Michelle-Ferreri-810x500.png

Konzervatívny poslanec obhajuje petíciu vyzývajúcu na hlasovanie o nedôvere Trudeauovi pred "nahnevanými", "divokými socialistami

23
Neutral

Poslankyňa Konzervatívnej strany Kanady (CPC), ktorá podporila petíciu požadujúcu vyslovenie nedôvery a vypísanie volieb proti premiérovi Justinovi Trudeauovi a jeho liberálnej vláde, bráni svoju petíciu pred “nahnevanými” a “divokými socialistami” po tom, ako explodovala a získala viac ako štvrť milióna podpisov.

Oficiálna petícia, ktorú iniciovala obyvateľka mesta Peterborough v Ontáriu Melissa Outwaterová a sponzorovala ju poslankyňa za stranu CPC Michelle Ferreriová, ktorá zastupuje volebný obvod Peterborough-Kawartha v Ontáriu, má k dnešnému dňu viac ako 273 000 podpisov.

“200 tisíc podpisov za menej ako 2 týždne,” napísala Ferreriová nedávno na X (predtým Twitter) o svojej petícii.

“Kanaďania chcú zmenu. Kanaďania chcú cenovú dostupnosť.”

Keď LifeSiteNews informovali o petícii 28. novembra, mala už viac ako 70 000 podpisov.

Petícia sa otvorila na podpisovanie 24. novembra a zostáva v platnosti do 24. decembra. Píše sa v nej: “My, nižšie podpísaní, občania a obyvatelia Kanady, vyzývame Dolnú snemovňu aby vyzvala na hlasovanie o nedôvere a federálne voľby 45 dní po hlasovaní.”

Ferreriová bráni svoju petíciu pred tým, čo nazvala “divokými socialistami”, ktorí kritizujú jej úsilie tvrdením, že ju môže ktokoľvek “falošne” podpísať.

“Na týchto divokých socialistoch je hysterické to, že si nevedia’urobiť ani základný prieskum na Googli,” včera napísala na X (bývalý Twitter).

“Každý email musí byť potvrdený úradníkom, aby sa započítal. 2. Petíciu môžete podpísať len raz. 3. Ak chcete podpísať akúkoľvek petíciu HOC, musíte mať bydlisko v Kanade alebo byť kanadským občanom. 4. Každý kanadský občan môže začať petíciu a je to účinný demokratický spôsob, ako vyzdvihnúť obavy Kanaďanov.”

Petície pre kanadskú’snemovňu môže začať ktokoľvek ale musí ich podporiť päť kanadských občanov alebo obyvateľov spolu s podporou úradujúceho poslanca.

Akonáhle má petícia viac ako 500 overených podpisov, predloží sa Dolnej snemovni, kde sa čaká na oficiálnu odpoveď vlády.

Podmienky, ktoré petícia stanovuje pre hlasovanie o vyslovení nedôvery, znejú: “Občania Kanady stratili dôveru v Justina Trudeaua a koalíciu liberálov a NDP. Vyzývame snemovňu na hlasovanie o vyslovení nedôvery. V prípade víťazstva žiadame o vypísanie volieb do 45 dní po hlasovaní.”

V petícii sa uvádza, že súčasná liberálna vláda pod vedením Trudeaua “nekoná v najlepšom záujme všetkých občanov” kvôli svojej ideologicky nabitej agende, ktorá ide po”občianskych slobodách ľudí” a “nevyváženej imigračnej politike.”

“Politika tejto vlády nie je”v súlade s krízou, ktorej Kanada čelí: náklady na bývanie, porušovanie občianskych slobôd, najvyššia inflácia v histórii, nevyvážená prisťahovalecká politika, zdanenie až na hranicu chudoby, oslabovanie našej ekonomiky dovozom prírodných zdrojov, ktoré Kanada už má a nedostatočne ich využíva,” uvádza sa v ňom.

V petícii sa ďalej uvádza, že po viac ako ôsmich rokoch Trudeauovho vedenia Kanaďania strácajú dôveru v jeho vedenie, najmä “po tom, čo muselo byť vykonaných päť etických vyšetrovaní”.

V dôsledku toho sa v petícii uvádza, že pod jeho vedením je “povesť Kanady” v celosvetovom meradle “pošpinená.”

Ferreriová: ‘Socialisti’ sa hnevajú na jej petíciu, pretože chránia svojho ‘miláčika Justina Trudeaua’

Ferreriová uviedla, že “socialisti sa hnevajú” na jej petíciu, pretože “nepodporujú demokraciu.”

“Ak nesúhlasíte s nejakou myšlienkou, tak si aspoň ujasnite fakty. Tu’vám nechám odkaz na petíciu,” dodala.

“Mnohí trollovia sú veľmi nahnevaní, pretože ide o najrýchlejšie rastúcu online petíciu v histórii parlamentu,” povedala Ferreriová minulý týždeň na X (bývalý Twitter).

“Oni (trollovia) radi chránia svojho miláčika Justina Trudeaua, preto hovoria všetky tieto (negatívne) veci online.”

Ferreriová povedala, že ak jej petícia dosiahne 300 000, bude to najvyšší počet pre “online” petíciu v kanadskej histórii.

Dodala, že hoci podpisy pod petíciou môžu byť “v mnohých ohľadoch symbolické”, sú “veľmi cenné”, pretože “vyzdvihujú” hlas ľudí”, aby vyslali veľmi veľký odkaz, že ste nespokojní, a to je veľmi dôležité, keď pracujeme tu v parlamente.”

Prednedávnom poly ukazujú že Trudeauova liberálna skandálmi sužovaná vláda nabrala na popularite a jej koniec je v nedohľadne.

Podľa nedávnej správy LifeSiteNews report, podľa prieskumov verejnej mienky, ak by sa kanadské federálne voľby konali dnes, konzervatívci pod vedením lídra Pierra Poilievra by získali väčšinu v Dolnej snemovni nad Trudeauovými’liberálmi.

Trudeauova’popularita klesá a jeho vláda sa zaplietla do škandál po škandále, pričom najnovším je spor okolo trojročnej “pauzy” na uhlíkovú daň, ktorú oznámil na vykurovací olej pre domácnosti, ale len v atlantických kanadských provinciách.

Aj najvyššie stálice liberálnej strany ho vyzvali, aby odstúpil.

Nová demokratická strana (NDP) však s Trudeauom uzavrela neformálnu koalíciu, ktorá sa začala minulý rok, pričom sa dohodli na podpore a udržaní liberálov pri moci až do ďalších volieb, ktoré sú zákonom stanovené na rok 2025. Kým sa NDP nerozhodne rozísť s liberálmi, je vypísanie predčasných volieb nepravdepodobné.