Carlson-and-Hanson-810x500.jpg

Tucker Carlson varuje pred "kolapsom" USA v súvislosti s liberálnym prenasledovaním Donalda Trumpa

37
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) - Spojené štáty sa nachádzajú uprostred “nebezpečného” a “revolučného momentu”, ktorý môže viesť k úplnému “kolapsu” krajiny.  

Takýto odkaz sprostredkovali Tucker Carlson a Victor Davis Hanson divákom v pondelkovom’programe “Tucker on X”.

Hanson je už dlho spojený s Hooverovým inštitútom na Stanfordovej univerzite. Je tiež starším spolupracovníkom Claremontského inštitútu. Oba sú považované za najvýznamnejšie konzervatívne intelektuálne think tanky v krajine, hoci niektorí katolícki akademici poukazujú na nedostatky v politickej filozofii, ktorú vyznávajú.

Carlson začal svoju reláciu poznámkou, že v demokratických spoločnostiach sú to ľudia, ktorí rozhodujú o svojich vodcoch. Liberáli to však svojim politickým oponentom neumožňujú. Ich politické útoky a nespočetné množstvo súdnych procesov proti Donaldovi Trumpovi skôr dokazujú, že nastoľujú “najnetolerantnejšiu éru v amerických dejinách” a že chcú úplnú “totalitu”

Hanson súhlasil s Carlsonovým”hodnotením a poznamenal, že ľavica označila Trumpa za “existenčnú hrozbu” a že mu zabráni v prezidentskom úrade “všetkými prostriedkami.”  

Hanson tiež tvrdil, že liberáli nemajú podporu väčšiny Američanov, preto dovážajú nelegálnych prisťahovalcov a vyvíjajú tlak na kultúrne inštitúcie ako skrytý spôsob získania vplyvu.   

“Neuvedomujeme si, že sme uprostred revolúcie. Myslíme si, že’stále hráme s rovnakými postrannými líniami a parametrami” ako ľavica, povedal. 

Carlson sa následne opýtal, čo môžu konzervatívci urobiť so situáciou, v ktorej sa nachádzajú. Hanson argumentoval, že presťahovanie sa do červených štátov nestačí, pretože “si vás môžu nájsť” a pretože demografické zmeny, ako aj liberálne plány na realizáciu štrukturálnych zmien na Najvyššom súde USA a vo volebnom kolégiu môžu znamenať, že demokrati budú mať moc donekonečna.

“Riešením je prevziať späť Kongres, aby bol Najvyšší súd tradičným Najvyšším súdom, a vyhrať prezidentské voľby,” povedal. 

PREČÍTAŤ: DeSantis vyzýva frontmana GOP Trumpa na debatu jeden na jedného

Pár diskutoval aj o možnom Trumpovom víťazstve, ako aj o Trumpovej prehre vo voľbách v roku 2024.  

“Očakával by som, že cez hranice príde ďalších desať alebo pätnásť miliónov nelegálnych prisťahovalcov”, ak by bol Biden znovu zvolený, povedal Hanson. Predpovedal tiež, že USA sa budú ešte viac angažovať na Ukrajine, že sa zhorší kriminalita, zhoršia sa rasové vzťahy a že FBI a CIA zdvojnásobia svoje útoky na konzervatívcov.

Carlson poukázal na spravodajstvo televízie MSNBC’o občianskoprávnom spore Trumpa’v New Yorku, v dôsledku ktorého môže prísť o mnohé svoje nehnuteľnosti, ako na ďalší dôkaz, že ľavica je ochotná urobiť všetko pre to, aby ho zničila. 

“Sú to očividne politické [útoky] a chcú ho zničiť psychicky, finančne,” odpovedal Hansen. “Tento ľavicový revolučný duch je ako hrdza po daždi alebo huby v trávniku. Je’tam vždy a nemôžete’mu dovoliť, aby rástol a rozširoval sa.” 

“Jediný spôsob, ako si [môžu] udržať moc, je prostredníctvom právneho systému a administratívneho štátu a našich inštitúcií,” pokračoval. “Je to akýsi umelý spôsob, ako získať moc bez súhlasu ľudu. Preto’si myslím, že ste mali pravdu, keď ste povedali, že neveria’v demokraciu.” 

Carlson a Hansen sa zhodli, že republikáni, ktorí sa uchádzajú o funkciu, by mali voličom povedať, že nedovolia, aby sa stalo to, čo sa deje Trumpovi, pretože v konečnom dôsledku, ak to môžu urobiť liberáli jemu, môžu to urobiť komukoľvek.

“Nemyslím si, že musíte podporovať Trumpovu’agendu alebo Trumpovu požiadavku, aby ste to vnímali ako útok na stáročia starý systém, ktorý funguje lepšie ako ktorýkoľvek iný,” uviedol Carlson. 

“Je to, ako keby ste do akéhosi zariadenia vložili všetky možné prísady výbušniny. A ono to’nejako vybuchne,” povedal Hanson. 

Čítajte: Bill O’Reilly hovorí Tuckerovi Carlsonovi ‘aktívne zlo’ riadi americký televízny priemysel