Gregory-Billings-810x500.png

Neočkovaný hasič podáva žalobu na mesto za to, že ho nesprávne informovalo o povinnostiach očkovania

24
Neutral

Neočkovaný hasič žaluje mesto Fredericton za to, že ho zrejme nesprávne informovalo o jeho dôchodkových dávkach, ak by dal výpoveď kvôli povinnosti očkovania COVID.

Podľa žaloby podanej 14. decembra bývalý hasič z Frederictonu Gregory Billings žiada odškodnenie za to, že prišiel o svoj dôchodok po tom, čo mu zrejme povedali, že na dôchodok bude mať nárok len vtedy, ak sa vzdá svojej funkcie, ale nie v prípade, že bude prepustený.

“Žalobca sa spoliehal na nepravdivé vyhlásenia mesta Fredericton, že mu bol ponúknutý odchod do dôchodku, a v dôsledku toho utrpel škodu v podobe straty odstupného a straty časti dôchodku,” uvádza sa v žalobe, ktorú získala televízia CBC News.

Podľa žaloby, ktorú na Frederictonskom súde kráľa’Bench podal Billingov právnik Jonathan Martin, Billings požaduje odškodné a náhradu škody vo výške 280 000 dolárov.

Billings po 21 rokoch služby v decembri 2021 odstúpil z funkcie kapitána oddelenia požiarnej prevencie mesta New Brunswick’pretože nebol ochotný prijať experimentálnu injekciu COVID.

Podľa jeho tvrdenia bol Billings v septembri 2021 poslaný domov za to, že odmietol dodržiavať predpisy o maskovaní a testovaní COVID pre neočkovaných zamestnancov.

V októbri oddelenie oznámilo Billingsovi, že ak bude naďalej odmietať predpisy, začnú hľadať jeho náhradu, keďže odbory už schválili jeho prepustenie. Nasledujúci deň oddelenie zverejnilo ponuku práce na Billingovo’miesto.

Koncom toho istého mesiaca hasičský zbor zmenil svoje pravidlá očkovania a uviedol, že každý, kto nebude plne očkovaný proti COVID, bude suspendovaný bez nároku na mzdu alebo prepustený.

Podľa žaloby, keď Billings začal zisťovať svoje možnosti, bol “podvodne alebo z nedbanlivosti nesprávne informovaný” zamestnancami oddelenia ľudských zdrojov mesta, že ak bude prepustený, nebude môcť dostať odstupné.

Na druhej strane mu zamestnanci zrejme povedali, že ak podá výpoveď, bude mať nárok na odstupné a dôchodkové dávky. Billings sa preto v decembri rozhodol odstúpiť zo svojej funkcie.

“Žalobca bol následne v januári 2022 informovaný, že nemá nárok na odstupné ani na odložený dôchodok,” uvádza sa v žalobe.

“Mesto Fredericton porušilo zmluvu tým, že odmietlo poskytnúť žalobcovi jeho odchodné a dôchodok, ako bolo prisľúbené v ich zmluve, a žalobca utrpel škodu vo výške ušlého dôchodku a odstupného, ako je uvedené v kolektívnej zmluve,” pokračuje žaloba.

Podľa žaloby Billingsa opustili aj jeho odbory, ktoré odmietli žalovať jeho neoprávnené prepustenie. V žalobe sa vysvetľovalo, že ak by sa odbory Billingsa zastali, ministerstvo by ho pravdepodobne opätovne prijalo do zamestnania s platom alebo bez neho, až kým sa mandát na očkovanie nezmení len o niekoľko mesiacov neskôr.

Billings nie je ani zďaleka prvým Kanaďanom, ktorý sa domáha odškodnenia za stratu zamestnania kvôli mandátu na očkovanie COVID.

V decembri kanadský arbiter rozhodol, že členovia miestneho odborového zväzu, ktorí pracovali pre kuriérsky gigant Purolator a potom prišli o prácu, pretože sa rozhodli nenechať sa očkovať proti vakcíne COVID, musia dostať odškodnenie, keďže mandáty neboli “platné.”

Podobne v októbri minulého roka LifeSiteNews informoval o tom, že rozhodca v Saskatchewane rozhodol v prospech dvoch pracovníkov ropnej rafinérie, ktorí boli na svojom pracovisku diskriminovaní za to, že nedodržali diktát COVID.