Screenshot-2023-07-11-144854-e1689083413652-810x500.png

Žena z Nebrasky dostala dva roky väzenia za pomoc pri potrate a spálení neskoro narodeného vnuka

63
Kultúra smrti

Žena z Nebrasky, ktorá sa priznala k tomu, že pomáhala svojej dcére pri potrate dieťaťa po 20. týždni a neskôr spálila a pochovala jej vnuka, bola odsúdená na dva roky väzenia.

Okresný sudca Mark Johnson odsúdil Jessicu Burgessovú na dva roky väzenia za “zakázané činy s ľudskými kostrovými pozostatkami, potrat v 20. týždni tehotenstva a nepravdivé hlásenie, ” podľa denníka Norfolk Daily News. Ak však preukáže dobré správanie, môže byť prepustená už po roku.

Sudca povedal, že Burgessová zaobchádzala s pozostatkami vlastného vnúčaťa “ako so včerajším odpadom””Burgessová kúpila svojej dcére lieky na potrat, aby zabila svoje vlastné dieťa.

Jej dcéra Celeste Burgessová je už na slobode po tom, čo strávila vo väzení len 90 dní. Zároveň je na dva roky podmienečne odsúdená.

Dieťa malo 29 týždňov a dvojica “spálila pozostatky a pochovala ich na poli severne od Norfolku v severovýchodnej Nebraske,” v apríli 2022, ako už predtým informoval portál LifeSiteNews.

Pár matky a dcéry sa viackrát pokúsil svoj zločin utajiť.

“Matka a dcéra pochovali pozostatky trikrát a po druhej exhumácii sa pokúsili pozostatky aj spáliť,” uviedol denník Norfolk Daily News.

“Prokurátor okresu Madison Joe Smith uviedol, že Burgessovci nakúpili grilovacie brikety s jablkovou príchuťou, aby zápach zo spaľovaných pozostatkov nebol taký nepríjemný,” informovali miestne noviny.

Príbeh si najprv získal pozornosť, pretože médiá ho považovali za príbeh o tom, ako by sa veľké technológie mohli využiť na pomoc orgánom činným v trestnom konaní pri stíhaní potratov. Dvojica diskutovala o nelegálnom potrate prostredníctvom správ na sociálnych sieťach.

“Toto sú údaje, ktoré Facebook poskytol polícii, aby mohla stíhať tínedžera za potrat,” čítal vlani titulok v Vice, o čom predtým informoval LifeSiteNews.

Titulok v USA Today hovoril, že polícia “zabavila[d] rodinné správy na Facebooku.”