DeSantis-810x500.jpeg

DeSantis hovorí, že v prípade zvolenia za prezidenta odmietne financovanie záberov COVID

37
Kultúra smrti

Gubernátor Ron DeSantis povedal, že v prípade zvolenia za prezidenta by bol proti ďalšiemu financovaniu očkovacích látok COVID, čo je v rozpore s postojom prezidenta Joea Bidena.

“Určite ich nebudeme financovať,”povedal guvernér DeSantis počas nedávneho rozhovoru pre ABC News.

Očkovacie látky COVID boli spojené s úmrtím, myokarditídou, potratom a mnohými ďalšími následkami.

Biden sa v auguste podpísal pod návrh požiadať Kongres o viac peňazí na vývoj nových očkovacích látok COVID, ako predtým informoval portál LifeSiteNews. Biden povedal, že finančné prostriedky by išli na “novú vakcínu, ktorá je potrebná, ktorá funguje.”

Prezident Donald Trump si stojí za svojou operáciou Warp Speed, ktorá rýchlo zabezpečila schválenie očkovacích látok COVID napriek obavám o bezpečnosť.

DeSantis upozornil na “chatrnú” povahu mnohých štúdií, ktoré údajne zistili prínos očkovania COVID, a spochybnil výsledky Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), ktoré získalo bezprecedentnú moc za prezidenta Trumpa.

“Ako dobre si CDC počínalo, pri všetkej úcte, za posledných niekoľko rokov?"” povedal DeSantis počas rozhovoru. “Koľko ľudí v tejto chvíli CDC dôveruje? A ja som bol pred piatimi rokmi niekým, kto by povedal, že CDC povedalo toto, to by pre mňa malo veľkú váhu. Bol som v zákopoch počas programu COVID. Citovali chabé štúdie, ktoré hovorili, že masky zastavia COVID. Uvádzali chabé štúdie o mRNA injekciách."”

Sľúbil, že nastane “zúčtovanie” a že bude brať ľudí “na zodpovednosť” za presadzovanie nevedeckých politík uzamykania, ako napríklad zatváranie škôl.

Počas rozhovoru sa DeSantis bránil aj kritike svojho zákazu potratov srdcom, ktorý kritizoval prezident Trump.

“[Trump] tvrdil, že je za život,” povedal DeSantis. “Aby potom útočil na ľudí ako Iowa, Južná Karolína, Florida, všetky tieto ďalšie štáty, považujem to za veľkú chybu.”

“Myslím si, že”je dnes iným kandidátom,” povedal guvernér a kritizoval “poslednú iteráciu” Trumpa.

Čítajte: Administrácia DeSantisa varuje pred novými posilňovacími očkovacími látkami COVID pre ľudí mladších ako 65 rokov

Ako guvernér DeSantis a jeho administratíva kritizovali očkovacie látky COVID a nedávno varovali pred posilňovacími očkovacími látkami pre osoby mladšie ako 65 rokov. Postavil sa aj proti povinnostiam COVID vrátane masky a požiadaviek na džbán.

“Nebudem stáť bokom a nedovolím, aby FDA a CDC používali zdravých Floridčanov ako pokusných králikov pre nové posilňovacie očkovania, ktorých bezpečnosť a účinnosť nebola preukázaná,” povedal DeSantis v septembri. “Florida je opäť prvým štátom v krajine, ktorý sa postavil a poskytol usmernenia založené na pravde, nie na nariadeniach Washingtonu.”