Artur-Pawlowski-810x500.png

Protinožecký pastor Artur Pawlowski sa vyhol ďalšiemu väzeniu so započítaním odslúženého času

37
Kultúra smrti

Vyhranený kanadský kresťanský pastor Artur Pawlowski bol dnes odsúdený na 61 dní odňatia slobody na základe obvinení zo začiatku tohto roka za účasť na proteste proti blokáde mandátu COVID, ale zo súdu odišiel ako slobodný človek, keďže mu bol do trestu započítaný predchádzajúci pobyt vo väzení.

“Slobodný človek! Boj pokračuje! Chvála Ježišovi,”Pawlowski dnes po odchode zo súdu zverejnil na X (predtým Twitter).

Pastor potom zverejnil biblický verš, Žalm 105, 15: “Nedotýkajte sa mojich pomazaných, neubližujte mojim prorokom.”

Dnes sudca Kráľovského súdu Alberty Gordon Krinke rozhodol, že Pawlowski’si za obvinenie z poradenstva a porušenia podmienky prepustenia zaslúži 69-dňový trest odňatia slobody. Keďže však pastor už strávil vo väzení celkovo 78 dní, bol prepustený.

Krinke uviedol, že Pawlowski “prijíma zodpovednosť, ale nemá výčitky svedomia” a “neľutuje svoje činy ani správanie.” Sudca počas vynášania rozsudku tiež povedal, že Pawlowski musí byť odradený od akejkoľvek “nezákonnej” činnosti.

V máji bol Pawlowski na súdnom pojednávaní, na ktorom neboli predvolaní žiadni svedkovia, uznaný vinným z ublíženia na zdraví a porušenia zákazu prepustenia po tom, ako v roku 2022 predniesol kázeň pre vodičov kamiónov.

Krinke vtedyzistil Pawlowského vinným z dvoch obvinení súvisiacich s kázňou, ktorú predniesol na protestnej blokáde hraníc súvisiacej s konvojom slobody vo februári 2022 v meste Coutts v Alberte.

“Som presvedčený, že pán Pawlowski mal v úmysle podnecovať poslucháčov k pokračovaniu blokády, ktorej zámerom bolo podnecovať protestujúcich k páchaniu priestupkov,” rozhodol vtedy Krinke.

Korunní právnici chceli Pawlowského uväzniť na takmer rok, ale pastor”žiadal trest sedem plus jeden deň s odkladom.

Pawlowského zastupuje Sarah Millerová z advokátskej kancelárie JSS Barristers, ktorá už “podala oznámenie o odvolaní proti záverom o vine”podľa Democracy Fund, ktorý financuje Pawlowského’právny tím.

Pastor a jeho právny tím sa teraz budú musieť rozhodnúť, či sa proti dnešnému rozsudku odvolajú.

Pawlowski je prvým Alberťanom, ktorý bol obvinený z porušenia zákona Alberta o ochrane kritickej infraštruktúry (CIDA), ktorý bol zavedený v roku 2020 za vtedajšieho premiéra Jasona Kenneyho.

Jeho odsúdenie vyplýva z kázne, ktorú predniesol 3. februára 2022 v meste Coutts skupine kamionistov a protestujúcich, ktorí blokovali vstup do U.USA v štáte Montana.

Veľkému davu protestujúcich, ktorí sa zhromaždili na podporu štrajku kamionistov, povedal aby pokojne “držali líniu.”

O niekoľko dní neskôr, 8. februára, Pawlowski bol zatknutý –po piatykrát –tajnou zásahovou jednotkou tesne pred tým, ako mal opäť prehovoriť k protestujúcim Coutts.

Potom bol uväznený na takmer tri mesiace, čo podľa jeho slov bolo za to, že vystúpil proti mandátom COVID, ktoré boli predmetom všetkých protestov súvisiacich s konvojom slobody.

Pawlowski a jeho brat Dawid sa dostali na titulné stránky medzinárodných médií po tom, čo boli zatknutí v diaľničnom záťahu v máji 2021 za konanie bohoslužieb v rozpore s pravidlami COVID Alberta’ovplyvňujúcimi limity kapacity bohoslužieb.

Obe osoby strávili celkovo tri noci na samotke.

Mierny trest pravdepodobne kvôli nedávnemu súdnemu rozhodnutiu o mandátoch COVID a novému premiérovi, ktorý je proti mandátom

Nedávne rozhodnutie albertského súdu týkajúce sa mandátov COVID v Alberte prinieslo rozhodnutie sudcu, že politici porušili provinčný’zákon o zdravotnej starostlivosti tým, že prijímaním rozhodnutí týkajúcich sa mandátov COVID bez oprávnenia.

V dôsledku toho boli obvinenia mnohých, ktorí boli obvinení z porušenia zdravotných mandátov COVID, zrušené.

LifeSiteNews nedávno informoval, že vzhľadom na uvedený súdny prípad prokuratúra Alberty (Alberta Crown Prosecutions Service, ACPS) uviedla, že Alberťania v súčasnosti čeliaci obvineniam súvisiacim s COVID nebudú čeliť odsúdeniu a ich obvinenia budú pozastavené.

Doteraz boli obvinení majiteľ kaviarneéChris Scott, Alberta Pastors James Coates a Tim Stephens, ktorí boli obaja uväznení za to, že udržiavali svoje kostoly otvorené pod bývalým COVID lockdown-ovým vedením premiéra Alberty Jasona Kenneyho, boli na základe rozhodnutia súdu stiahnuté všetky obvinenia COVID vznesené voči nim.

Po tom, ako Kenney odstúpil z funkcie premiéra a lídra Zjednotenej konzervatívnej strany, prevzala jeho funkciu Danielle Smithová a vyhodila hlavnú lekárku provincie, Deenu Hinshawovú, a celú správnu radu Alberta Health Services (AHS), ktorá dohliadala na mandáty COVID.

Smithová sa vlani v októbri dostala na titulné stránky novín po tom, čo sľúbila že sa pozrie na omilostenie kresťanských pastorov, ktorí boli uväznení za porušenie tzv. politiky COVID v čase, keď bol Kenney premiérom, a na ospravedlnenie sa tým, ktorí boli diskriminovaní za to, že sa nenechali očkovať COVID.

“Môžem sa ospravedlniť hneď teraz. Hlboko sa ospravedlňujem každému, kto bol v dôsledku svojho očkovacieho statusu nevhodne vystavený diskriminácii,” Smith povedal.

Pawlowski verejne odsúdil Smithovú ako “komunistku”, pričom ju predtým obvinil, že nedodržala údajný sľub, že zruší jeho obvinenia z COVID. Kandidoval proti nej aj v provinčných voľbách v roku 2023, ale jeho novej strane sa podarilo získať len niekoľko stoviek hlasov.

Smithová nikdy nepoprela, že hovorila s Pawlowskim alebo inými osobami uväznenými na základe drakonických pravidiel COVID, ale neskôr objasnila, že nemá právomoc udeľovať všeobecné milosti.

V januári však Smithová uviedla, že požiadala svojho nadriadeného ministra spravodlivosti, aby sa zamyslel, či je v“verejnom záujme” zachovať obvinenia voči ľuďom, ktorí porušili predpisy COVID-19.

Smithová nebola premiérkou, keď bol Pawlowski obvinený, a Smithová získala vedenie Zjednotenej konzervatívnej strany (UCP) na platforme, ktorá bola proti nariadeniam COVID po tom, ako Kenney odstúpil kvôli slabým hodnotám.

V decembri boli obvinenia súvisiace s COVID vznesené voči Pawlowskému v roku 2020 za kŕmenie bezdomovcov a účasť na zhromaždení za slobodu zastavené korunnými prokurátormi.