt XVI. vymenoval za biskupa Tyleru,” arcibiskup Viganò napísal na X, predtým Twitter.

“Nastal čas znovuobjaviť zmysel pre ‘plnosť posvätného rádu’ vykonávaním biskupského úradu až po hrdinstvo: Náš Pán bude súdiť nás, a nie tých, ktorí zneužívajú svoju moc na ničenie Cirkvi a prenasledujú jej dobrých pastierov,” pokračoval arcibiskup.

Arcibiskup Viganò svoje povzbudivé slová zakončil citátom zo Svätého písma: “Hlásaj slovo, naliehaj v pravý a predčasný čas, napomínaj, karhaj, napomínaj so všetkou veľkodušnosťou a učením” (2 Tim 4, 2).

PREČÍTAJTE SI: Vedúci pro-life: Vyzvite svojho miestneho biskupa, aby bránil biskupa Stricklanda

Arcibiskup Viganò’obhajoba svojho brata biskupa prichádza len tri dni po tom, čo The Pillar informoval, že František sa minulý víkend stretol s vatikánskymi predstaviteľmi, aby nadhodil myšlienku požiadať otvoreného preláta’o odstúpenie z funkcie biskupa jeho texaskej diecézy.

Biskup Strickland a jeho diecéza sú predmetom veľkého záujmu katolíckych médií odvtedy, čo vyšlo najavo, že bol podrobený apoštolskej vizitácii v júni 2023. Jeho vizitáciu viedli dvaja emeritní biskupi: Biskup Dennis Sullivan z Camdenu v New Jersey a bývalý biskup Gerald Kicanas z Tucsonu,Arizony.

Šesťdesiatštyriročný biskup Strickland je medzi čitateľmi LifeSite dobre známy svojou jednoznačnou obhajobou katolíckeho učenia, učenia, ktoré je často zahalené do zmätku pápežskými vyhláseniami alebo posolstvami.

Tylerský biskup’medzi jeho verejnejšie postoje k morálnym a doktrinálnym otázkam patrí urging Francis to deny Holy Communion to former U.S. Speaker of House of House Nancy Pelosi because her support of legal abortion, obvinil pápeža z “programu podkopávania depozitu viery,” a odsudzuje prominentné pro-LGBT “rúhanie” otca Jamesa Martina, SJ. 

Takisto sa pozoruhodne otvorene vyjadril k morálnym kontroverziám v USA. politike a kultúre, vrátane Bidenovej administratívy špehovania katolíkov a verejných prejavov samozvaných “satanistických” skupín. V lete tohto roku hovoril na proteste proti tomu, že Los Angeles Dodgers hostia protikatolícku skupinu drag queen s názvom “Sestry večného odriekania ktoré sa štylizujú do podoby groteskných mníšok. 

Predpokladá sa však, že apoštolskú vizitáciu podnietil najmä 13. mája X príspevok, v ktorom výslovne uviedol: “Odmietam jeho [pápeža Františka’] program podkopávania depozitu viery.” 

Čítajte: Biskup Schneider: Budúci pápeži poďakujú biskupovi Stricklandovi za jeho vernosť katolíckej viere

Biskup Strickland dostal podporu od ďalších významných biskupov okrem arcibiskupa Viganaò, odkedy sa objavili správy, že môže byť požiadaný o&nbspodstúpenie, vrátane osobného listu s&nbsppochvalou od biskupa Athanasia Schneidera, ktorý LifeSiteNews zverejnil v&nbspplnom znení začiatkom tohto týždňa.