Newsom-810x500.jpg

Kalifornia v tichosti schválila návrh zákona, ktorým sa ruší zákon COVID o "lekárskych dezinformáciách

24
Kultúra smrti

Kalifornskí zákonodarcovia nenápadne schválili návrh zákona, ktorý by zrušil zákon namierený proti lekárom, ktorí sa postavia proti hlavnému prúdu COVID-19, keď ich predtým označili za osoby, ktoré sa zapájajú do “lekárskych dezinformácií.” 

Zákon o zhromaždení 2098, ktorý demokratický guvernér USA, tzv. Gavin Newsom podpísal minulý rok, považuje lekárov a chirurgov za vinných z “neprofesionálneho správania”, ak “šíria dezinformácie alebo dezinformácie súvisiace s COVID-19 vrátane nepravdivých alebo zavádzajúcich informácií týkajúcich sa povahy a rizík vírusu, jeho prevencie a liečby; a vývoja, bezpečnosti a účinnosti vakcín proti COVID-19.” 

Legislatíva tiež vystavuje lekárov, u ktorých sa zistí porušenie zákona, disciplinárnemu konaniu zo strany Lekárskej rady Kalifornie a Osteopatickej lekárskej rady Kalifornie, vrátane možného pozastavenia lekárskych licencií. 

Posledný týždeň bol po schválení oboma komorami kalifornského zákonodarného zboru zapísaný samostatný návrh zákona, ktorý obsahoval tichú redakciu dôsledkov za spochybňovanie naratívov o COVID uvedených v AB 2098. Senátny zákon 815 sa týka predpisov pre lekársku radu Kalifornie, ktorá sa zaoberá sťažnosťami pacientov.  

“Existujúci zákon stanovuje, že šírenie dezinformácií alebo dezinformácií týkajúcich sa COVID-19, ako je špecifikované, predstavuje neprofesionálne správanie lekára a chirurga,” vyhlasuje SB 815. “Týmto návrhom zákona sa zrušia vyššie opísané ustanovenia, ktoré stanovujú, že za neprofesionálne správanie lekára a chirurga sa považuje šírenie dezinformácií alebo dezinformácií týkajúcich sa COVID-19, ako je stanovené.” 

Ak zákonodarný orgán zapísal konečnú verziu navrhovaného zákona, SB 815 stále čaká na podpis guvernéra Newsoma’pred jeho prijatím.  

“Kalifornský zákonodarný zbor pravdepodobne videl nápis na stene—že ich zákon bude uznaný za protiústavný—a tak sa ho pokúsili v tichosti zmariť,” Mary Holland, prezidentka organizácie Children’s Health Defense (CHD), povedala. “Toto je príklad toho, ako právne víťazstvá môžu viesť k legislatívnym víťazstvám, a toto je určite víťazstvo, keď lekári môžu slobodne vykonávať lekársku prax.” 

Dr. Mary Talley Bowdenová, ktorá bola v roku 2021 vylúčenáz texaskej nemocnice za propagáciu ivermektínu ako liečby COVID-19, tiež privítala správu o prijatí zákona SB 815’napísal na X, predtým Twitter, že je to “ďalšie víťazstvo, ktoré treba osláviť.”  

V reakcii na príspevok dr. Richarda Pana, ľavicového pediatra kandidujúceho na post starostu Sacramenta, Bowden dodal, že “AB 2098 je jedným z najneuveriteľnejšie protiamerických zákonov, aké boli kedy vytvorené, navrhnutý tak, aby prinútil vášho lekára klamať vám.”  

Pán bol okrem spoluautorstva takzvaného “lekárskeho dezinformačného” zákona predtým vymenovaný za konzultanta Americkej lekárskej asociácie (AMA) po presadzoval, aby sa všetkým školákom v štáte Kalifornia aplikovala experimentálna injekcia COVID-19. 

Zákon 2098 bol pôvodne schválený v auguste 2022, keď bol poslaný na stôl guvernéra Newsoma’a 30. septembra minulého roka získal jeho podpis. Krátko na to psychiater Dr. Mark McDonald a lekár primárnej starostlivosti Dr. Jeff Barke podali v Kalifornii žalobu proti generálnemu prokurátorovi štátu’Robertovi Bontovi, ako aj 12 členom štátnej lekárskej rady, v ktorej napadli zákon. 

O dva mesiace neskôr CHD podala samostatnú federálnu žalobu proti Bontovi a Osteopatickej lekárskej rade kvôli protiústavnému zákonu. V januári 2023 sudca, ktorý prípad prejednával, udelil CHD predbežný súdny príkaz na zablokovanie AB 2098, pričom uviedol, že kalifornskí úradníci uvedení ako žalovaní neposkytli “žiadny dôkaz o tom, že ‘vedecký konsenzus’ má nejaký ustálený technický význam” a že znenie zákona jasne nedefinuje, čo sa považuje za “dezinformáciu.” 

PODNETY 

Dr. Pierre Kory: New York Times o jesennom očkovaní je ‘dezinformácia’ 

Korejčania, ktorých rodinní príslušníci zomreli po očkovaní COVID, dostanú 22 500 dolárov ‘sústrastného’