Knoxville-TN-PP-810x500.jpg

Plánované rodičovstvo v Knoxville bolo úmyselne zapálené zvnútra, usúdili hasiči

127
Kultúra smrti

Dňa 31. októbra 2023 zverejnil Hasičský zbor v Knoxville (KFD) správu o požiari, ktorý zničil plánovanú rodičovskú starostlivosť v Knoxville. Zverejnili tiež stovky fotografií zhorenej budovy. Vyšetrovatelia KFD vo svojej správe dospeli k záveru: “Všetky vzory požiaru, dôkazy a výpovede svedkov na mieste činu potvrdzujú, že oblasť vzniku požiaru sa nachádza pozdĺž zadnej steny novej prístavby v oblasti vyšetrovacích miestností. Dôkazy nájdené na mieste činu potvrdzujú pravdepodobnú príčinu tohto požiaru ako úmyselné založenie podozrivou osobou pomocou zápalnej kvapaliny prinesenej na miesto činu a umiestnenej v zadnej časti novej prístavby.”

Vyšetrovatelia KFD tiež zaznamenali pripomienky týkajúce sa prístupu do budovy: “Dvere a okná v pôvodnej stavbe boli na svojom mieste a zamknuté. Nový prístavok ešte nemal nainštalované dvere a okná. Dočasné dvere boli postavené z preglejky a zamknuté reťazami a visiacimi zámkami. Okná boli zakryté plastovou fóliou pripevnenou k otvorom… Boli vykonané rozhovory s požiarnou osobou a bolo zistené, že všetky dvere boli v čase príchodu hasičov na mieste a zamknuté. Počas hasiacich prác sa do niekoľkých dverí dostali násilím. Okná v novej prístavbe neboli na svojom mieste a boli zakryté plastom, ktorý bol zošívaný počas výstavby. Všetky tieto okná a plasty utrpeli škody spôsobené požiarom a teplom a zabezpečenie týchto okien sa nedá určiť.”

V tejto správe KFD sa uvádza, že podpaľač mal buď prístup na kľúč, alebo vliezol do budovy a vyšiel z nej cez úzke nezabezpečené okná novej prístavby (svetlejšia tehla). Mark Reno - muž, ktorého FBI presne pred rokom obvinila zo založenia požiaru - mal podľa nekrológu v čase požiaru 62 rokov. (Reno zomrel vo väzbe amerických maršalov v auguste 2022, keď čakal na súdny proces v súvislosti s nesúvisiacimi obvineniami). FBI vo svojom prísažnom vyhlásení, v ktorom obvinila Rena, neponúkla žiadne vysvetlenie, ako sa Reno dostal do budovy.

Zpráva KFD’a fotografie boli zverejnené pred súdnym vypočutím naplánovaným na 7. novembra 2023 v súvislosti s tým, že mesto’nereagovalo na žiadosť o poskytnutie záznamov.

ČÍTAJTE: Mesto má zdôvodniť, prečo neodpovedalo na žiadosť o verejné záznamy o podpaľačstve v súvislosti s plánovaným rodičovstvom

Mesto Knoxville síce zverejnilo niektoré záznamy, ale zatiaľ nezverejnilo video Marka Rena, ktoré 26. apríla 2022 tajne nahral vyšetrovateľ hasičského zboru v Knoxville. Vyšetrovateľ KFD pracoval pri vyhotovení tejto nahrávky v služobnom pomere ako zamestnanec mesta Knoxville; nahrávku uviedla FBI ako dôkaz proti Renovi v bodoch 26 a 27 tohto svedectva.

V skorých ranných hodinách na Silvestra 2021 požiarny zničil centrum plánovaného rodičovstva v Knoxville v štáte Tennessee a o niekoľko dní hasičský zbor v Knoxville oznámil, že požiar bol úmyselne založený. V čase požiaru bola budova zatvorená kvôli rekonštrukcii a rozšíreniu. Požiar sa dostal na titulné stránky celoštátnych médií a písali o ňom všetky médiá od The Tennessee Star po The New York Times. K podpaľačstvu došlo šesť mesiacov pred rozhodnutím Najvyššieho súdu’v prípade Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization (2022), ktorým sa interrupcie v Tennessee fakticky stali nezákonnými.

Planned Parenthood of Tennessee and North Mississippi (PPTNM) môže na obnovu v Knoxville použiť federálne prostriedky z hlavy X. Bidenova administratíva presmerovala finančné prostriedky z hlavy X po štáte Tennessee a poskytla granty priamo iným regionálnym organizáciám plánovaného rodičovstva; tie zasa plánujú poskytnúť čiastkové granty PPTNM. Tennessee na tento krok reagovalo podaním žaloby na Bidenovu administratívu.