abortionist-810x500.jpg

Obvinenie voči potratárovi obvinenému z toho, že autom zrazil pro-life aktivistu, bolo stiahnuté

0
Kultúra smrti

Sudca v piatok zamietol obvinenie z trestného činu voči potratovému lekárovi z Michiganu, ktorý údajne začiatkom roka zrazil svojím vozidlom aktivistu za život a spôsobil mu zlomeninu nohy. Advokát obhajcu života povedal pre LifeSiteNews, že plánuje vzniesť obvinenie znova.

Sudca okresu Saginaw v piatok zamietol obvinenie 88-ročného potratára Theodora Roumella, ktorý bol obvinený z trestného činu napadnutia za to, že v piatok 23. júna vrazil do pro-life aktivistu Marka Zimmermana na príjazdovej ceste k Women’s Center of Saginaw.

Zimmerman vtedy pre LifeSiteNews povedal, že bol pred potratovým zariadením spolu s ďalšími asi piatimi pro-life kresťanmi, aby “zdieľali evanjelium a ponúkli aj fyzickú pomoc” ženám, ktoré chcú podstúpiť potrat, ako aj aby prosili potratárov, aby nezabíjali deti.

Povedal, že začal prechádzať cez príjazdovú cestu ku klinike práve vo chvíli, keď Roumell začal prichádzať, “rýchlejšie ako zvyčajne,” v tom čase do neho Roumell narazil svojím vozidlom, prešiel mu cez koleno a potom cúval.

ČÍTAJTE: Michiganský pro-life aktivista sa chystá na operáciu po tom, čo ho údajne zrazil autom potratár

V piatok sa na okresnom súde konalo predbežné pojednávanie, na ktorom sa posudzovali dôkazy v tomto prípade. Zúčastnili sa na ňom Zimmerman aj Roumell a Zimmerman vypovedal, že bol “omráčený” a “snažil sa uhnúť” z cesty” Roumellovmu”autu, keď sa na neho potratár rútil, informovala miestna pobočka ABC.

Nahrávka videozáznamu, ktorá sa prehrávala počas pojednávania, ukazuje, ako Zimmerman stojí uprostred príjazdovej cesty a potom postupne kráča dozadu cez cestu pred Roumellovým’autom, zatiaľ čo potratár pokračuje v pomalej jazde vpred a nakoniec do Zimmermana narazí a prejde ho ľavým predným kolesom.

Roumellov’advokát súdu povedal, že Zimmerman úmyselne blokoval príjazdovú cestu, čím porušil štátne a federálne zákony.

V pondelok Zimmermanov’advokát Robert Dunn pre LifeSiteNews uviedol, že prípad bol na predbežnom pojednávaní zrušený, pretože “okresný sudca po vypočutí dôkazov prípad zamietol z dôvodu, že dôkazy boli nedostatočné.”

Advokát, ktorý uviedol, že v piatok nebol’prítomný na súde, povedal, že je’nezvyčajné, aby bol prípad zrušený na predbežnom pojednávaní, keď údajná obeť vypovedá, pretože “otázky dôveryhodnosti sú pre porotu na okresnom súde na súdnom pojednávaní, nie pre okresného sudcu pri rozhodovaní na predbežnom pojednávaní.”

Povedal, že si myslí, že sudca nemusel vidieť dôkazy, ktoré zhromaždil na podporu prípadu, vrátane “podpísaných svedeckých výpovedí…, že lekár sa nedávno vyhrážal a potom to urobil, a že pred najmenej desiatimi rokmi bol predchádzajúci prípad, keď to urobil niekomu inému.”

Ako LifeSiteNews už predtým informoval, jeden z Zimmermanových’kolegov poradcov na chodníku v júni povedal, že Roumell sa predtým vyhrážal, že udrie pro-life aktivistov. Povedal, že on a ďalší pro-liferi spomenuli predchádzajúcu hrozbu, keď podali výpovede orgánom činným v trestnom konaní na mieste činu.

Roumell bol tiež obvinený z napadnutia v roku 2012 po tom, čo sa údajne pokúsil zraziť Lynn Millsovú, riaditeľku organizácie Pro-Life Michigan, dverami svojho auta.

PODROBNOSTI:

Dunn povedal, že sa bude usilovať o to, aby bolo obvinenie z trestného činu útoku vrátené alebo aby sa proti rozhodnutiu okresného sudcu odvolal na okresný súd.

Mieni tiež podať žalobu proti Roumellovi a potratovému zariadeniu a žiadať občianskoprávne odškodnenie za údajnú hrubú nedbanlivosť, ako aj úmyselné konanie, napadnutie, ublíženie na zdraví a úmyselné spôsobenie emocionálnej ujmy.

Podľa Dunna, ktorý zastupoval aj pro-life záchrankyňu Heather Idoni v prvý z dvoch po sebe nasledujúcich súdnych procesov vo Washingtone proti skupine pro-life aktivistov obvinených z porušenia Freedom of Access to Clinic Entrances (FACE) Act za blokovanie vstupu do zariadenia na vykonávanie neskorých potratov, argumentoval, že súčasný súdny systém je vychýlený v prospech progresívcov, ktorí “majú momentálne moc na národnej úrovni.”

Dunn uviedol, že Idoniová, ktorá bola odsúdená spolu so svojimi kolegami a okamžite uväznená, “nedostala spravodlivý proces.”

Ako LifeSiteNews obšírne informoval, federálna sudkyňa z Washingtonu Colleen Kollar-Kotellyová zakázala obhajcom používať slová ako “infanticída,” “potrat,” alebo “nevinný život,” nevylúčil potenciálnych porotcov z dôvodu, hoci sa priznali, že sú za potraty, a odmietolpovoliť obhajcom, aby porote ukázali video D.C., ktorý vykonáva potraty Cesare Santangelo, keď priznáva, že by nepodnikol mimoriadne prostriedky, aby pomohol nechcenému dieťaťu prežiť, ak by sa toto dieťa narodilo v čase, keď je naplánované na potrat (hoci obžalovaná Lauren Handy vypovedala, že jej aktivita bola čiastočne inšpirovaná sledovaním 2013 undercover investigatívne video). 

PREHLIADKA: Záchrancovia života okamžite uväznení po verdikte poroty’o vine v procese s DC FACE Act

“Je to’jednoducho neuveriteľné. Nikto nemal šancu,” povedal Dunn a dodal, že jeho žiadosť o zrušenie väzby pre Idoniho bola zamietnutá.

“Tieto udalosti sa dejú čoraz častejšie, pretože ľudia vedia, že im to prejde,” povedal. “Vedia, že sa nič nestane. Urobí sa len veľmi málo.”

“Progresívci majú na starosti federálnu vládu a neradi sa vzdávajú moci,”pokračoval advokát.

Medzi najväčšie hrozby tejto moci, naznačil Dunn, patria veriaci ľudia.

Podľa advokáta kresťania tvoria “obrovskú skupinu, ktorá stojí v ceste progresívcom, aby mali úplnú kontrolu a nadvládu nad našou krajinou.”