Trump-810x500.png

Trump sľubuje, že omilostí uväznených pro-life záchrancov a "každého politického väzňa" Bidenovej vlády

8
Kultúra smrti

Bývalý prezident Donald Trump prisľúbil, že omilostí alebo zmierni tresty nedávno uväznených pro-life aktivistov, ako aj “každého politického väzňa, ktorý’bol nespravodlivo prenasledovaný Bidenovou administratívou.”

“Marxisti a stalinisti v administratíve dostali vo Washingtone, D.C., porotu, aby odsúdila piatich pro-life aktivistov, ktorým teraz hrozí až 11 rokov väzenia za obyčajný protestný čin,” Trump povedal počas piatkového prejavu na summite Pray Vote Stand 2023

Trump sa odvolával na pro-life aktivistov Lauren Handyovú, Johna Hinshawa, Williama Goodmana, Heather Idoniovú a 25-ročnú Herb (Rosemary) Geraghtyovú, ktorí boli 29. augusta obvinení a uznaní vinnými z porušenia zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (FACE) a konšpirácie proti právam za blokovanie prístupu k interrupčnej klinike Washington Surgi-Clinic vo Washingtone.C., v októbri 2020 v snahe zachrániť deti pred potratom.

15. septembra, v deň Trumpovho’prejavu, boli pro-life záchranárky Joan Andrews Bell, 74; Jonathan Darnel, 40 rokov; a Jean Marshall, 72 rokov, boli uznaní vinnými z rovnakých obvinení v súvislosti s ich účasťou na tej istej záchrannej akcii.

Vedúci “progresívnej” pro-life skupiny, ku ktorej niektorí z odsúdených patria, obvinil ministerstvo spravodlivosti z toho, že proti pokojným zástancom života použilo zbraň FACE Act, aby “zakrylo” vraždy novorodencov spáchané notoricky známym potratárom Cesarem Santangelom, ktorý pôsobí v potratovom zariadení, pri ktorom protestovali.

Jedna z odsúdených pro-liferiek, Lauren Handyová, objavila pozostatky približne 100 potratených detí, vrátane päť extrémne neskoro narodených detí, z vyradenej škatule zo Santangelovho’zariadenia a nahlásila to washingtonskému policajnému oddeleniu pre vraždy len niekoľko dní pred tým, ako ju a jej kolegov obžalovaných pro-life zatkli.

Počas svojho piatkového prejavu Trump narážal na skutočnosť, že zástancovia ochrany života a konzervatívci vo všeobecnosti čelili za Bidenovej vlády náporu, ktorý kritici odsudzujú ako nespravodlivé a neprimerané stíhanie.

“Za Bidena sú iní odsúdení na 10, 15 a dokonca 20 rokov väzenia za odplatu za svoje politické presvedčenie, zatiaľ čo Antifa a iné skupiny vypaľujú mestá ako Portland, ako Minneapolis. … Zabíjajú ľudí, rabujú, plienia a sú na slobode,” povedal Trump.

“Aby sme zvrátili tieto kruté parodie na spravodlivosť, dnes večer oznamujem, že v okamihu, keď vyhrám voľby, vymenujem špeciálnu pracovnú skupinu, ktorá rýchlo preskúma prípady všetkých politických väzňov, ktorí“boli nespravodlivo prenasledovaní Bidenovou administratívou, … aby som mohol veľmi rýchlo preštudovať situáciu a podpísať ich omilostenie alebo zmiernenie trestu hneď v prvý deň,” povedal Trump. “Federálna vláda sa už nikdy nebude používať na útoky proti veriacim.”

“Boli to bohabojní vlastenci ako vy, ktorí vybudovali túto krajinu, a sú to bohabojní vlastenci ako vy, ktorí zachránia našu krajinu,” dodal Trump. “Veriaci Američania nie sú hrozbou pre našu krajinu; veriaci Američania sú dušou našej krajiny.”

“Radikálna ľavica ide po nás všetkých, pretože vie, že naša vernosť nie je voči nim; naša vernosť je voči našej krajine a nášmu Stvoriteľovi,” povedal Trump. Za Bidenovej vlády sa Amerika stala “ako banánová republika. Sme’ako krajina tretieho sveta.”

Trumpov’sľub, že omilostí odsúdených zástancov života a ďalších “politických väzňov” Bidenovej administratívy, prišiel deň po kontroverznom Setkání s novinármi interview v ktorom povedal, že bolo “strašnou chybou”, že floridský guvernér Ron DeSantis podpísal šesťtýždňový zákaz interrupcií, hoci toto interview bolo’zverejnené až deň po Trumpovom’piatkovom prejave.

Aj keď bol Trump vo veľkej miere oslavovanýobhajcami nenarodených detí ako najviac pro-life prezident v histórii, jeho štvrtkové vyjadrenia ukázali jeho neochotu nekompromisne brániť nenarodené deti’právo na život a boli okamžite odsúdené pro-life lídrami, vrátane Lila Rose a Abby Johnson.

Trump sa napriek tomu počas svojho prejavu vo Washingtone zahral na prezidenta, ktorý je za život, pričom poukázal na svoje znovuzavedenie politiky z Mexico City, ktorá zakazuje vládne financovanie zahraničných propotratových skupín, ako aj na vymenovanie sudcov Najvyššieho súdu, ktorí sú kolektívne zodpovední za zrušenie rozsudku Roe v. Wade, ktorý umožnil štátom zakázať potraty v ktoromkoľvek okamihu po počatí.

Bývalý prezident ďalej vzdal hold “kresťansko-židovskému” dedičstvu USA v miestnosti, v ktorej dominovali oddaní kresťania.

“Tieto voľby rozhodnú o tom, či v Amerike budú vládnuť marxisti, fašisti, komunistickí tyrani, ktorí chcú rozbiť židovsko-kresťanské dedičstvo, alebo či Ameriku zachránia bohabojní, slobodu milujúci vlastenci, ako sú všetci ľudia v tejto miestnosti,”pokračoval. “My”si vezmeme späť našu kultúru. A my’urobíme Ameriku opäť veľkou, väčšou ako kedykoľvek predtým.”

Bývalý prezident pokračoval v rozprávaní o tom, aké budú jeho priority, ak vyhrá znovuzvolenie v roku 2024.

“Pravdepodobne číslo jedna na mojom zozname … podpíšem zákon zakazujúci sexuálne mrzačenie detí — myslite na to, sexuálne mrzačenie — vo všetkých 50 štátoch,” povedal Trump. “Zmrzačujú naše deti a my”to nedovolíme.”

Zatrpel na “Kaliforniu”zvrátenú novú zákony ktoré zbavujú rodičov rodičovských práv a ktoré podporujú prevoz neplnoletých osôb cez hranice štátu na sexuálne mrzačenie,”povedal. “A budeme stíhať osoby zapojené do tohto chorého kalifornského systému za porušovanie federálnych zákonov proti únosom, obchodovaniu so sexuálnymi službami, zneužívaniu detí a zbavovaniu ich občianskych práv.”

Trump tiež sľúbil, že “okamžite” zruší ministerstvo školstva a “presunie všetko späť na štáty,” ako aj že zníži federálne financovanie “každej školy, ktorá bude na naše deti tlačiť kritickú rasovú teóriu, transrodové šialenstvo a iný nevhodný rasový, sexuálny alebo politický obsah,” a zastaví financovanie daňových poplatníkov každej škole s maskou COVID-19 alebo povinným očkovaním.