dei-810x500.jpg

Katolícke stredné školy vyzvané, aby po odstúpení riaditeľa v Michigane odhalili programy DEI

19
Neutral

Katolícka stredná škola v Michigane oznámila odstúpenie riaditeľa pre rozmanitosť, rovnosť a inklúziu (DEI). Táto správa viedla prezidenta organizácie CatholicVote Briana Burcha k výzve, aby všetky katolícke stredné školy uviedli, či zamestnávajú alebo nezamestnávajú pracovníkov v takýchto programoch, keďže základná ideológia zameraná na rasu a sexualitu vyvolala v posledných rokoch zvýšenú kontrolu.

Podľa prezidenta školy Terryho Tyrrella riaditeľ DEI Katolíckej strednej školy Tim Marroquín odstúpil zo svojej funkcie koncom minulého mesiaca.

“Vyjadrujem Timovi úprimnú vďaku za jeho obetavosť a vášeň v jeho snahe presadzovať bohatú kultúrnu rozmanitosť a podporovať inkluzívne vzdelávacie prostredie v našej škole,” napísal Tyrrell podľa denníka Grand Rapids Reporter. 

Prezident dodal, že “katolícke učenie vedie naše presvedčenie, že všetci sme stvorení na obraz a podobu Boha, čo nás inšpiruje k podpore dôstojnosti každého človeka prostredníctvom inkluzívnej školskej kultúry, ktorá vytvára pocit prijatia a spolupatričnosti.”

Marroquín má za sebou dlhé pôsobenie na podobných pozíciách v DEI a otvorene sa zasadzoval za “ľavicové ciele v západnom Michigane,” podľa Grand Rapids Reporter.

Podľa správy tiež kritizoval hispánsku republikánsku komisárku okresu Ottawa za to, že sa údajne “nezastáva hispánskej/latinskoamerickej komunity … a už vôbec nie svojej hnedej osoby.”A v roku 2020 mal prezentáciu o výmene kníh bielych autorov “za ‘rôznorodé knihy’, ktoré dehonestujú biele postavy.”

V minulosti kandidoval do mestskej rady v meste Holland v Michigane v roku 2017, CatholicVote zvýraznil. Počas svojej kampane povedal, že chce “pomôcť preklenúť” rozdiely spojené so “sociálno-ekonomickým postavením, náboženstvom, identitami súvisiacimi so sexuálnou orientáciou.” 

Marroquín’posledný deň v Catholic Central bol 29. december. Teraz pôsobí ako predseda správnej rady Herrickej okresnej knižnice. 

ČÍTAJTE: Kritická rasová teória: Je to’rakovina, nie liek

V e-maile, ktorý citoval Grand Rapids Reporter, Tyrrell uviedol, že bude “spolupracovať s tímom vedenia Catholic Central, aby sme zabezpečili, že pri zvažovaní ďalších krokov na pozícii [Marroquín’s] budeme naďalej prijímať bohatý a dynamický prínos našich študentov a komunity, ktorej slúžime.”

V reakcii na správu o odstúpení Marroquín’Burch vydal výzvu pre všetky ostatné katolícke stredné školy v celej krajine, aby sa vyjadrili, či vo svojich inštitúciách zamestnávajú pracovníkov DEI. 

Burch uviedol, že programy DEI sú marxistického pôvodu a “navrhnuté tak, aby proti sebe postavili študentov na základe farby pleti, pohlavia a tzv. sexuálnej orientácie.”

Podľa Burcha musia katolícke školy prejavovať “transparentnosť”, pokiaľ ide o “to, kto sú títo ľudia a ich združenia.”

V svojich poznámkach obvinil, že programy rozmanitosti, rovnosti a inklúzie sú vlastne “zvrátenosťou katolíckeho sociálneho učenia.”

Rasové a sexuálne ideológie a programy ako rozmanitosť, rovnosť a inklúzia, ako aj kritická rasová teória, sa v posledných rokoch stali predmetom intenzívnej kontroly zo strany konzervatívcov.

David G. Bonagura Jr. v článku pre The Catholic Thing povedal, že učebné programy DEI môžu byť viac či menej radikálne, ale aj “jemnejšie programy D.E.I. učebné osnovy, ktoré podporujú rasovú a sexuálnu rozmanitosť” sa ’nevyrovnajú “katolíckym učebným osnovám nasiaknutým slobodnými umeniami.” 

“V skutočnosti, ak chceme skoncovať s rasizmom – autentickým cieľom, ktorý by mali všetci katolíci podporovať –, najlepším spôsobom, ako to dosiahnuť, je tradičné katolícke vzdelávanie,” povedal Bonagura.

DEI programy spolu s “kritickou rasovou teóriou” učebnými osnovami vyvolali nezhody v školách, kde nie všetci pedagógovia súhlasia s “woke” školeniami alebo triednymi hodinami.

Začiatkom tohto mesiaca podal istý učiteľ v Connecticute federálnu žalobu po tom, čo bol podľa jeho slov vystavený “odvetnej disciplíne”, keď namietal proti povinnému školeniu o otázkach, ako je “biele privilégium” a kritická teória rasy, píše LifeSiteNews reported.

ČÍTAJTE: Učiteľ podáva žalobu kvôli ‘odvetnej disciplíne’ z jeho odporu voči školeniu o woke