Screen-Shot-2023-09-15-at-10.42.51-AM-810x500.jpg

Argentínsky prezidentský kandidát: Pápež František má "náklonnosť k vražedným komunistom

77
Kultúra smrti

Libertariánsky ekonóm Javier Milei hovorí, že je katolík. To mu však nezabránilo, aby minulý týždeň Tuckerovi Carlsonovi povedal, že podľa neho má pápež František slabosť pre tyranských svetových vodcov. 

“Má náklonnosť k vražedným komunistom. Je’zhovievavý k celej ľavici, aj keď sú to skutoční zločinci,” zvolal.

Päťdesiatdvaročný Milei je v súčasnosti hlavným kandidátom na post prezidenta Argentíny, rodnej krajiny pápeža Františka’. Minulý týždeň si sadol na rozsiahly rozhovor s Carlsonom pre jeho program “Tucker on X”. Okrem iných tém hovoril o Donaldovi Trumpovi, socializme a potratoch, ktoré nazval “vraždou. 

“Pápež sa hrá na politika. Pápež hrá politiku,”Milei naliehal na zmätene vyzerajúceho Carlsona, ktorý nie je katolík. “Má silný politický vplyv. A prejavil veľkú náklonnosť k diktátorom, ako sú Castro a Maduro.”

Carlson uvádzal, že západné elity profitujú zo 124 % inflácie, ktorá v súčasnosti ochromuje argentínsku’ekonomiku, a že sú aj snažia zabrániť Mileiovi, ktorý sa sám označuje za “anarchokapitalistu,” aby sa dostal k moci, keď sa v októbri uskutočnia voľby.

Milei sa často verejne oháňa svojím katolicizmom, ale tiež študujeTóru, navštevuje rabínov a má to, čo bolo opísal ako “fascináciu” judaizmom. Chce tiež presunúť Argentínske’veľvyslanectvo v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzalema.  

Milei sa tiež v minulosti označil za “tantrického sexuálneho trénera.” 

Pápež František a komunizmus 

Je síce ťažké presne určiť, na čo Milei naráža, keď hovorí, že František má “náklonnosť k diktátorom,” pontifik však najmä sidestep porušovanie ľudských práv počas návštevy Raula Castra na Kube v roku 2015. Stretol sa tiež sprotikatolíckym revolucionárom a bývalým kubánskym vodcom Fidelom Castrom. Nevyzval ho, aby konvertoval na katolicizmus, ale hovoril o “životnom prostredí.” 

LifeSite zaznamenala Františkove’obavy výroky a kroky týkajúce sa komunizmu od jeho nástupu na pápežský stolec. V roku 2014 František povedal“komunisti sú skrytí kresťania.” O dva roky neskôr povedal ateistickému novinárovi Eugeniovi Scalfarovi, že komunisti “myslia ako kresťania.” V roku 2015 František prijalod bolívijského prezidenta Eva Moralesa komunistické kladivo a srp s ukrižovaným Kristom na kladive. Dnes už zosnulý americký katolícky novinár George Neymayer v roku 2017 napísal na túto tému knihu, pričom vtedy poznamenal, že František “má tendenciu hovoriť o komunizme v priaznivých termínoch.”

Začiatkom tohto týždňa František vystúpil prostredníctvom videoprenosu v rozhovore s pro-potratovým bývalým americkým prezidentom Billom Clintonom na podujatí Clinton Global Initiative v New Yorku. František počas svojho vystúpenia nespomenul meno Ježiša a vyhol sa rozhovoru o potratoch. Skôr vyzval divákov, aby “konali v otázke klimatických zmien skôr, než bude neskoro.”

Milei’poznámky o tom, že pontifik ide na komunistických vodcov ľahko, nie sú ničím novým. V príspevku na X (predtým Twitter) z roku 2018 Miliei obvinil Františka z toho, že podporuje komunizmus “po celom svete.” Povedal tiež, že František predstavuje “zlo” vo vnútri “Božieho domu.” 

Reuters začiatkom tohto mesiaca informoval, že kňazi v Argentíne sa bránia proti Milei, ktorý uráža Františka. Portál sa rozprával s duchovným z Buenos Aires pátrom Lorenzom “Toto” De Vedia. “[Milei] nazval pápeža Františka urážkami ako ‘imbecil’ a ešte horšími vecami,” De Vedia uvádzal. “Preto dnes máme túto [omšu].”

Milei navyše Carlsonovi povedal, že je proti ekonomickým názorom pápeža Františka’