tmp_beb1964f-c514-4679-992c-72714b6c7bac-810x500.jpeg

Ako jedna kanadská provincia vyvolala celonárodnú diskusiu o transrodovej ideológii

31
Kultúra smrti

V tohtotýždňovej epizóde The Van Maren Show sa Jonathon zamýšľa nad možnosťou, že v Kanade vypukne diskusia o transrodovej ideológii vzhľadom na súčasné politické trendy v krajine, prijatie prorodinných rezolúcií Konzervatívnou stranou a reakcie, ktoré vyvolali v médiách hlavného prúdu.

Väčšina krajín, poznamenáva Jonathon, prehodnocuje praktiky “operácií na zmenu pohlavia” alebo “zákrokov” pre neplnoleté osoby, pričom Dánsko je poslednou európskou krajinou, ktorá túto prax obmedzila. Poznamenáva, že v Spojených štátoch sa táto otázka stala “fenoménom modrých štátov proti červeným štátom”, čo odráža prijatie zákonov za život. 

V Kanade však Jonathon poznamenáva, že až donedávna bolo o tejto otázke ticho. Po tom, čo premiér Nového Brunswicku Blaine Higgs v máji obhajoval potenciálnu zmenu politiky, podľa ktorej by rodičia mali byť informovaní o zmene zámen a mien svojich detí v školách, sa politika, ktorú Jonathon nazýva “anodickou,” rodovou ideológiou, stala v krajine “zo dňa na deň bežnou.”

“Jednoducho sa považovalo za samozrejmé, že to bol ďalší krok po redefinícii manželstva a prijatí práv homosexuálov,” oponuje Jonathon.

Čítajte: Prorodinní Kanaďania zaplavili Ottawu a ďalšie mestá na Million Person March proti LGBT indoktrinácii

Reakcia aktivistov na Higgsovu’politiku, hovorí Jonathon, bola “okamžitá,” s tvrdeniami, že povedie k samovraždám detí s pohlavným zmätkom. Napriek tomu sa politika ukázala ako populárna a k rodovej ideológii sa začali vyjadrovať aj ďalší konzervatívni politici, pričom saskatchewanský premiér Scott Moe obhajoval podobnú politiku ako Higgs. 

“Je tu“niekoľko vecí, ktoré považujem za dôležité zdôrazniť,” hovorí Jonathon. “Prvá vec je, že stačí jeden politik, ktorý má konečne odvahu povedať to, čo si myslia všetci ostatní, a domino začne padať.” Tvrdí tiež, že LGBT lobby je “papierový tiger,” a že popularita politík, ako sú tie, ktoré podporujú Higgs a Moe, to dokazuje. 

“Začína sa objavovať diskusia a začíname vidieť, že ilúzia moci LGBT hnutia bola len ilúziou moci,” tvrdí. “Dôvodom, prečo sa zdali byť takí mocní, bolo to, že sa nikto neobťažoval zatlačiť. Dôvodom, prečo sa…zdajú byť takí populárni, je to, že médiá mali hlboký nezáujem zistiť, čo si Kanaďania o týchto otázkach skutočne myslia.” 

Jonathon tiež upozorňuje na reakciu médií’na potenciálnu diskusiu vo svetle prevažujúce hlasovanie na ich zjazde v prospech dvoch prorodinných rezolúcií, z ktorých jedna tvrdí, že deti by nemali byť predmetom mrzačenia pohlavia, a druhá, že priestory pre ženy by mali byť vyhradené pre biologické ženy. 

Rozprávajúc o reakcii médií’Jonathon hovorí, že tlač “sa takmer okamžite” pokúsila “použiť krytie pre transgenderové hnutie.”Taktiež hovorí, že reakcia médií’na debatu, ako napríklad článok v Toronto Star, v ktorom sa tvrdí, že je výsadou, a nie právom rodiča poznať pohlavie svojich detí, poukazuje na “pohŕdanie” médií, aktivistov a politikov obetavosťou rodičov.

“Dúfajme, že sa v Kanade”uskutoční verejná diskusia,” uzatvára Jonathon. “Dúfajme, že sa kanadskí rodičia prebudia a uvedomia si, čo si o nich progresívne strany, tlač a aktivisti v skutočnosti myslia, a možno sa konečne”uskutoční diskusia, ktorú sme mali uskutočniť už pred desiatimi rokmi. Možno sa nám konečne podarí zrušiť niektoré z týchto politík. A predovšetkým sa nám možno’konečne podarí ochrániť deti pred týmito rodičmi bez hodnôt a týmito chirurgmi bez etiky.”

The Van Maren Showje umiestnená na mnohých platformách vrátane Spotify, SoundCloud, YouTube, iTunes, a Google Play.