Bishop-Robert-J.-Brennan-of-Brooklyn-810x500.jpg

Brooklynský biskup potrestal kňaza a ponúkol mu omšu po tom, čo v kostole natočili obscénny videoklip

324
Kultúra smrti

Kňaz farnosti bol disciplinárne potrestaný za to, že dovolil natočiť provokatívny hudobný videoklip vo svätyni brooklynského kostola.  

Menej ako týždeň po tom, čo bol na YouTube zverejnený hudobný videoklip, v ktorom speváčka Sabrina Carpenter sugestívne tancuje pred oltárom v katolíckom kostole Zvestovania Panny Márie, bol kňaz farnosti suspendovaný zo svojich povinností a jeho biskup ponúkol omšu ako zadosťučinenie za tento škandál. 

Vyhlásenie, ktoré diecéza poskytla 4. novembra katolíckej tlačovej agentúre, uvádza, že “obetovaním tejto omše biskup Robert J. Brennan obnovil posvätnosť tohto kostola a napravil škodu.” 

Diecéza ďalej spresnila, že Mons. Jamie Gigantiello, farár farnosti, bol’odvolaný z funkcie vedúceho administratívnych povinností, kým sa uskutoční preskúmanie incidentu. Brennan “vymenoval pomocného biskupa Witolda Mroziewského za dočasného administrátora” vo farnosti, kde Gigantiello stratil “všetok administratívny dohľad” kvôli škandálu. Administratívna kontrola “sa začne okamžite,” uviedla diecéza.  

“Preskúmanie dokumentov, ktoré boli farnosti predložené pred produkciou, síce nezobrazuje všetky scény, ale jasne zobrazuje nevhodné správanie nevhodné pre cirkevnú svätyňu,” pokračovalo vyhlásenie.  

Gigantiello, ktorý predtým pôsobil ako diecézny vikár pre rozvoj, bol z tejto funkcie odvolaný 3. novembra, “po natočení videoklipu,” potvrdil zástupca diecézy John Quaglione.  

Vyhlásenie a disciplinárne opatrenia prichádzajú bezprostredne po vyhlásení z 2. novembra, v ktorom Brennan uvádzal, že je “zhrozený”, že video bolo natočené v kostole a že farnosť nedodržala diecézne pravidlá, keď povolila nakrúcanie videa vo svätyni. 

POVEDAL: Brooklynský biskup hovorí, že je ‘zhrozený’ obscénnym hudobným videoklipom natočeným v kostole, sľubuje vyšetrovanie 

Pieseň s názvom “Feather,” bola pôvodne vydaná minulý rok. Dvadsaťštyriročná Sabrina Carpenterová ju však vrátila na výslnie vytvorením krvavého videoklipu, ktorý bol zverejnený 31. októbra a zobrazuje speváčku po ukončení vzťahu.

Video začína zvonením zvonov, pohľadmi na svätostánok a Carpenterovou zrejme v smútočnom odeve a sleduje speváčku, ako sa prechádza po New Yorku a sledujú ju prizerajúci sa muži.  

Po tom, ako troch mužov, ktorí ju sledujú, zrazí príves traktora, video ju ukazuje v posilňovni a vo výťahu. V každej scéne je skromne oblečená a mužov na scéne necháva mŕtvych, vrátane jedného, ktorý zomrie, keď mu zachytí kravatu vo dverách výťahu. 

Oblečená v čiernom závoji a čiernej sieťovej krinolíne, ktorá jej sotva zakrýva trup, Carpenterová provokatívne tancuje pred oltárom. Video sa končí jej odchodom z kostola, pričom odchádza v ružovom pohrebnom aute.  

PREČÍTAJTE SI: Nová pro-life rapová pieseň silne zobrazuje srdcervúcu realitu potratov