hillary-dobbs-810x500.jpg

Potratové zákony modrých štátov dokazujú, že Hillary Clintonová sa mýli, keď tvrdí, že demokrati nepodporujú zabíjanie detí

26
Kultúra smrti

Vzdor tomu, že liberálni zákonodarcovia naďalej prijímajú zákony, ktoré majú za následok legalizáciu zabíjania detí, neúspešná uchádzačka o prezidentský úrad Hillary Clintonová nedávno povedala, že je “úplne falošné” obviňovať demokratov z podpory takejto politiky. 

Clintonová usporiadala panelovú diskusiu s názvom “Práva žien sú ľudské práva:

V čase, keď sa vyjadrovala, hovorila s demokratickými guvernérmi J. B. Pritzkerom z Illinois a Gretchen Whitmerovou z Michiganu, dvoma guvernérmi, ktorí sú najviac naklonení potratom v krajine. 

Argumentujúc, že v celých Spojených štátoch došlo k “silnému odporu” zo strany zástancov života, sa ich Clintonová opýtala, ako sa zmenili ich posolstvá od rozhodnutia súdu”v roku 2022. 

“Čo vidím, že sa teraz deje, čo je úplne falošný argument, že demokrati sú za, viete, potraty po narodení…” začala.

“Po narodení!” Whitmerová sa vmiešala. 

“Po narodení, správne!” odpovedala Clintonová. 

“Vždy dávam republikánom za pravdu, pretože nachádzajú tieto klinové témy. Vyslovujú tieto obskúrne tvrdenia a nikdy sa od nich neodchýlia.

V roku 2019 vtedajší demokratický guvernér Virgínie Ralph Northam aprobovane povedal, že ak žena rodila a napriek tomu chcela podstúpiť interrupciu, dieťa by malo byť “po pôrode udržiavané v pohodlí”, kým sa matka a lekár nerozhodnú, či ho nechajú žiť, alebo ho zabijú.

Northam, ktorý dvakrátpo svojich výrokoch hovoril pre rozhlasovú stanicu o dôsledkoch Zákon o zrušení, ktorého autorkou je delegátka za Virgíniu Kathy Tran, tiež demokratka. Tranová uviedla, že jej návrh zákona zruší všetky obmedzenia potratov, vrátane toho, do kedy je tehotná žena dilatovaná. 

Skóre demokratov po celých Spojených štátoch prijalo v posledných rokoch rovnako barbarské zákony.

Tento rok v lete schválili zákonodarcovia v Minnesote zákon ktorý odstraňuje ochranu detí, ktoré prežili pokus o potrat. V Kalifornii vlani ultraliberálny demokratický guvernér Gavin Newsom podpísal balík zákonov, ktorý je podľa kritikov zamýšľaný na dekriminalizáciu vraždy novorodencov. V Arizone demokratická guvernérka Katie Hobbsová v apríli vetovala zákon, ktorý mal nariadiť lekársku starostlivosť o deti narodené živé počas neúspešných potratov.   

Pro-life aktivisti poukázali na to, že zamýšľaným cieľom týchto zákonov je nielen legalizovať vraždenie nenarodených detí do okamihu narodenia, ale aj po ňom.

Clintonová ďalej požiadala Whitmerovú, aby sa vyjadrila k niektorým ďalším dôvodom, prečo sú údajne interrupcie pre ženy dôležité. 

Čítajte: Newsom podpísal 13 radikálnych zákonov na rozšírenie potratov v Kalifornii, nábor potratárov, legalizáciu infanticíd  

“Prístup k týmto právam a ich ochrana je taká dôležitá pre našu ekonomiku,” argumentoval Whitmer. “Je to’rozhodujúce aj pre našu konkurencieschopnosť,” povedala, pričom sa odvolávala na zahraničné obchodné cesty, na ktoré nedávno vycestovala.

“Je“veľmi dôležité, aby sme poukázali na to, čo ste povedali, Gretchen, o ekonomických právach a ekonomických príležitostiach,” odpovedala Clintonová.

Clintonová’dcéra Chelsea, slávne sa dostala pod ostrú kritiku za výroky, ktoré vyslovila v roku 2018 a ktoré boli podobné komentárom Whitmerovej’.  

Vtedy sa Clintonová pochválila, že  americké ženy, ktoré v rokoch 1973 až 2009 vstúpili do pracovného procesu, pridali našej ekonomike tri a pol bilióna dolárov.”To “nie je odtrhnuté od skutočnosti, že Roe sa v januári 1973 stala zákonom krajiny.” 

Pro-lifers, ako aj zástancovia tradičných hodnôt odsudzovali Clintonovú’zbožšťovanie “ekonomiky.”Mnohí argumentovali, že ženy by mali byť doma a vychovávať deti, čo je privilégium, ktoré je pre rodiny vzhľadom na životné náklady čoraz ťažšie dostupné . Iní poukazovali na to, že legalizácia potratov zďaleka nie je ekonomickým prínosom, ale viedla k tomu, že 60 miliónov detí bolo zavraždených v maternici. 

Illinois a Michigan sú medzi10 štátmi s najväčším počtom pro-abortion laws on the books. Podľa pro-abortion Guttmacher Institute, interrupcie v období rokov 2017 až 2020 vzrástol v štáte Illinois o 25 %. V roku 2019 guvernér Pritzker podpísal legislatívu, ktorá povoľuje interrupcie na požiadanie až do narodenia. Zákon tiež zrušil predchádzajúci zákaz potratov čiastočným narodením v štáte’  (Potraty čiastočným narodením, technika neskorých potratov, zostávajú na federálnej úrovni nezákonné, ale ostatné techniky neskorých potratov sú legálne) 

Whitmerová tiež agresívne rozšírila interrupcie prístup podpísaním predvolania z zákonov, ktoré zrušilištátny’zákaz interrupcií z roku 1931. Podnikla tiež kroky na ďalšiu podporu LGBT ideológie. Počas tohtoročného vystúpenia na konferencii Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose Whitmerová povedala, že michiganský’nový zákon o interrupciách “mi dáva nádej” do budúcnosti.

Podľa organizácie Right to Life of Michigan napriek tomu, že tvoria len 14 % michiganskej’ženskej populácie, čierne ženy mali v roku 2021 takmer 56 % všetkých potratov v štáte. Približne 93 % čiernych detí v štáte, ktoré podstúpili interrupciu, nemá zosobášených rodičov.

Zástancovia ochrany života už dlho upozorňujú, že interrupcie neúmerne zabíjajú čierne deti: približne 40 % žien, ktoré podstúpili interrupciu v celých USA, sú Afroameričanky. Viac ako 90 % interrupcií sa vykoná počas prvého trimestra (v 13. týždni alebo skôr), podľaúdajov CDC.