essential-travel-810x500.jpg

Doprava v Kanade vyhodnotila svoj vlastný mandát na cestovanie COVID jab ako jedinečne "agresívny" v roku 2021

22
Neutral

Občania USA: Podľa memoranda z októbra 2021, ktoré získalo Centrum pre ústavné slobody (Justice Centre for Constitutional Freedoms - JCCF), kanadské ministerstvo dopravy priznalo, že jeho mandát na očkovanie proti cestovným chorobám bol jedinečne prísny, čo je v rozpore s predchádzajúcimi tvrdeniami, že mandát odporúčali zdravotníci.

“Aby systém fungoval efektívne pre väčšinu a zvládol všetky výnimočné okolnosti, zachovajte výnimky z prísnych očkovacích mandátov jednoduché, aby sa predišlo zložitosti a nákladnej administratívnej záťaži pre prevádzkovateľov a cestujúcich,” radí dokument.

Začiatkom novembra 2021 liberálna vláda pod vedením premiéra Justina Trudeaua presadila cestovné mandáty na očkovanie COVID, ktoré zostali v platnosti do júna 2022.

Mandáty, oznámené v októbri, vyžadovali očkovanie COVID-19 pre všetkých federálnych zamestnancov a zamestnancov v sektore dopravy a hovorili, že tí, ktorí nebudú očkovaní, už nebudú môcť cestovať letecky, loďou alebo vlakom v domácom aj medzinárodnom meradle.

Táto politika mala za následok, že tisíce ľudí prišli o prácu alebo boli pre nedodržiavanie podmienok umiestnení na dovolenku. Zároveň uväznila “neočkovaných” Kanaďanov v krajine.

Podľa novo zverejneného dokumentu ministerstvo dopravy varovalo, že musí konať “rýchlo a agresívne,”, aby sa nariadenia implementovali.

Dodalo, že nové opatrenia “urobia Kanadu jedinečnou na svete, pokiaľ ide o prísne povinnosti očkovania pri domácom cestovaní.”

Dokument ďalej varoval, že odmietnutie verejných služieb neočkovaným Kanaďanom “by viedlo k niektorým nepríjemným prípadom, keď by sympatizantom alebo zraniteľným Kanaďanom bolo odmietnuté cestovanie.”

“Prevažná väčšina neočkovaných Kanaďanov by nemohla cestovať,”upozornil.

Podľa výpovede Jennifer Littleovej, generálnej riaditeľky pre obnovu Covid v kanadskom ministerstve dopravy, nikdy nevidela odporúčanie pre mandáty od kanadského ministerstva zdravotníctva ani od kanadskej agentúry pre verejné zdravie pre ministerstvo dopravy.

Dôkazy Littleovej’sú v rozpore s tvrdením Trudeaua’z roku 2022, že federálna vláda “sa riadila odporúčaniami odborníkov na verejné zdravie, lekárov a vedcov.”

Zverejnenie dokumentov prichádza v čase, keď sa líder Ľudovej’strany Kanady Maxime Bernier a bývalý premiér Newfoundlandu a Labradoru Brian Peckford snažia podať žalobu na Najvyšší súd Kanady v súvislosti s obmedzeniami cestovania v prípade injekcií COVID.

“Verejný záujem v tomto prípade je ohromujúci. Kanaďania musia vedieť, či je zákonné, aby im federálna vláda bránila v cestovaní po Kanade alebo v opustení a opätovnom vstupe do vlastnej krajiny na základe toho, či užili nový liek,” povedala Allison Pejovicová, právnička JCCF zastupujúca Peckforda a Berniera.

Rozhodnutie predložiť prípad Najvyššiemu súdu prichádza po tom, ako kanadský federálny odvolací súd odmietol prípad ako “moot” v novembri, pretože mandáty už neboli platné.

Počas takzvanej pandémie COVID Trudeau označil tých, ktorí sa rozhodli nenechať sa experimentálne očkovať COVID, za hrozných ľudí.

V roku 2021 Trudeau povedal Kanaďania “vehementne odmietajúci očkovanie” neveria “vede,” sú “často mizogýni, často rasisti,” a dokonca spochybnil, či by Kanada mala naďalej “tolerovať týchto ľudí.”

Občania USA: Žiadajte od Kongresu, aby vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočnej úmrtnosti