tmp_32b90e62-181c-4acb-8ac0-7074ec4e2a58-810x500.jpeg

Ako vám môže Sedembolestný ruženec pomôcť pocítiť radosť uprostred utrpenia života

101
Kultúra života

Září je mesiac zasvätený Sedembolestnej Panne Márii, a hoci ľudia možno poznajú Sedembolestnú Pannu Máriu, málokto možno vie o Sedembolestnom ruženci, ktorý Panna Mária žiadala modliť počas zjavení v Kibeho.

Immaculée Ilibagiza, autor novej knihy Požehnanie v prestrojení:

Ilibagiza sa stretol s jednou z vizionárok z Kibeho, Marie-Claire Mukangango, ktorú Panna Mária požiadala, aby šírila Sedembolestný ruženec, pretože sa stal “zabudnutou” pobožnosťou. Opisujúc samotný ruženec, Ilibagiza vysvetľuje, že nenahrádza’každodenný ruženec, ako ho dostal svätý Dominik, ale že je to “nový dar, ktorý nám ona’dáva pre nové požehnania.”

Vysvetľujúc, ako sa modliť Sedembolestný ruženec, Ilibagiza prechádza modlitbami, z ktorých sa skladá, a to sedem Zdravasov na každé desaťročie a sedem celkových desaťročí, jedno za každú bolesť. Ponúka aj meditácie k niektorým bolestiam.

“[Panna Mária] povedala: ‘Neponáhľajte sa cez tieto bolestné””, zdôrazňuje Ilibagiza. “Keď sa modlíte Sedembolestnú, vždy sa vžite do jej kože, aby ste potom boli schopní cítiť [to, čo cítila ona]… Geniálne na tomto ruženci v mnohých ohľadoch… je to, že si otvoríte srdce. Myslíte na ňu, na to, čo cítila. A potom začnete premýšľať o tom, čo sa deje vo svete,” pokračuje.

Takisto mi povedala, že modlitba Sedembolestného ruženca jej pomohla odpustiť, pretože zahŕňa rozjímanie o utrpení nášho Pána, videnie toho, čím On a Panna Mária prešli pre spásu sveta. “Mnohí ľudia trpia, pretože nevedia, ako veľmi sú milovaní,” vysvetľuje. “Ale práve vďaka týmto Bolestiam si človek uvedomí: ‘Wow, niekto ma na smrť miluje.”

Ilibagiza vysvetľuje, že videla mnoho zázrakov spojených so Sedembolestným ružencom, od uzdravenia zo závislosti až po zázračné počatie dieťaťa. Pri diskusii o mnohých prísľuboch Sedembolestného ruženca hovorí, že “jeden z nich, ktorý prichádza na myseľ, je, že“Panna Mária“vypočuje naše modlitby viac ako kedykoľvek predtým,” že“budeme môcť poraziť pekelného nepriateľa, diabla,” že môžeme získať všetko, čo si želáme, ak to nie je v rozpore s Božou”vôľou, a že Panna Mária vezme tých, ktorí šíria túto pobožnosť, do neba.

V ďalšej časti epizódy rozoberieme samotné utrpenie a to, ako možno nájsť radosť v utrpení, najmä vo svetle možného prenasledovania. Ilibagiza konštatuje, že utrpeniu sa v tomto slzavom údolí nedá vyhnúť, a hovorí, že ľudia by sa nemali obávať smrti a mali by svoje utrpenie spojiť s Ježišom a Máriou a dobre trpieť.

“Smrť nie je to najhoršie, dokonca ani utrpenie,” vyhlasuje Ilibagiza. “Najhoršia vec je zomrieť bez Boha, žiť bez Boha“Držať sa Panny Márie, nech už [príde] čokoľvek, pokiaľ sa“držíme Boha, budeme“v poriadku, aj keby to bolo v smrti, potom“budeme schopní čeliť jej, ako to urobili svätí.”

Pre viac informácií od Immaculée Ilibagiza o Sedembolestnom ruženci si naladíte túto epizódu The John-Henry Westen Show.

The John-Henry Westen Show si môžete pozrieť vo videu na stránke relácie’s YouTube kanál a priamo tu na mojom blogu LifeSite.

K dispozícii je aj v audio formáte na platformách ako SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme’pre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť na zverejnenie novej epizódy. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].