Untitled-7-810x500.png

PREKÁŽKA: Argentínsky prezident Javier Milei odsúdil "krvavý program potratov" na samite v Davose 2024

53
Kultúra života

Argentínsky prezident Javier Milei počas svojho prejavu na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) označil kontrolu populácie a “krvavý potratový program”.

Milei počas svojho osobitného príhovoru povedal, že “ďalším konfliktom, ktorý prezentujú socialisti, je konflikt človeka proti prírode, keď tvrdia, že my ľudia poškodzujeme planétu, ktorú treba za každú cenu chrániť, dokonca idúc tak ďaleko, že obhajujú mechanizmus kontroly populácie alebo krvavý potratový program.”

“Bohužiaľ, tieto škodlivé myšlienky sa v našej spoločnosti udomácnili. Neomarxistom sa podarilo kooptovať zdravý rozum západného sveta, a to dosiahli tým, že si privlastnili médiá, kultúru, univerzity a tiež medzinárodné organizácie. Posledný prípad je zrejme najvážnejší, pretože ide o inštitúcie, ktoré majú obrovský vplyv na politické a hospodárske rozhodnutia krajín, ktoré tvoria multilaterálne organizácie.”

“Našťastie je nás čoraz viac, ktorí sa odvažujeme vyjadriť svoj názor, pretože vidíme, že ak nebudeme”skutočne a rozhodne bojovať proti týmto myšlienkam, jediným možným osudom pre nás bude zvyšujúca sa miera štátnych regulácií, socializmus, chudoba a menej slobody, a teda horšia životná úroveň,” uviedol argentínsky prezident.

ČÍTAJTE: Zelensky vyzýva na priamu vojenskú intervenciu európskych národov na Ukrajine na zasadnutí WEF v Davose

Prezident libertarián vo svojom prejave ponúkol všeobecnú kritiku socializmu a “kolektivistických ideí” a propagoval kapitalizmus ako jediný životaschopný systém, ktorý vedie k prosperite.

“Dnes som tu, aby som vám povedal, že západný svet je v nebezpečenstve a je v nebezpečenstve preto, lebo tí, ktorí majú brániť hodnoty Západu, sú kooptovaní víziou sveta, ktorá…vedie k socializmu, a tým k chudobe,” uviedol na začiatku svojho prejavu.

“Bohužiaľ, v posledných desaťročiach, motivovaní niektorými dobromyseľnými jednotlivcami ochotnými pomáhať iným a inými motivovanými túžbou patriť k privilegovanej kaste, hlavní predstavitelia západného sveta opustili model slobody v prospech rôznych verzií toho, čo nazývame kolektivizmus.”

Milei opísal, ako sa socialisti odvrátili od triedneho boja a namiesto toho aplikovali marxistické myšlienky na iné oblasti života.

“Vzhľadom na žalostný neúspech kolektivistických modelov a nepopierateľný pokrok v slobodnom svete boli socialisti nútení zmeniť svoj program,” povedal. “Opustili triedny boj založený na ekonomickom systéme a nahradili ho inými údajnými konfliktami, ktoré sú rovnako škodlivé pre život v spoločenstve a pre ekonomický rast.”

“Prvým z týchto nových bojov bol smiešny a neprirodzený boj medzi mužom a ženou,” uviedol. “Libertariánstvo už počíta s rovnosťou pohlaví. Základný kameň viery hovorí, že všetci ľudia sú si rovní, že všetci máme rovnaké neodňateľné právo udelené stvoriteľom, vrátane života, slobody a vlastníctva [majetku].”

“Celá táto radikálna feministická agenda viedla k väčším zásahom štátu, k brzdeniu ekonomického procesu, k poskytovaniu práce byrokratom, ktorí spoločnosti ničím neprispeli; príkladom je ministerstvo pre ženy alebo medzinárodné organizácie, ktoré sa venujú presadzovaniu tejto agendy.”

Milei ďalej povedal, že “dnes štáty nepotrebujú kontrolovať výrobné prostriedky, aby mohli kontrolovať každý aspekt života jednotlivcov. Pomocou nástrojov, ako je tlačenie peňazí, zadlžovanie, dotácie, kontrola úrokovej miery, kontrola cien a regulácie na nápravu tzv. zlyhania trhu, môžu kontrolovať životy a osudy miliónov jednotlivcov.”

 

Čítajte:

Argentínsky prezidentský kandidát Javier Milei odsudzuje potraty ako ‘vraždu’ v Tuckerovom rozhovore

Javier Milei’s presidency sparks hope for the pro-life movement in Argentina

Argentínsky’Javier Milei podpísal zmluvu proti obchodovaniu s deťmi v sex-biznise s producentom ‘Sound of Freedom’