shutterstock_1752257708-810x500.jpg

Líder organizácie Black Lives Matter v Spojenom kráľovstve odsúdený na trest odňatia slobody po krádeži peňazí zo zbierky

17
Kultúra smrti

Bristolský korunný súd 31. októbra odsúdil jednu z hlavných organizátoriek hnutia Black Lives Matter (BLM) v Spojenom kráľovstve na dva a pol roka väzenia za podvod zneužitím postavenia.

23-ročná Xahra Saleemová sa priznala k tomu, že ukradla peniaze zo stránky na získavanie finančných prostriedkov, ktorá bola vytvorená pred protestom BLM, ktorý sa konal 7. júna 2020 v Bristole v dôsledku nepokojov v Spojených štátoch po smrti Georgea Floyda.

Saleem bol jedným z hlavných organizátorov protestu BLM v Bristole, ktorý sa stretol so všeobecným znechutením, keď vandali strhli sochu britského filantropa Edwarda Colstona a odhodili ju do bristolského prístavu.

Podľa BBC,Saleemová využila svoju pozíciu riaditeľky bristolskej mládežníckej charitatívnej organizácie “Changing Your Mindset” na to, aby prostredníctvom stránky na získavanie finančných prostriedkov, ktorá bola spustená pod zámienkou nákupu osobných ochranných pomôcok (OOP) na dodržiavanie obmedzení COVID pred protestom BLM, ukradla viac ako “32 000 GBP.

Po proteste BLM bolo dohodnuté, že Saleemová prevedie všetky prebytočné finančné prostriedky z kontroverzného pochodu na mládežnícku charitatívnu organizáciu, ktorú pomáhala založiť. Bristolský magistrátny súd si následne vypočul, že mládežnícka charita od Saleemovej nikdy nedostala žiadne finančné prostriedky.

Sudca Michael Longman súdu povedal, že Saleemová namiesto toho v období od júna 2020 do septembra 2021 uskutočnila viac ako 2 500platieb na svoje osobné bankové účty a ukradnuté finančné prostriedky použila na zaplatenie svojich “výdavkov na bývanie, nový iPhone, kadernícke a kozmetické návštevy, oblečenie, objednávky Amazonu, odvoz jedla a taxíky.”

Pri odsúdeníSaleemovej Longman povedal, že peniaze, ktoré pomohla získať, mali byť určené na “užitočnú vec,” a nie na “životný štýl pre seba, ktorý by ste si inak nemohli dovoliť.”

Nana Akua, moderátorka GB News, uviedla, že ju “výsledok prípadu neprekvapil”, a dodala, že odhaľuje “podvodnú” povahu organizácie Black Lives Matter.

“Zarábajú”na bielej vine; zarobili”na tom približne 90 miliónov dolárov,” dodala.

Nie je to prvýkrát, čo boli členovia krajne ľavicovej organizácie prichytení pri krádeži z peňazí, ktoré vyzbierali. 

V apríli 2022 vyšiel New York Magazine‘s “Intelligencer informoval, že vedúci predstavitelia BLM v USA spreneverili milióny peňazí zo zbierok. Správa odhalila, že dom v južnej Kalifornii za 6 miliónov dolárov bol zakúpený z darovaných prostriedkov BLM.

Okrem kriminálnej minulosti vysokopostavených predstaviteľov BLM’s zakladatelia otvorene priznali, že sú “vyškolení marxisti” vedení “ideologickými teóriami.”  

Nedávne daňové priznania odhalili, že hnutie BLM môže byť na pokraji bankrotu. Posledný finančný rok sa pre organizáciu skončil deficitom vo výške 9 miliónov dolárov.