Shutterstock_2236380681-810x500.jpg

Deväť potratových centier v Pensylvánii v roku 2023 neprešlo zdravotnými kontrolami: správa

25
Kultúra smrti

Podľa informácií, ktoré zverejnilo štátne ministerstvo zdravotníctva, v roku 2023 neprešlo zdravotnou inšpekciou celkovo deväť potratových centier, čo predstavuje polovicu centier na zabíjanie v štáte Pennsylvánia.

Nezisková skupina Pennsylvania Family Institute (PA Family) zverejnila 8. decembra správu, v ktorej podrobne uvádza verejné informácie o tom, že polovica potratových zariadení v štáte v tomto roku neprešla zdravotnou inšpekciou. V správe sa zdôrazňuje, že v priebehu roka 2023 “väčšina žien, ktoré podstúpili v Pensylvánii plánovaný potrat, tak urobila v zariadení, ktoré neprešlo aspoň jednou štátnou zdravotnou inšpekciou vykonanou v tomto roku.”

PA Family tiež uviedla, že poskytovatelia potratov v štáte “čelili nulovým pokutám alebo sankciám zo strany štátnych orgánov v dôsledku neúspešných inšpekcií.”Pennsylvánsky zákon povoľuje plánovaný potrat do 24. týždňa” tehotenstva a neskôr, ak sa považuje za “lekársky nevyhnutný” na šetrenie zdravia alebo života matky.

“Výsledky zdravotných inšpekcií v zariadeniach vykonávajúcich potraty, ktoré sú správne klasifikované ako ambulantné chirurgické zariadenia, poskytuje pennsylvánske ministerstvo zdravotníctva,” PA Family”s zpráva uvádza pred podrobným opisom chýb, ktorých sa dopustilo deväť centier.

Zariadenia, ktoré neprešli inšpekciou, sú Allentown Women’Center; Philadelphia Women’Center; Planned Parenthood Lancaster; Planned Parenthood Norristown; Planned Parenthood Philadelphia, Comly Road; Planned Parenthood Philadelphia, Locust Street; Planned Parenthood Reading; Planned Parenthood Wilkes Barre a Planned Parenthood York.

Plánované rodičovstvá v Norristowne a Readingu “v marci a apríli neschválili poverenie potratárov” a zariadenie v Readingu tiež “v júni neukončilo ročné hodnotenie výkonnosti všetkých potratárov”. V dvoch samostatných prípadoch v marci a júni sa zistilo, že centrum Planned Parenthood York sa vyhlo hodnoteniu výkonnosti troch zo svojich štyroch potratárov, ako aj to, že je zodpovedné za “opodstatnené” obvinenie, že centrum “neoznámilo závažnú udalosť.”

V auguste filadelfské ženské”centrum porušilo viaceré požiadavky na podávanie správ v rámci ročného prieskumu vrátane “zabezpečenia nálezov analýzy tkaniva pri potrate vykonanom po prvom trimestri,”; nevykonalo predpísanú analýzu pozostatkov 15-týždňového potrateného dieťaťa, prepustilo pacientky bez “podpísaného príkazu lekára” a “nezdokumentovalo vyhodnotenie pooperačného zotavenia po anestézii.”

Zistilo sa, že v plánovanom rodičovstve na Comly Road vo Filadelfii chýbala požadovaná anesteziologická dokumentácia, certifikácia sestry na pooperačnej izbe, “nezabezpečila hygienické prostredie” na uskladnenie pozostatkov potratených detí a nevykonala vyšetrenie personálu na tuberkulózu. Druhé zariadenie plánovaného rodičovstva vo Filadelfii na Locust Street neinformovalo pacientky o možnosti potreby hospitalizácie po potrate a nedokumentovalo krvný tlak a hladinu kyslíka u žien pod sedatívami.

V septembri plánovaného rodičovstva v Lancasteri “nemala aktualizované formuláre osvedčenia o klinických oprávneniach pre jednu zo štyroch potratových lekárok” a Allentown Women’s Center bolo “prichytené pri používaní ketamínu ako celkového anestetika.Naposledy v októbri zariadenie Planned Parenthood vo Wilkes Barre “nedokladovalo informovaný súhlas pre neplnoleté osoby.”

“Guvernérka USA M. [Josh] Shapiro’administratíva tvrdí, že potraty ‘zostávajú bezpečné’ v Pensylvánii, ale potraty sú nebezpečné nielen pre nenarodené dieťa, ktoré je potratené, alebo pre ženy, ktoré čelia komplikáciám po potrate a traume po potrate, ale sú nebezpečné aj pre ženy, keď polovica potratových zariadení v Pensylvánii’nevyhovuje zdravotným kontrolám,” povedal riaditeľ pre komunikáciu PA Family Dan Bartkowiak.

Upozornil, že pro-potratový Shapiro aktívne pracuje na zatvorení pro-life tehotenských centier, ale “neurobil nič, aby riešil závažné priestupky potratových centier, ktoré boli uvedené v týchto neúspešných inšpekciách.”Správa PA Family’prichádza niekoľko mesiacov po tom, čo Shapiro oznámil, že plánuje ukončiť všetky štátne financie a financie daňových poplatníkov pre pro-life alternatívy potratov do konca roka 2023.