Gill-810x500.png

Ontárijský lekársky regulačný orgán zrušil disciplinárne konanie proti lekárovi, ktorý kritizoval mandáty COVID

24
Neutral

Disciplinárne konanie proti Dr. Kulvinder Kaur Gillovej, ontarijskej pediatričke, ktorá sa stala známou tým, že na sociálnych sieťach vystúpila proti drakonickým mandátom COVID vo svojej domovskej provincii, bolo Kolégiom lekárov a chirurgov Ontária (CPSO) stiahnuté.

“Aj keď sme radi, že časť bremena bola teraz z pliec doktorky Gill’sňatá a ona bola ospravedlnená, je znepokojujúce, že to zašlo až tak ďaleko,” uviedla včera v tlačovej správe právnička Gill’s Lisa Bildy, ktorú podporuje The Democracy Fund (TDF).

Bildyová poznamenala, že “zhora nanútenie jediného nespochybniteľného príbehu” pod hrozbou “disciplinárneho konania” proti Gillovi poškodilo nielen “lekárov, ktorí sa zasadzovali za medicínu založenú na dôkazoch a silnú vedeckú diskusiu o nových opatreniach v oblasti verejného zdravia a ich dôsledkoch, ale poškodilo aj dôveryhodnosť inštitúcií, ktoré ich nariadili.”

CPSO mal začiatkom roka 2024 uskutočniť 15-dňové, plne sporné pojednávanie proti Gillovej v súvislosti s viacerými príspevkami na sociálnych sieťach, v ktorých spochybňovala mandáty a džoby COVID, vrátane jedného zo septembra 2020, ktorý vyhadzoval do vzduchu výluky.

Gill je špecialista s praxou v oblasti Veľkého Toronta a má rozsiahle skúsenosti a vzdelanie v oblasti “pediatrie a alergológie a klinickej imunológie vrátane vedeckého výskumu v oblasti mikrobiológie, virológie a vakcinológie.”

V auguste 2020 začala CPSO disciplinárne vyšetrovanie proti Gillovej, pričom TDF uviedla, že bola terčom “online kampane iných lekárov, médií a členov verejnosti, ktorá mala za cieľ vyvolať proti nej sťažnosti.”

Gillová má veľkú sledovanosť na X (predtým Twitter) a od polovice roka 2020 je na tejto platforme aktívna a kritizuje poverenia COVID. Bola jednou z mála kanadských lekárov, ktorí sa na začiatku ostro vyjadrili proti diktátu COVID a pravidelne sa na X delila o svoje názory.

Vďaka svojim príspevkom na sociálnych sieťach Gillová čelila pokračujúcim vyšetrovaniam, ako aj disciplinárnym konaniam zo strany CPSO. Boli na ňu podané aj verejné sťažnosti, ktoré CPSO prešetril.

TDF má k dispozícii všetky podrobnosti o týchto konaniach proti Gillovej.

Vlani bola Gillová povolená zaplatiť 1 milión dolárov za súdne trovy po tom, ako bola jej žaloba za urážku na cti zamietnutá.

Na konci roka 2020 bola podnikla právne kroky proti skupine približne 23 lekárov, akademikov, novinárov a dokonca bývalému prezidentovi Ontárijskej lekárskej asociácie, ktorí podľa nej údajne poškodili jej povesť ako “lekárskeho odborníka, pretože nespravodlivo zaútočili na jej postoj proti uzamykaniu.”

TDF uviedla, že v zhrnutí Oznámenie o vypočutí ktoré bolo zverejnené vo verejnom registri Gill’CPSO obvinila, že “približne v období od februára 2021 do roku 2022 dr. Gillová dopustila hanebného, nečestného alebo neprofesionálneho správania a/alebo nedodržala štandard výkonu povolania a/alebo je nekompetentná v súvislosti s jej komunikáciou, okrem iného vrátane komunikácie na sociálnych médiách/internetových/digitálnych platformách týkajúcej sa pandémie COVID-19 a súvisiacich otázok. To zahŕňa okrem iného zavádzajúce, nepravdivé alebo podnetné vyhlásenia o očkovaní, liečbe a opatreniach v oblasti verejného zdravia v súvislosti s COVID-19.”

Zpráva ÚVZ nemôže byť zverejnená z dôvodu, že je súčasťou zverejnenia informácií o vysokej škole’. Avšak vyhlásenie CPSO’s zvlášť ako aj Gill’s list v reakcii naň sú verejnými dokumentmi.

Gill ‘sa dôrazne’ ohradzuje voči tomu, aby bola kritizovaná za svoje komentáre na sociálnych sieťach

TDF uviedla, že Gill a Bildy “sa dôrazne ohradzujú voči tejto charakteristike dr. Gillovej’komentára a pripravovali sa na nadchádzajúce vypočutie, vrátane zostavenia rady odborníkov z Ontária aj svetovo uznávaných odborníkov. “

“CPSO však zrazu stiahla svoje oznámenie o vypočutí 12. septembra, čo znamená, že upustila od prípadu a disciplinárneho pojednávania proti Dr. Gillovej, uviedla.

Vzdor upusteniu od disciplinárneho prípadu bude pokračovať súdne preskúmanie týkajúce sa upozornení, ktoré CPSO vzniesla voči Gillovej v súvislosti s jej príspevkami na sociálnych sieťach, v ktorých vyjadrila nesúhlas s uzamykaním COVID.

TDF uviedla, že sa teší na to, že “Divízny súd zváži, či ÚDZS aj RÚVZ konali primerane, keď vydali alebo potvrdili verejné pokarhanie etickej lekárky za to, že informovala o obavách z mimoriadnych opatrení v oblasti verejného zdravia a ich nepriaznivých dôsledkoch, a to napriek porušeniu jej charty zaručených slobôd prejavu, svedomia a náboženského vyznania.”

Mnohí kanadskí lekári, ktorí sa vyslovili proti mandátom COVID a experimentálnym injekciám mRNA, boli svojimi lekárskymi radami odsúdení.

V rozhovore pre LifeSiteNews na svojom výročnom valnom zhromaždení v júli neďaleko Toronta odvolali lekárov Mary O’Connor, Mark Trozzi, Chris Shoemaker a Byram Bridle boli požiadaní, aby uviedli svoje posolstvá pre lekársku komunitu týkajúce sa toho, ako museli bojovať proti cenzúre, pretože majú názory, ktoré sú v rozpore s mainstreamovým naratívom COVID