Untitled-810x500.png

Biskup Strickland: Musíme nasledovať príklad svätých a mučeníkov pri obrane viery

181
Kultúra smrti

Strickland začal svoj príhovor 31. októbra prečítaním listu, ktorý mu poslal jeden katolícky laik pred biskupovou cestou do Večného mesta na Rímske fórum života, konferenciu, ktorú založil šéfredaktor LifeSiteNews John-Henry Westen. V liste, ktorý bol podľa Stricklanda určený nielen jemu, ale aj prítomným, prelát napomínal: “Nemôžete, ba dokonca nesmiete ísť do Ríma a hrať sa na pekného. Kráľovná mučeníkov vás povolala a vy nemôžete rozdeľovať pravdu na kúsky.” 

ČÍTAJTE: Kardinál Müller: Biskupi, ktorí ne’hlásajú vieru, ‘zabudli na zmysel svojej existencie’  

“Na synode v Ríme sa zišli zbabelci, tí, ktorí nielenže odmietajú zomrieť za nášho Pána a jeho Cirkev, ale dokonca požadujú, aby sa zmenili jeho večné pravdy,” pokračuje list. “A ak sa s nimi pekne hráte, tak sa vysmievate mučeníkom.” 

“Nie krv zbabelcov je semenom Cirkvi, ale krv mučeníkov,” pokračoval list. “A Rím bol doslova posvätený krvou kresťanov. Ako napísal Tertulián: ‘Rozmnožujeme sa, keď nás žnete. Krv kresťanov je semenom.’” 

“Je ľahké tvrdiť, že synoda nespôsobila Cirkvi žiadne skutočné škody. Spôsobila však nevýslovné škody tým, že sa pokúsila zlacniť to, o čom Kristus povedal, že stojí za jeho život a za čo skutočne vylial svoju drahocennú krv. Pekná hra s tými, ktorí útočia na pravdu, nerobí z nikoho učeníka.” 

Sám Strickland ďalej povedal, že nebude mlčať tvárou v tvár hrubým útokom na vieru, ale bude naďalej vystupovať na obranu katolíckeho učenia. “Prevládajúca nerozvážnosť v našej Cirkvi dnes nie je hovoriť nevhodne… radšej to’urobím, ako by som nemal hovoriť, keď je to’potrebné, absolútne nevyhnutné,” vyhlásil, na čo poslucháči reagovali hlasným potleskom. 

ČÍTAJTE: Biskup Strickland: Pripútajte sa k pravde Ježiša Krista uprostred všetkých nepokojov v našom svete  

Hovoriac o kráse “slávnej latinskej omše,” na ktorú, ako biskup poznamenal, Vatikán zaútočil, Strickland povedal, že keď prvýkrát celebroval tradičnú latinskú omšu, bol dojatý až k slzám. 

V súvislosti s tradičnou liturgiou Strickland vyjadril ľútosť nad spôsobom, akým sa stala terčom útoku zo strany Ríma. “Jednou z najfrustrujúcejších vecí, ktoré prichádzajú z Vatikánu, a“podporuje ju prinajmenšom pápež František, je útok na posvätno,” povedal a upozornil, že nikdy nesmieme dovoliť, aby sa omša stala rutinou. 

Vyzdvihol príklad mnohých svätcov, ktorí odvážne bránili vieru až po utrpenie prenasledovania a preliatie krvi, vrátane sv. Petra Damiena, ktorý musel čeliť “strašným LGBTQYXZ svojej doby,” Strickland povedal: “Narodili sme sa pre také časy.” 

Pripomínajúc príklad sv. Jána Fishera, ktorý prišiel o hlavu “za to, že povedal [kráľovi]: ‘Nie, ja’ťa nevyhlásim za hlavu Cirkvi,” Strickland vyhlásil, že “biskupi dnes musia povedať: ‘Nie, nebudeme’predstierať, že pravda sa môže zmeniť.’” 

Strickland je známy svojou otvorenou obhajobou večných právd viery, nedávno vydal niekoľko pastierskych listov o dôležitých učeniach o morálnom živote, sviatostiach a spáse prostredníctvom Cirkvi. 

Tento rok’Rímske fórum života prebieha od 31. októbra do 1. novembra, bezprostredne po vatikánskom’Synoda o synodalite, ktorá hrozí formalizáciou heretického učenia.

RELATED  

Kardinál Müller: Synoda je o ‘príprave na prijatie homosexuality,’ svätenia žien’ 

Biskup Strickland: Nadchádzajúca synoda povedie len k väčšiemu ‘zmätku’ a ‘rozdeleniu’ v Cirkvi  

Arcibiskup Viganò chváli pastiersky list biskupa Stricklanda’k synode  

Posledny-stan | Biskup Joseph Strickland ODMIETNE odstúpiť a Dr. Jordan Peterson VARUJE verných katolíkov!  

Prisľúbte svoje modlitby a pôst za ochranu Cirkvi počas synody o synodalite TAM