Ghebreyesus-810x500.jpg

BREAKING: Dr. Tedros z WHO na samite v Davose v roku 2024 povedal, že nová globálna pandémia je otázkou "kedy", nie "či

33
Neutral

Generálny tajomník Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) naznačil, že nová “choroba X” pandémia určite nastane.  

Počas podujatia Svetového ekonomického fóra (WEF) s názvom “Príprava na chorobu X” šéf WHO dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus povedal, že je “otázkou kedy, nie či” sa objaví nová neznáma choroba. 


“Choroba X je zástupný názov pre neznáme choroby,” vysvetlil Ghebreyesus. “Chcel som to len objasniť, pretože už sa tomu venovalo veľa pozornosti.” 

“Hoci COVID prišiel okamžite, pripravovali sme sa na choroby podobné COVID. COVID môžete dokonca nazvať prvou ‘chorobou X.’” 

“A môže sa to zopakovať.” 

“Samozrejme, sú ľudia, ktorí hovoria, že to vyvolá paniku,”pokračoval. “Nie! Je’lepšie predvídať niečo, čo sa môže stať, pretože sa to v našej histórii stalo už mnohokrát, a pripraviť sa na to.” 

“Nemali by sme’čeliť veciam nepripravení; môžeme sa pripraviť aj na niektoré neznáme veci,” povedal Ghebreyesus. 

V popise udalosti na webovej stránke WEF sa uvádza, že “choroba X” by mohla viesť k “20-krát väčšiemu počtu úmrtí ako pandémia koronavírusu.” 

Podľa správy Sky News z augusta 2023 britskí vedci už v tajnom vládnom laboratóriu vyvíjajú vakcíny proti potenciálnej budúcej pandémii spôsobenej neznámou “Chorobou X”. Ak záhadná “Choroba X” vypukne, podľa šéfa britskej agentúry pre zdravotnú bezpečnosť je v pláne vyvinúť vakcínu do 100 dní. 

PODĽA: Veľkej Británie sa vedci pripravujú na ‘ďalšiu pandémiu’ vývojom vakcíny proti neznámej ‘chorobe X’ 

Šéf WHO využíva ‘chorobu X’ na presadenie totalitnej zmluvy o pandémii 

Až niektorí kritici predpokladali, Ghebreyesus využil strach vyvolaný okolo hypotetickej “choroby X” na presadenie “pandemickej zmluvy” WHO, ktorá hrozí, že zbaví štáty ich suverenity a v prípade pandémie dá WHO bezprecedentné právomoci. 

ČÍTAJTE: Kongres kontroluje reformy WHO, rieši obavy o suverenitu v súvislosti s pandemickou zmluvou 

Šéf WHO počas panelu WEF povedal, že kľúčom k tomu, aby sme boli “lepšie pripravení na chorobu X, je pandemická dohoda.” 

“Pandemická dohoda môže spojiť všetky skúsenosti, všetky výzvy, ktorým sme čelili, a všetky riešenia do jedného celku,” pokračoval. “Táto dohoda nám môže pomôcť lepšie sa pripraviť na budúcnosť, pretože ide o spoločného nepriateľa a bez spoločnej reakcie vychádzajúcej z pripravenosti budeme čeliť rovnakému problému ako COVID.” 

“Termín pandemickej dohody je máj 2024 a členské štáty rokujú. Je to medzi krajinami a dúfam, že do tohto termínu dodajú pandemickú dohodu.” 

“Ak to táto generácia nedokáže …  My sme zažitá komunita, máme skúsenosti z prvej ruky,” vyhlásil Ghebreyesus.  

“Nemyslím si, že to zvládne ďalšia generácia, takže kvôli našim deťom a vnukom si myslím, že musíme pretaviť všetky skúsenosti, ktoré sme sa naučili, do tejto pandemickej [dohody] a pripraviť svet na budúcnosť, pretože ide o spoločný globálny záujem a do cesty by nemali vstupovať veľmi úzke národné záujmy.”